Inte första gången


1996: Wuhan Flu kan vara dödligt för äldre

Anmärkningsvärt hur många äldre som dör av virus som börjat i Wuhan.

”Ju fler virus som Wuhan, desto fler dör människor.” 

New York Times 27 september 1996 

Länk


2 responses to “Inte första gången

 • Lellego

  Nu står GD FHM och yrar om att råden från hans myndighet följs och att det därigenom är minskade konsekvenser av covid-19. Man skall då tillägga att dessa råd, som han själv kallar enkla, är desamma som denna myndighet trummat ut i månader.
  Visst kanske människor varit tröga att följa råden, dock tror jag att det är tvärtom. Folk börjar tappa respekten för att bli smittad. Sommarvärmen har kanske också förtorkat viruset. Men smittspridningen fortsätter.dock
  FHM kan inte slå sig för bröstet för att ha gjort något som varit en särskilt avgörande åtgärd mot covid–19. De har ju sagt samma sak hela tiden.

  Den stora skillnaden mellan då och nu är att sjukvården lärt sig hantera personer sjuka i covid-19. Från att sköta patienter på äldreboenden, vanliga vårdavdelningar och IVA. Jag kan garantera att IVA personal har prövat olika varianter av behandling helt på eget bevåg: Ibland fungerade det, ibland inte. När det fungerade, spreds detta i informella nätverk mellan läkare, sköterskor mm. Heder åt all sjukvårdspersonal i första linjen (där det händer). Ni är hjältarna.
  Den byråkratiska myndighetsstrukturen ovanför, FHM och Socialstyrelsen, m fl etiska organ, kortslöts helt, vilket de säkert var jättenöjda med då när det var som värst. Men nu…nu….ställer de sig på scen och bröstar sig.

  Så var observanta på att när nu byråkraterna (dvs tjänstemän som inte kan och tom inte får arbeta med händerna) sticker fram trynet och vill ha cred för ingenting.

  Fy tusan för den där sockerbiten som alla fän samlas vid när det börjar gå bra. Nej nu blir det en polischefshulk.

  Gillad av 1 person

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Tyvärr glömmer vi så lätt det som är väsentligt både för individen och för samhället.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: