2 thoughts on “Inte första gången

 1. Nu står GD FHM och yrar om att råden från hans myndighet följs och att det därigenom är minskade konsekvenser av covid-19. Man skall då tillägga att dessa råd, som han själv kallar enkla, är desamma som denna myndighet trummat ut i månader.
  Visst kanske människor varit tröga att följa råden, dock tror jag att det är tvärtom. Folk börjar tappa respekten för att bli smittad. Sommarvärmen har kanske också förtorkat viruset. Men smittspridningen fortsätter.dock
  FHM kan inte slå sig för bröstet för att ha gjort något som varit en särskilt avgörande åtgärd mot covid–19. De har ju sagt samma sak hela tiden.

  Den stora skillnaden mellan då och nu är att sjukvården lärt sig hantera personer sjuka i covid-19. Från att sköta patienter på äldreboenden, vanliga vårdavdelningar och IVA. Jag kan garantera att IVA personal har prövat olika varianter av behandling helt på eget bevåg: Ibland fungerade det, ibland inte. När det fungerade, spreds detta i informella nätverk mellan läkare, sköterskor mm. Heder åt all sjukvårdspersonal i första linjen (där det händer). Ni är hjältarna.
  Den byråkratiska myndighetsstrukturen ovanför, FHM och Socialstyrelsen, m fl etiska organ, kortslöts helt, vilket de säkert var jättenöjda med då när det var som värst. Men nu…nu….ställer de sig på scen och bröstar sig.

  Så var observanta på att när nu byråkraterna (dvs tjänstemän som inte kan och tom inte får arbeta med händerna) sticker fram trynet och vill ha cred för ingenting.

  Fy tusan för den där sockerbiten som alla fän samlas vid när det börjar gå bra. Nej nu blir det en polischefshulk.

Kommentera