Livstid för mordet i Markaryd

BROTTSLIGHET. Yaroslav Lavryniv och Oleksandr Traiduk båda från Ukraina döms till livstids fängelse för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson, meddelar Växjö tingstätt i ett pressmeddelande.

Yaroslav Lavryniv och Oleksandr Traiduk. Bild från polisen.

Gert-Inge Bertinsson, 70, lämnade frisören en eftermiddag i slutet av juli. Det var sista gången han sågs vid liv. Tio dagar senare hittades han död av danska orienterare i skogen – bunden till både fötter och händer med livrem.

Gert-Inge blev mördad av en tillfällighet den 31 juli förra året, de båda ukrainarnas bil hade gått sönder och de böhvde en ny. De mördade Gert-Inge och stal hans bil, en ljus Volvo som användes för vidare färd till Norrland, där de inblandade skulle plocka bär.

Polisen kom dock männen på spåret efter att en av deras färdkamrater berättat för en man på bärplockningsfirman om olika händelser under resan mellan Småland och Norrland som han tyckte var märkliga. Denne slog sedan larm till polisen.

Från norr gick de misstänktas färd sedan söderut via Stockholm, där en av dem försökte ta ut pengar med den mördade mannens bankkort. Den 5 augusti passerade de Öresundsbron med den stulna bilen, och vidare genom Danmark till Tyskland.

Fyra dagar senare häktades de i sin frånvaro. Efter en internationell efterlysning kunde den ena mannen gripas utmed en motorväg i Tyskland den 20 augusti. Den andre greps i december i Polen. Nu döms båda männen till livstids fängelse för mord av Växjö tingsrätt.

Männen, som båda är födda 1971 och kommer från Ukraina, åtalades för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död samt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. En av dem åtalades också för försök till bedrägeri till följd av försöket att få ut pengar med den mördades bankomatkort, något de också döms för.

Enligt tingsrätten har männen begått mordet för att dölja bilstölden, och man anser att dådet i viss mån ska ha planerats då en av männen redan på förmiddagen tillgripit tejp, sax och livrem som sedan användes vid själva brottet.

Planeringen visar att männen redan innan brottet varit förberedda på att ta till våld, resonerar rätten som anser att gärningen ”präglats av råhet och brutalitet” samt att offret med stor sannolikhet både känt smärta och stor dödsångest under den tortyrliknande behandlingen som avslutades med att den äldre mannen lämnades att dö på en avlägsen plats i skogen.

Männen döms till utvisning efter avtjänat straff.

Växjö Tingsrätt Mål: B 3803-19

 • TIDIGARE 2019-08-17. Det går ett spår av blod genom Sverige

BROTTSLIGHET. 70-årige Gert-Inge Bertinsson försvann i Markaryd och efter två veckor hittades han mördad. Polisen tror att de misstänkta mördarna stal Gert-Inges bil, en Volvo XC 90. 

Foto: Pixabay

Några dagar efter Gert-Inges försvinnande försvann Olle, 80, i Malå och nu efterlyser polisen i Västerbotten en likadan Volvo i sökandet efter mannen. Två ukrainska medborgare är efterlysta som misstänkta för mordet på Gert-Inge, men dem ser vi inga bilder på däremot bilder på bilen. Borde det inte vara rimligt att efterlysa de två ukrainarna med signalement och bilder om det finns? 

I Östersund har en man från Kazakstan häktas misstänkt för att ha tänkt begå terrorbrott. Mannen hade tidigare avvisats från Sverige.

I Eksjö försökte Salim Mustafa mörda en kvinna och hennes två barn. Mustafa skulle inte vara i landet.

Abdirashid Abdalle döms till livstid för mord på exfrun med 60 knivhugg och mordförsök på dottern

Äldre par utsätts för stenkastning av somalier i Gnosjö: Vi är helt hjälplösa, polis och myndigheter gör inget.

Efterlysta ”svenskar” hos Interpol. 

-Pettersson slutar där men det finns tusentals exempel på bloggen och det går ett blodspår över hela landet över våra inkompetenta politikers migrationspolitik. I många fall har inte grova brottslingar utvisats eftersom de kan bli illa behandlade hemma. Istället råkar svenskar illa ut.

Ja, ja, jag vet att svenskar också begår brott men det är ingen anledning till att vi ska fylla på med mängder av kriminella från andra länder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Livstid för mordet i Markaryd

 1. En överklagande av dom, så blir det max 6 år pga någon gråtfull förklaring, och så är vi där igen, försvarsadvokater tjänar en förmögenhet och alla är glada!!

  • Nej sista ordet är inte sagt än inom det vänsterextrema svenska rättsväsendet, kan till och med i extremfall bli ett frikännande och ett stort skadestånd !
   Allt kan hända i dagens trygga heliga och mångkulturella idiot-Sverige som befinner sig i fritt fall.

 2. Kan inte låta bli att undra över varför de var hemma hos Gert-Inge.
  Kan det bero på Gert-Inges välvilja att hjälpa som de fick följa med honom. De hade tydligen träffats i byn. Varför finns det fortfarande människor som är naiva efter 10 år av kaos i Sverige? Är det på grund av PK median.

 3. Nu blir det hotellvistelse !
  Synd att inte Ukraina erbjuder en cell i ett riktigt fängelse.

 4. Hur kan dessa personer fått inresetillstånd?

  Bärplockare från Ukraina samtidigt som flera hundratusen migranter går arbetslösa i Sverige?

 5. Varför inte låta fanskapen avtjäna sina straff i Ukraina, att
  vistas på Hotell Hilton i Svensk regi är väl knappast
  något straff?

 6. Åka bil från Ukraina till Norrland för att plocka bär…….???….man undrar……..

 7. Hade varit lämpligt med ett avtal där hemlandet skulle stå för interneringen. Här blir det det lite lyx i vardagen.🔒🔒

Kommentera