Stäng

Gör Sverige mer danskt

ÅTERVANDRING. Minister för invandring och integration i Danmark påskyndar Migrationsverkets ärendebehandling, så att styrelsen tidigare än planerat måste bedöma om uppehållstillstånd för hundratals människor från Damaskus-provinsen kan återkallas.

Syriens huvudstad Damaskus. Bilder från Wikipedia.

Förhållandena i Damaskus i Syrien är inte längre så allvarliga att det finns grund för att bevilja eller förlänga tillfälligt uppehållstillstånd för personer från detta område. Det beslutades av flyktingstyrelsen i december förra året. Det skriver den danska regeringen i ett pressmeddelande.
– De ska självklart åka hem, kommenterar integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

De syrier som berörs av beslutet är i ett första skede flyktingar från Damaskusprovinsen. Den danska Flyktingstyrelsen, som kan liknas vid en migrationsöverdomstol, slog i december förra året fast att situationen i Syriens huvudstad och den omkringliggande provinsen inte längre är så allvarlig att det finns skäl att förlänga tidigare utfärdade uppehållstillstånd för syrier från den provinsen.

I maj och juni månader i år avslog Flyktingstyrelsen fem asylärenden för syrier som kommer från Damaskusprovinsen. Mot bakgrund av det har den socialdemokratiska regeringen i Danmark gett i uppdrag åt landets migrationsverk att gå igenom hundratals redan beviljade uppehållstillstånd och ompröva dem.

– Förra året återvände nästan 100.000 flyktingar tillbaka till Syrien från närområdet. Deras landsmän, som fått skydd här i Europa, ska självklart också resa hem så snart förhållandena i Syrien tillåter, kommenterar utlännings- och integrationsminister Mattias Tesfaye.

Genom en screeningprocess har i ett första skede 900 redan avgjorda asylärenden tagits ut för omprövning. Huvuddelen av de ärendena väntas kunna avgöras innan årsskiftet.

Förra året var det fler syrier som utvandrade från Danmark än det var som invandrade till landet. 886 syrier utvandrade medan 563 invandrade. Delvis beror det på en ny dansk repatrieringslag som ska uppmuntra invandrarna att återvända till sina hemländer.

-Pettersson säger att det är självklarheter, flyktingar ska givetvis återvända när det lugnat ned sig hemma och de som blir kvar ska assimilera sig. Det står i FN:s flyktingkonvention.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 reaktioner på “Gör Sverige mer danskt

  1. Har blivit gott om araber som talar flytande danska i Skåne,en del har flytt från de danska förtrycket och en del bidragspendlar mellan länderna!

  2. En våt dröm vore ju om Sverige kunde ställas under tvångsförvaltning av Danmark och några andra grannländer och att svenska PK-politiker kunde ersättas med danskar. På detta sätt kunde den gamla danska drömmen från medeltiden om annektering av Sverige realiseras.

  3. Danskarna som är kända för att vara duktiga affärsmän avhänder sig alla dessa förtjänster helt frivilligt.
    Jag tror inte de återvänder till Damascus utan tar tåget 15 min till ett grannland istället som kan inkassera den stora förtjänsten.

  4. Danmark minskar antalet raketforskare !
    Världens samvete och Socialbyrån Sverige ökar antalet raketforskare och majoriteten av det naiva och konflikträdda svenska folket blir och känner sig bara ännu mer trygga…….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: