Stäng

Mordet i Seattle

I media kunde vi igår ta del av nyheten om bilen som mejade ned två personer under en demonstration i Seattle.

Svenska medier har varit ganska sparsmakade med uppgifter om händelsen som utspelade sig på en avstängd motorväg där antirasistiska protester pågick. Den information som utländska medier går ut med idag kan eventuellt förklara svensk medias tystnad. Se filmen, men känsliga varnas.

Se filmen först, men varning för starka bilder.

En av kvinnorna som blir påkörd, 24-åriga Summer Taylor, dog senare på sjukhus efter de skador hon åsamkades.

Bild hämtad från The Sun

Föraren av bilen infångades av andra demonstranter och hölls kvar tills det att polisen kom. Han har identifierats som 27-årige Dawit Kelete.

Nu hade svensk media väntat sig att få frossa i rasism, precis som man gjorde efter dådet i Charlottesville där James A Fields med berått mod körde in i en folksamling och dödade en vit kvinna, Heather Heyer. Huruvida händelsen i Seattle var en olycka eller något annat får vi kanske svar på så småningom. Förvänta er dock inga svulstiga rubriker om rasism, vit makt eller högerextremism.

Inte bara för att de bägge offren är vita. Även 32-åriga Diaz Love som skadades vid påkörningen är det. Utan också för att identiteten på föraren av bilen har avslöjats.

Dawit Kelete är nämligen afroamerikan.

I amerikanska medier proklamerades att sociala medier användes till att uttrycka gissningar om motiv och bl.a. ansåg många att detta var politiskt motiverat då demonstrationen på motorvägen var till stöd för BLM. När avslöjandet om Keletes etnicitet läckte ut så klingade detta ut. Vi vet att vita offer och svarta förövare aldrig kan betecknas rasism eller politiskt motiverat våld, eller…?

Newsone

16 reaktioner på “Mordet i Seattle

 1. Protestera i svarta kläder kl 01:30 på USA:s mest trafikerade motorväg. Vad kan gå fel?

 2. Vit kvinna som protesterar tillsammans med antivita blir påkörd av en svart man i en vit bil.
  Snacka om pk-kortslutning!

 3. Även NASA-ingenjörer, såsom föraren utav aktuellt fordon, kan bli uttröttade och utarbetade.
  Det måste vi komma ihåg. Han var nog långt bort i tankarna angående den kommande Mars-expeditionen vilken han är djupt involverad i…

 4. Såg när lilla Ebba blev massakrerad, även då var vår skenheliga
  media sparsam med info. Det är skillnad när en kriminell svart blir
  skjuten av en polis, då brakar helvetet loss bland dom
  vänsterstörda.

 5. Läste nånstans att vägen var avstängd p.g.a. att det demonstrerades, och att det ställts upp bilar som hinder….. men det hjälpte inte.

 6. Vi har lärt oss att tyda de dolda signalerna i betalmedias rapportering eller tystnad.

  Men det är bra att vi har de fria journalisterna i de fria kanalerna för att få sanningen bekräftad.

  1. Ja tänk om det hade varit det motsatta , det vill säga att en vit kvinna hade kört ihjäl en mörk person . Tryckpressarna på våra PK tidningar hade gått varma och statstelevisionen med nyinsatta snyftprogram och gatorna fulla med BLM anhängare .

 7. Kan inte galenskapen ta slut någon gång ? Vad uppnår man med att ställa sig tvärs över hand i hand på en avstängd motorväg ? Nu fick ju denna protestaktion ett förfärligt slut.Föraren var nog om jag får gissa av utseendet en drogmissbrukare av något slag.Hur ska BLM och pressen hantera det här ?

 8. Vilket j-a bakslag för de PK. Mörkhyad kör ihjäl en vit kvinna som demonstrerar för BLM. Måste bli rena kortslutningen.

 9. Man kan ju fråga sig vad idioterna hade på motorvägen att göra , visar bara hur hjärndöda dom är , och vad gör polisen som tillåter dom att vara på vägen ,det blir en läxa som kallas KARMA .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: