Fotbollsförbundet går bananas

PK-RASISM. I fredags beslutade Svenska fotbollförbundet att stänga av domaren Martin Strömbergsson till följd av den rasistiska kommentar som fälldes mot målvakten Aly Keita under fjolårets allsvenska match mellan Gif Sundsvall och Östersunds FK.

Aly Keita berättade om händelsen i ÖFK-podden i mitten på juni 2020 och sade att domaren ska ha sagt: ”Sluta prata. Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig”

Martin Strömbergsson hävdar å sin sida att han sagt: ”hoppa in i buren så ska jag ge dig en banan”.

Martin Strömbergsson bad Aly Keita om ursäkt under och efter matchen som spelades sommaren 2019. Domaren menar att det var ett misslyckat skämt.

Aly Keita har inte anmält händelsen, inget har hänt på ett år förrän Keita berättar om det i mitten på juni och Expressen börjar skriva.

Domaren Martin Strömbergsson understryker att han lägger sig platt, skyller inte på någon annan och har bett om ursäkt. Han har en 20-årig karriär bakom sig.

Strömbergsson debuterade som förbundsdomare 1997. Han är FIFA-domare sedan 2011. Strömbergsson har dömt över 100 matcher i Allsvenskan och över 50 internationella matcher. Pressbild.

-Pettersson konstaterar att Svenska Fotbollförbundet, troligen efter tryck från media och vänsteretablissemanget gett en anställd yrkesförbud och berövad Martin Strömbergsson sin inkomst resten av året samt inte gett något besked om Strömbergssons framtid. Bedrövligt av en arbetsgivare.

Yrkesförbud för en banan, det är ynkligt. Vart är vi på väg? Varför var målvakten  Aly Keita ute och snackade på fel plats och om han blev kränkt, varför anmälde han inte händelsen?  

Fotboll är en tuff sport både för domare och spelare och om alla hårda ord som sägs i stridens hetta skulle beivras så skulle Sveriges fotbollsplaner vara tomma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

25 thoughts on “Fotbollsförbundet går bananas

 1. Folk kommer att säga och skriva fotbollsförbundet ända tills helvetet fryser till is. Men det heter FOTBOLLFÖRBUNDET, utan S.

 2. Så här går det när invandrare inte förstår svensk kultur, ty jag tänker på Lasse Åberg dvs trazan och banarne och att målet han vaktar kan också kallas för buren.

 3. Stenbock följer inte ”svensk” fotboll…För den kallas väl så än idag,när snart merparten av de som springer runt och jagar plastbollen,kommer från Långtbortistan….
  Östersund visste jag först hade ett bollsparkarlag när jag såg rubriker om, penningaffärer och svart bokföring.
  Att de dessutom hade ”Bananätare” upp i djupaste Norrland,var därför en nyhet !!
  Nåja, ”mitt lag” i Berlin består ju numera av aktörer med märkliga namn. Bobo,Djidji, och deras kusin Baba lär vara världsstjärnor,och kanske släkt med den som sårades i Jämtlands huvudstad ?

 4. Det här börjar likna rena rama inkvisationen.Förflugna ord i stridens hetta görs till en bannlysning.Pressen kastar sig blodtörstigt över sina offer och drevet går.Vi skall formas till små tysta rädda möss.Endast den socialistiska tanken skall råda.Yttrandefriheten gäller bara dom med ”rätt” åsikter.Vi närmar oss inte DDR.Vi är redan DDR med åsiktspolis och hatgruppspolis,censur och utfrysning om du har fel åsikter.Vet ni vad som står på en skylt i fönstret på riksdagshuset ? All makt utgår från folket ! Ska man skratta eller gråta ?

 5. När ska denna galenskap få ett slut?… Ska vi behöva tassa på tårna för all framtid nu ? Det är metoo, homofobi, islamofobi, n-ordet, rasism, ständiga kränkningar, värdegrund, religionsfrihet, kulturella avarter, bigami, barngifte,
  maskering, islamistisk hjärntvätt av småbarn, krypande inför islam och BLM, AFA, Expo, negerbollar(men finska pinnar och lappskojs går bra), statyer, fotbollsspelare, klubbdräkter, vita män, etc. – puh ! De´ e´ mycke´ nu.
  Blir det straffskatt på att knyta näven i fickan ? Nej så faan heller. Nog nu!!!

 6. Domaren Martin Strömbergsson tar till orda……

  Den allsvenska domaren Martin Strömbergsson stängdes av resten av året för en kommentar till till Östersundsmålvakten Aly Keita under en match ifjol. Nu talar han ut i Gefle Dagblad.

