Stäng

Migrationssamtalen har brutit samman

INVANDRING. Förhandlingarna mellan Moderaterna och Socialdemokraterna om migrationspolitiken har brakat samman, uppger Moderaterna. – Det har varit god ton och konstruktivt men vi konstaterar att vi står för långt ifrån varandra, säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitik talesperson för Moderaterna till Expressen.

Enligt Stenergard har förhandlingarna brustit på flera punkter där Socialdemokraterna valt att blidka Miljöpartiet i stället för att gå på en mer stram linje.

Statsminister Stefan Löfven beklagar att förhandlingarna med Moderaterna har brutit samman. Han menar att moderaterna inte har velat kompromissa, enligt statsministern kommer förhandlingarna nu att fortsätta: ”Vi kommer nu att fortsätta att arbeta i kommittén för en långsiktigt hållbar migrationspolitik som värnar asylrätten. Vi är övertygade om att det går att åstadkomma en sådan. Vi vill ha fortsatta förhandlingar med de partier som är intresserade av det”, säger Löfven i ett uttalande.

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch anklagar S för att driva en orealistisk politik.– Det S föreslog hade inneburit ett högre tryck, att vi hade tagit emot fler asylsökande, säger Busch – Sverige kan inte styras med den här dysfunktionella regeringen.

Centerns vikarierande partiledare Anders W Jonsson skulden på M. – Det är framförallt Moderaterna som inte har varit beredda att flytta på sig, säger Jonsson. Han är framförallt kritisk mot M-förslag på volymmål och på stramare regler för familjeåterförening. Att halvera asylmottagandet är inte acceptabelt för C, uppger C. – Då går det inte att komma vidare, säger Jonsson.

 • S, MP, V, C och L vill ha fortsatt mer av samma som inte fungerar.
 • M, KD vill minska invandring och SD vill ha noll.

I morgon ska alla åtta partierna träffas igen. Migrationskommitténs sekretariat kommer att lägga fram ett förslag till migrationspolitik inför de åtta partierna.

-Pettersson säger att bättre med ingen överenskommelse alls än en dålig, men det fanns en tid då socialdemokraterna var klokare än idag…

Ur S-motion om migration 1979: ”…invandringen måste anpassas till samhällets möjligheter att ge invandrare arbete, bostad och social omvårdnad… Detta förutsätter en planerad invandringspolitik. En invandring utanför samhällets kontroll drabbar ytterst invandrarna själva.”

Dokumentet från riksdagen 1979 är undertecknat av hela den tidens socialdemokratiska elit med Olof Palme överst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

24 reaktioner på “Migrationssamtalen har brutit samman

 1. Hur många exempel behöver M och KD för att inse att S lurar skjortan av alla de ”gör upp” med? Det är med SD svenskarna vill att ni ska göra upp invandringspolitiken!

 2. De förhandlar om en ickefråga, för volymen ska med automatik vara noll. Förhandla istället om hur regeringen på bästa sätt bäddar för att svenska invånare kan åtnjuta så mycket, som möjligt av den välfärd, de betalt i generationer till. Man börjar väl med att sätta invandrarvolymen till noll för att fortsätta med återvandring. Det står helt fritt för dem som vill ha invandrare i Sverige att betala för dem, tvinga inte in skattebetalarna.

 3. Lika bra det som hände! riv av plåstret och släpp in hela världen i Sverige och låt dessa försörjas av landet skattebetalare, desto snabbare kommer sammanbrottet och därefter ställs landet under tvångsförvaltning av våra grannländer vilket varmt välkomnas.

 4. Naturligtvis skall asylrätten finnas men bara faktabundna skäl ska kunna åberopas vid sökandet vilka naturligtvis måste av asylanten bevisas. Inga sagor tagna ur Tusen och en Natt traditionen.
  Inga anställda med tydlig misstanke om jäv skall kunna vara handläggare.
  Det är väl också mottagarlandets rättighet att bedöma antalet som kan beviljas allt efter tillgång av faciliteter för att hålla en god standard av logi och vivre. Klart och tydligt borde framgå vid godkännande av asyl att återvandring skall ske så fort fredliga förhållanden råder i ursprungslandet.

 5. Deprimerande! Hade närt en liten förhoppning!

  Men, men, makten till varje pris.
  Som vanligt med andra ord.

  Förödelsen fortsätter!

 6. Kaptenen på Titanic ropade i
  högtalarna att det inte var någon fara!
  för Titanic när vattnet forsade in i fartyget!

  Löwen ropar i högtalarna att det inte är
  någon fara för Sverige när invällarna
  forsar in i Vårt Fosterland!

  => Vilken lögn är sanning?

  Om vi vill överleva måste vi
  täta ”läckan”!

  1. Nu får väl folket skärpa sig. Nu har ju de TVÅ politiska partierna som finns att välja på i Sverige S och M slutat att förhandla om ifall vi skall släppa in ALLA som komma eller bara 98%.

