Näthatsgranskaren vill att Facebook Sweden ska få böter – för att man inte stoppar rasism

GALENSKAP. Flera svenska bolag bojkottar Facebook – som anklagas för att inte stoppa hat, rasism och desinformation. Nu begär Näthatsgranskaren en nedlagd polisanmälan överprövad för flera inlägg som man bedömer utgör hets mot folkgrupp.

Sveriges nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga, kompletterat av den skattefinansierade Näthatsgranskaren Tomas Åberg.

SVT Nyheter tidigare berättat har SJ och livsmedelsföretaget Oatly sällat sig till den växande skara bolag som valt att pausa sina annonsinvesteringar för försöka få Facebook att ta frågan om hat och rasism på allvar.

Facebook hävdar å sin sida att man med hjälp av artificiell intelligens redan i dag lyckas ta bort 90 procent av det hatiska innehållet innan det rapporteras. I USA har man också valt att låta medborgarrättsgrupper i USA delta i arbetet mot rasism och hat på plattformen.

Trots det händer inget. Det anser Tomas Åberg, projektledare för Näthatsgranskaren som anmäler hets mot folkgrupp, trakasserier, och hot på sociala medier.

-Pettersson menar att Tomas Åberg och Näthatsgranskaren är ett hot mot Sveriges grundlag och demokratin…

Yttrandefrihetsgrundlagen (1991:1469),

Lagen innebär bland annat att:

 • Alla medborgare har rätt att uttrycka sina åsikter, tankar, känslor i radio, tv, videogram, ljudupptagningar eller andra sorters upptagningar.
 • Ingen myndighet kan kräva att något som skall framföras i radio, tv eller annan sorts upptagning först måste granskas av en myndighet eller något annat allmänt organ (censurförbud). Undantaget är biofilmer som ska visas för barn under 15 år.
 • Den som är upphovsman till ett radioprogram, tv-program eller liknande har rätt att vara anonym.
Läs gärna om Tomas Åberg, Näthatsgranskaren på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Näthatsgranskaren vill att Facebook Sweden ska få böter – för att man inte stoppar rasism

 1. Har förmodligen fått precis som Hitler syfilis när han var höll sig undan för rättvisan i Afrika. Vi vet hur det blev med Hitler.

 2. Känns bra att aldrig ha varit med på det där patetiska och löjliga Facebook !

 3. Många anser att media, Facebook med övriga redan begränsar yttrandefriheten. De som skriker högst typ näthatsgranskaren vill ha ett Kinaland, inte Corona med munskydd utan som det nya Hongkong; Yttra dig inte, för då får du ett livstids fängelsestraff.
  Kommunist idag blir rasister imorgon.

 4. Är han verkligen skattefinansierad djurplågare.
  I utlandet har man slutat skratta när man förstår läget.
  Man gråter.
  I Polen får svenskar asyl.

 5. Enligt vänstern, är det bara likasinnade som har yttrandefrihet och rätt att demonstrera fritt.
  Logik och sinne för regelverk/lagar som gäller alla, är inte något vänstern strävar efter.
  De vill ha diktatur och total lydnad. Folkviljan skiter de helt i.
  Vi ser dagligen hur små militanta aktivistgrupper, vill tvinga samhället till eftergifter, med hot och våld.

 6. Jag tycker att näthatsgranskaren ska få böter och förbjudas att fortsätta sitt förföljande.

 7. Hela cirkusen kring “Näthatsgranskaren” (urlöjlig beteckning på den personen) visar att Sverige som nation, ruttnar inifrån.

 8. Bättre om SJ koncentrerade sig på att få tågen att komma i tid än att bidra med en massa vänsterextrem propaganda.

  • Ett statligt verk SKA vara neutralt vad det gäller åsikter.
   Det hela är ett bevis på att alltför många västerblivna har fått tillgång till statliga högre tjänster och också tyvärr inom den privata sfären.

Kommentera