  ”Det finns två saker som gjort mig extra ledsen i allt som hänt – först och främst har en målvakt blivit kränkt av något jag sagt under förra året och sedan har mitt personliga varumärke fått en rasistisk kostym i media.

  De två delarna har gjort ont. Själva utredningen är ett juridiskt dokument med många sidor och för mig fanns det bara två saker som var viktiga, att alla inblandade förstod hur himla ångerfull jag är över det jag yppade för ett år sedan och att jag inte hade någon rasistisk avsikt”, säger Martin Strömbergsson till Gefle Dagblad.

  Han är också besviken på stödet från fotbollsförbundet ”När krisen slår till och mediedrevet är som störst behöver du ta hjälp. Jag insåg snabbt att den hjälpen inte fanns hos min arbetsgivare utan upplevde istället att arbetsgivaren eldade på den negativa bilden, säger domaren”.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=179&artikel=7509606

 7. En redan uppklarad sak mellan parterna.

  Blir så klart ett drev och en typ av ”lynchmobbs” journalistik. När Expressen får nys om detta och drar upp ”det stora rasistkortet” mot domaren.

  Expressen har inte lärt sig av tidigare drev mot olika människor.

  Agendajournalistiken är dem viktigare. Än att se till att sakfrågan är uppklarad sedan tidigare.

  Svenska fotbollsförbundet blir ”skitnödiga” och är även så fruktansvärt konflikträdda. Att man överreagerar i sitt eget beslut och ställningstagande.

 8. Östersunds fk tog in förre guldtränaren i Djurgården Sören Åkeby i sin sportkommitté vilket var ett fantastiskt bra tillskott. Men det gick inte lång tid så fick Sören sparken efter det framkommit att han länkat något som ansågs vara rasistiskt. Föreningen fick kalla fötter och föll undan för PK mobben, Yttrandefriheten är under kraftig attack i Sverige, vart är vi på väg? Är detta Sverige? Det liknar hellre Nordkorea och Vitryssland, läget är bekymmersamt.

 9. Globalt sett är rasismen minst i västvärlden och särskilt i Sverige. Däremot grasserar rasismen stort i Mellanöstern, Afrika och Asien. De kulturer varifrån invandrarna kommer. Det är inte orimligt att anta att rasismen i Sverige är som störst i förorterna med människor från dessa kulturer

 10. PK svinen blir mer och mer desperata för att hitta rasism överallt, men samma figurer kan sen åse och höra vita Svenskar bli förnedrade av
  vrickade vänstertyper,utan att reagera, sådana figurer blir aldrig
  trovärdiga, utan jag använder Astrid Lindgrens ord, en sådan figur är bara en liten lort.
  För övrigt så är bananer gott!

 11. När ska Steffe och hans mångkulturälskande och landsförädiska familjen inom 7 klövern införa dödsstraff av äkta infödda svenskar för rasistiska uttalande ?
  Norge hade sin Quisling.
  Sverige har sin 7 klöver.

 12. När inför Steffe och hans mångkulturälskande och landsförädiska familj inom 7 klövern dödstraff av äkta infödda svenskar för rasistiska uttalande ?
  Bara en tidsfråga…..
  En av de viktigaste nyheterna i PK–media idag är att dottern till Dawit Isaac säger att han lever, det är ju bra för alla trygga svenskar att veta !!!!!!!!!!

 13. Otroligt vilka pinsamma syltryggar. Forbollsdomare drar ju på sig missnöje med domslut som inte en neger gillar. Risk för mera anklagelser för nåt domaren sagt. Dåligt att inte de andra domarna ställer upp på Martins sida och hotar med strejk. Då kan ju förbundspamparna gå in och döma matcherna.

 14. ”Otack är världens lön” heter det.Här blir den otacksamme erbjuden en banan vilket jag tycker var snällt av domaren.Bättre en banan än ett gult kort. 😃

  • Hoppas den avstängde domaren slutar att döma!

   Hur mycket skit sägs inte mellan spelare under en
   match utan att syltryggar reagerar?

 15. Hur kunde Kunta Kinte få permanent i Sverige? Är han HIV-testad? Det blir en förtjänst för samhället lite längre fram,
  enligt chefsbedragaren SteFAN L

 16. Sans och balans finns inte längre. Drev startade med en bagatellartad händelse är tydligen viktigare än att se den obalans i samhället alla drömmare har åstadkommit.
  Att en minister lovar 100000 tester i veckan utan att ha underlag för sina ord, bryr sig hyenorna i pressen inte om. Men att en domare som får höra mycket på plan, säger något i stridens hetta vilket han ber om ursäkt för, mister sitt jobb det basuneras ut som en viktig nyhet. Ynkedom! Sluta köp medias skräpalster, låt dem få känna av sin egen medicin.

Kommentera