Mörkhyade behöver mycket mer sol…

BRISTSJUKDOMAR. TV4 bjöd in Sumaya Al-Shakarji, specialistläkare allmänmedicin, som berättade om riskerna med D-vitaminbrist, hur vi upptäcker symptomen och hur vi bäst får i oss mer D-vitamin. Läkaren säger fullt riktigt att ljushyade inte behöver så mycket sol medan mörkhyade behöver desto mer. 

Märkligt nog säger Sumaya Al-Shakarji inte något om att ta av sig lite kläder här i norr, och jag tror inte den ”allvetande” Allah eller Muhammed nämner det i koranen…

Däremot säger hon att en ljushyad klarar sig med att sola ansikte och underarmar en kvart tre gånger i veckan medan mörkhyade behöver mycket mer.

-Pettersson säger att hade det varit något vettigt tänk i TV4:as programledare hade de naturligtvis frågat om heltäckande klädsel men…

Socialstyrelsen, somaliska barn får autism på grund av d-vitaminbrist

Om D-vitaminbrist på bloggen…

 

Mörka människor passar inte i solfattigt klimat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

17 thoughts on “Mörkhyade behöver mycket mer sol…

 1. Exakt. Det är inte meningen att svarta ska bo här. De ska bo i sina egna länder. Man ska bo där man hör hemma. Det finns inget rasistiskt i det. Det är naturens ordning

 2. Det är helt fel att avslöja att dessa får för lite D- vitamin i sverige
  Nu kommer det användas i mot oss som en rasist anklagelse samt att det kommer göras en utredning, vilket medför att alla mörka testas omgående (ja just omgående) och håller på i Ca 10 år med statsbidrag för att se om deras kroppar acklimatiserar sig utan att tillföra vitamin D,
  gör deras kropp inte det så får de skadestånd och full förtidspension.
  Utredning en hemligstämplas för all framtid.

 3. D-vitamin fås till 10% från maten och 90% från solen, dessutom genom D-vitamintabletter. Överviktiga (BMI större än 25) behöver äta D-vitamintabletter i flera månader innan blodet blir mättat. Detta eftersom D-vitamin är vattenlösligt och först hamnar i vävnaderna innan det kan lagras i blodet. Överviktiga mörkhyade solskygga personer har alla tre nackdelarna och kommer därför i princip inte hinna bygga upp sitt immunförsvar med D-vitamin innan Covid19 drabbar dem. Dessa är alltså mer disponerade för Covid19 än normalviktiga, ljushyade och solande människor vilka automatiskt får mer D-vitamin i blodet och därmed ett bättre immunförsvar. Mot bakgrund av denna och kommande pandemier borde naturligtvis överviktiga mörkhyade solskygga personer omgående återvandra till sina ursprungsländer av omtanke för hälsan.

  Övervikt ökar risken att drabbas hårdare av Covid19, både direkt och indirekt via andra sjukdomar, och är inte åldersberoende. Unga överviktiga är lika utsatta som äldre. I Sverige är 51 % överviktiga, England 64% och USA 75% (personer över 20 år).
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/tolkad-rapportering/folkhalsans-utveckling/resultat/halsa/overvikt-och-fetma/

  Den engelska läkaren Dr. John Campbell kommenterar dagligen Covic19-pandemin i världen, ofta intressant att följa: https://www.youtube.com/watch?v=ob2GcGUUUxM

 4. I Sverige 2020 finns figurer som talar om att vissa raser kan utrotas,
  den vita b.l.a ? Fina saker dom politiskt korrekta har importerat till oss?

 5. Man kan se var människan hör hemma på planeten genom att studera hudfärgen. Ju mörkare skinn desto nämre ekvatorn hör den hemma.
  Mörkt skinn i polarområdena är att utsätta sig för onödiga risker det ser vi nu efter Coronadöden som har drabbat många Afrikaner i Sverige.

 6. Rekommenderar en enkelbiljett till planeten Venus, där skiner solen rejält !

 7. När de där dumskallarna täcker hela kroppen
  och får D-vitaminbrist blir de sjuka.

  Då måste vår inbetalda välfärd bjuda dem på
  vård och medicin – men utan krav på att de
  ska ta av sig sopsäcken över huvudet!

  Behöver vi dessa belastande individer?
  Har vi råd att bjuda dumskallar på vår välfärd?
  Kan vi bjuda bort vår välfärd till individer som
  lever i en fantasivärld?

  Ge dem chansen att anpassa sig till svenska
  verkligheten – eller sänd dem till deras ursprung!

 8. Kaftanen är ju tjock. De kan aldrig få sol genom tyget. Måste jag skriva det till ”läkaren”? Så patetiskt. När de t.o.m tvingas bada med kläderna på.

 9. Finns det inga svenska läkare längre? Förstår inte varför representanter ur majoritetsbefolkningen duger, vill de få oss att tro att vi är helt beroende av invandrare? Och varför är de flesta arbetslösa, har de kanske aldrig fått veta att arbete ger god hälsa samt välstånd.
  Förstår inte maktens folk att 63% av befolkningen inte vill ha fler att försörja.

Kommentera