Vi vet att 90% av gärningsmän i offentlig skjutning har invandrarbakgrund

Nedanstående är skrivet av Tino Sanandaji på Facebook. Tino är född 1980 i Sanandaj i Iran, och  kurdisk nationalekonom, debattör och författare.

BROTTSLIGHET. Sen Corona har brottsligheten sjunkit, men Sverige utmärker sig med att skjutningar och sprängningar fortsatt i oförminskad takt i medieskuggan.

Tino Sanandaji. Foto: Tore Sætre CC-licens

Otäcka rubriker påminner om att äldre inte bara är utsatta för virus:

 • Afghaner i knivbråk i Kungsträdgården – en död
 • Teori: Barnfamilj utsatt för granatattack – hade anmält buskörare
 • En skottskadad i Enskede
 • Skottlossning i Husby
 • 100-årig dam påhoppad och rånad på äldreboende
 • Kvinna i 95-årsåldern förföljdes in på äldreboende – rånades
 • Brutala brott mot äldre senaste tiden – polisen varnar

Samtidigt kan vi läsa ett häpnadsväckande utspel av Centerns rättspolitiska talesperson Johan Hedin, som slår fast att koppling mellan invandring och brott ”saknar förankring i fakta”, och kräver att migrationsöverenskommelsen måste följa deras barnsliga verklighetsförnekan 

Hedin presenterar inget nytt utan är nöjd med att rabbla upp slitna floskler: ”Om man rensar för ekonomiskt utanförskap finns ingen skillnad alls. Överrepresentationen följer socioekonomisk utsatthet”, som inte är vad forskning visar, men PK-flocken gjort till trosbekännelse. 

Vi vet att 90% av gärningsmän i offentlig skjutning har invandrarbakgrund, varav hälften flyttat hit. Ändå påstår C: ”Det går helt enkelt inte att motivera inskränkningar i asylrätten med gängvåldet som skäl. Det är inte samma människor”

Inte? OK! 

En annan fördummande tankefel är att ”några” begår brott i alla grupper, därför drar Hedin slutsats att det inte spelar roll om invandrare i snitt begår fler. Här är det analytiska skärpa C har att erbjuda Sverige:

”Begår då inte asylsökande brott? Några av dem. Precis som människor i andra grupper och i synnerhet sådana som har svag etablering i samhället. Men inte i den grad och till den natur att det gör asylfrågan analog med gängvåldet. En förkrossande majoritet är vanligt folk som bara vill leva sina liv i fred och frihet. Precis som du och jag. Med den skillnaden att de tvingats fly för sina liv, hals över huvud.”

Läs gärna resten om ni orkar, de som tror att C är ett seriös parti kan se hur invandringskulten hyllar emotionell pladder där makthavare stängt ned sitt tänkande till IQ fiskmås för att slippa erkänna negativa effekter av migration.

Tino Sanandaji på Facebook 

– Pettersson säger att all forskning visar minus när man räknar på kostnaderna för invandringen. Trots detta upprepar media, TV och politiker att detta är lönsamt. I själva verket urholkas våran välfärd nu snabbare än någonsin. Annie Lööf (C) ljuger medvetet om det mesta när det gäller invandring. Om invandring är så lönsamt hur kommer det då sig att vi har 55 stycken utanförskapsområden, skottlossningar och att Malmö har en sämre ekonomi än Grekland. Annie Lööf har bedrivit en politik som kommer att få enorma konsekvenser för alla i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Vi vet att 90% av gärningsmän i offentlig skjutning har invandrarbakgrund

 1. Författaren och journalisten Jan Guillou uttalade detta efter sitt besök på Norrtäljefängelset redan år 1996.

  https://affes.files.wordpress.com/2012/07/guillou_svartskallemajoriteen.jpg

  Nedan en gammal webb-länk från år 1996, vilken var en bilaga till Aftonbladet där delar av den dåtida effekten av invandringen till Sverige beskrevs.

  Texten har författats av Jan Guillou. De ursprungliga bilderna visas endast som X men all text är fortfarande intakt och fullt läsbar.

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/guillou/guillou6.html

 2. Tur att envisa utomeuropeiska invandrare försöker ta bort de narkotikalangare och mördare vilka Utlänningslagen har fixat hit. SFI skytte för invandrare behövs i varje kommun.

 3. Dom sitter i sina förgyllda torn.Dom tittar ner på foket som dom aldrig behöver beblanda sig med.Dom åker hem till sina bostäder i ” fina områden” med larm och kamerabevaknng på husknutarna..Livsmedlen beställs hem en gång i veckan.Barnen går i privatskolor där endast barn till andra priviligierade får tillträde.( Glöm att det finns något som heter kvotering .) Det är dom här jönsarna som ska tala om för oss hur vi ska leva och bo.Det är dom här jönsarna som tycker att vi ska öppna våra hjärtan.Det är dom här människorna som aldrig behöver konfronteras med verkligheten som majoriteten av Svenska folket har förtroende för.Hjärntvätten har varit lyckad och globalismen skördar framgångar med hjälp av sina trogna fotsoldater i riksdag och regering och media.

Kommentera