 7. Pösmunken Anders W Jonsson i C tycks inte ha begripit
  att 2 av 3 Svenskar vill ha en sänkt invandring, då ska
  man inte förhandla om en ökning av densamma ?

  politikeradeln lever i sin egen insnöade värld!

  1. Sverige ska inte ha en sänkt invandring, Sverige ska ha ett totalstopp för all slags invandring och ett väl fungerande icke korrumperat Återvandringsverk istället för dagens vänsterextrema och korrumperade Migrationsverk !

  1. Ja och på grund av att de är så dumma så begriper de inte bättre.
   10% parti efter valet när nyans ställer upp och får 15%.

 8. ”-Vi kommer nu att fortsätta att arbeta i kommittén för en långsiktigt hållbar migrationspolitik som värnar asylrätten.” (Betyder: Vår politik är ohållbar)
  ”-Vi är övertygade om att det går att åstadkomma en sådan.” (Betyder: Vi har ingen lösning)
  ”Vi vill ha fortsatta förhandlingar med de partier som är intresserade av det.” (Betyder: Vi accepterar inte att någon annan regering utan skyller problemen på andra)

 9. Men snälla Sverigevänner!

  Alla borde veta och förstå att våra
  LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna,
  har kontraktet med muslimerna att rätta
  sig efter!
  De kan inte svika muslimerna!
  – men de kan svika svenska folket!
  – så länge de har vänsterpacket,
  invällarna och muslimerna som valflock
  så kommer de att styra Vårt Fosterland
  mot avgrunden!

  Vi är i underläge!
  Ta ännu en gratisdrink i baren och njut
  så länge Titanic flyter!
  Vår tid är ändå ute!
  – invandring, BLM, ”Me Too” och hela
  vänstern tar över!

  1. Ja men dom har kontrakt med Svenska folket med, men det kontraktet bryter dom mot dagligen, det har dom
   inga som helst problem med..

 10. Det kommer inte som någon överraskning man ser ju att Löfven sitter i knäet på MP ,så hela den här cirkusen om volymer är bara ett spel för galleriet . Så att överhuvud taget är det nog rätt meningslöst att försöka att komma till ett avslut när det gäller migrationen så länge som MP sitter med och drar ner byxorna på Löfven .

 11. Brutit samman!? Invandringen MÅSTE bli NOLL! Det enda som är relevant att diskutera om är hur många som årligen ska skickas hem! och där ska inte finnas något tak!

 12. Just de välfärden skall gå till riktiga Svenskar bla pensionärer som byggt upp Sverige Det finns pensionärer som samlar burkar för att överleva samt i Sverige finns det ca 30 000 tusen hemlösa Svenskar. Det får räcka med invandring nu…….

  1. I skrytstaden med storhetsvansinne Helsingborg,fick Stenbock i dag uppleva hur en äldre man med rollator släpade sig fram,från avfallstunna till nästa,för att söka finna pantflaskor…
   Denna man är en av mer än 300.000 inhemska pensionärer,som tvingas livnära sig av ett fattigbidrag,en gång i månaden.
   Samtidigt sitter de styrande i staden (M-C-MP) några hundra meter bort,och författar skrytsamma ord och jämförelser med Rivieran !!!

   1. Och bor dessutom på behörig avstånd från stadens otaliga s.k. ”utsatta område”,på grädd-plateau i mer idylliska Laröd/Hittarp.
    I gengäld kan han från sin viloplats i Rådhuset,titta ut på de numera 10 meter breda trottoarerna,mosaik-utformade a´la sydeuropeisk mönster ! Fint skall det vara…

   2. Det ser jag varje dag i Stockholm. Förnedrande är inte ordet som räcker till. Jag har skrivit till EU och frågat vad de skall göra för fattigpensionärer i Sverige ,eftersom EU lagen säger att inhemska människor skall inte ha en sämre standard än utlänningar.
    Undrar om jag får ett svar.
    Blabaris här skrev att det fanns en sådan lag, tyvärr hittade jag inte enligt vilken paragraf det var.Så ”Blabaris” om du ser det här eller om någon annan kommer ihåg, skicka info här. Vore tacksam.

  2. ”Nisse”!
   Ditt budskap ger sanningen!
   – dock skär det i hjärtat att läsa
   och inse (som pensionär, 80 år)
   att våra medgamlingar kommer
   i bakgrunden när invällarna ska
   ha den välfärd vi byggt upp.

   => Det är ändå inte vår skuld att
   de har avlat så stor mängd barn
   att detas land, kapacitet och
   ekonomi inte kan föda upp dem!

   Var och en är ansvarig för sitt handlande!
   – men vi får ta ansvar för detas kåthet och
   brist på självkontroll!
   – vi behöver inte en miljon drängar!
   – vi behöver inte en miljon handikappade!
   – vi behöver inte en miljon bidragsberoende!
   – vi behöver inte en miljon lågutbildade!

   1. Vi behöver inte heller en miljon skojare, tjuvar, våldsmän, bedragare, knarklangare, ”bankirer, slavhandlare , pizzabagare, kebabvändare, bombexperter

Kommentera

%d bloggare gillar detta: