Stäng

233 verklighetsfrånvända sossar

Nu är det panik i sosseleden och återigen är det migrationspolitiken som splittrar.

Aftonbladet upplåter idag sin debattsida till 233 socialdemokrater som vill behålla Sveriges roll som humanitär stormakt.

Den socialdemokratiska partiledningen vill göra Sveriges migrationspolitik stramare, om än i en lightversion av Moderaternas, Kristdemokraternas och i synnerhet Sverigedemokraternas.

”Migrationspolitiken ska vara human, rättssäker och effektiv”

Så inleds debattartikeln och redan här har de 233 lyckats ramla in på fel spår.

Samma socialdemokrater är bekymrade över de farliga båtresor över Medelhavet som skrupelfria flyktingsmugglare arrangerar och tjänar miljoner på. Är det humant att locka över dessa människor i tron att de i Sverige möter ett liv där de aldrig mer behöver lyfta ett finger för att erhålla generösa bidrag? Det är väl heller inte humant att locka hit människor när landet är på väg att haverera i en flod av våld med sprängningar och skottlossningar som huvudnummer? Rättssäkerheten kan diskuteras när det väl är bevisat också för dessa 233 damer och herrar att både terrorister, extremister och grovt kriminella lyckats komma hit med hjälp av falska id-handlingar och lögner. Att den svenska migrationspolitiken är effektiv kan vi avslå direkt. Det räcker att titta på bostadsmarknaden, arbetsmarknaden, utanförskapet och för att inte tala om de 9 000 afghanska unga män som fått stanna till en kostnad av hundratals miljoner.

”Klassisk socialdemokratisk politik innebär en solidarisk flyktingpolitik som står upp för de internationella konventionerna”

Den solidariska flyktingpolitiken gjorde att Sverige år 2015 tog emot 163 000 asylsökande. Långt fler än samtliga europeiska länder, Tyskland undantaget. Den solidariska flyktingpolitiken innebär att Sverige fortfarande tar emot fler flyktingar än våra nordiska grannländer tillsammans. De internationella konventioner man ständigt åberopar skrevs under när asylpolitiken såg helt annorlunda ut än idag och borde i rättvisans namn skrivas om.

Denna debattartikel får ses i kontext med att dessa socialdemokrater inte lever i den värld deras eget parti lagt grunden till. Den politik de förespråkar har skapat problem vi inte sett i modern tid. Fast lever man inte som man lär, så är det svårt att förvånas. Varför inte lyssna på vanligt folk och varför inte lyssna på invandrare som öppet kritiserat svensk migrationspolitik?

Minns Suat Ciceks ord i Aftonbladet 2004.

”Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar”

Merparten av de 233 socialdemokrater som undertecknat artikeln är för mig helt okända och därför helt ointressanta. Dock finns några mer namnkunniga och säger jag Veronica Palm så förstår ni. Andra mer namnkunniga är Pierre Schori, en ekonomiskt oberoende socialdemokrat som aldrig skådat den svenska vardagen i vitögat. Magnus Manhammar, riksdagsledamot och f.d. Expo-medarbetare. Ulf Bjereld, ordförande för det Tro & Solidaritet som 2009 lovade att islam ska få ett allt större inflytande i politiken och bland olika myndigheter.

Två saker kan sägas om detta, förutom det faktum att de 233 inte lyssnar på socialdemokratiska kommunalråd som nästan gråter i tv när deras kommuner står på ruinens brant och alla problem som till synes verkar olösliga. Det är att S är på väg mot samma politik som innan pandemin och som då gjorde att partiet låg på historiskt låga nivåer. Det andra är att man förmodligen medvetet driver allt fler arbetare i händerna på SD.

Aftonbladet

19 reaktioner på “233 verklighetsfrånvända sossar

 1. Gissar att den debattartikeln skall få oss att tänka ”det var inte alls MP som dikterade/vann över sossarna”.
  Fast vad är poängen med titeln ”humanitär stormakt”, finns det någon som beundrar detta utanför våran sektliknande regerings 4 väggar?
  Och vad är poängen med att locka hit så många som möjligt som man sedan betalar för att inte jobba? De ca 3% som är flyktingar kan jag möjligen förstå, men varför gör man så med resten?

 2. Dessa satans folkförrädare, Finspång nästa och gatlopp för samtliga som skrivit under detta upprop.

 3. ”Samma socialdemokrater är bekymrade över de farliga båtresor över Medelhavet som skrupelfria flyktingsmugglare arrangerar och tjänar miljoner på”,.
  Ja och hur mycket av detta betalar då inte vi skattebetalare.
  Många som kommer hit har ju ”lånat” av smugglarna, vilka i sin tur har den kvarvarande familjen som säkerhet.
  Skulle vara intressant att få veta hur mycket pengar som skickas varje månad till Afrika,

  Ganska många av undertecknarna har utländska namn.

 4. Sossar fiskar framtida röster då man anser att tak eller volymmål inte är förenligt med asylrätten. Mest inflytelserik undertecknare är förmodligen före detta KPML(r) – kommunisten Ulf Bjereld, adjungerad i Socialdemokraternas verkställande utskott. Helena Edlund drar på sin blogg fram sossarnas tidigare röstfiske i ljuset. Några utdrag ur hennes artikel:
  ”Samarbetet mellan Socialdemokraterna och islamistiska krafter inleddes för ett kvarts sekel sedan. Båda parter var medvetna om att samarbetet var ren byteshandel: inflytande mot röster.”

  ”I Broderskapsrörelsens medlemstidning konstaterades … inför valet 1998 att ”det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder” (Sydsvenskan, 2006-05-09). Socialdemokraterna såg helt enkelt vinsterna med ett partnerskap med SMR (Sveriges Muslimska Råd) och under åren 1996 till 1998 hölls fyra gemensamma seminarier, bland annat på Bommersvik. Det fjärde seminariet beskrivs ha haft ”en mer direkt inriktning på socialdemokratiskt politiskt engagemang”. Seminarierna bekostades av projektmedel från Invandrarverket, Inrikesdepartementet och SAP:s jubileumsfond och beskrevs senare som ”en rejäl dialog mellan socialdemokratiska idéer och traditioner samt muslimska ideal för samhället” (Broderskapsrörelsen Rapport 4/99, sid 2).”

  ”Efter valet betraktades samarbetet med SMR som en bidragande orsak till den socialdemokratiska valframgången (Broderskapsrörelsen Rapport 4/99, sid 2):”Efter avslutad projektperiod kan konstateras att projektet varit mycket framgångsrikt och inte minst genom SMR:s aktiva bidrag har muslimernas valdeltagande sannolikt varit högt och många har röstat på Socialdemokraterna.”

  ”I skrivande stund är Ulf Bjereld professor vid Göteborgs universitet, adjungerad i Socialdemokraternas verkställande utskott, ledamot i domkapitlet i Göteborgs stift, svenskt frontnamn för Ship to Gaza samt ordförande i Nämnden för samhällskunskap och humaniora hos Vetenskapsrådet (som fördelar statliga forskningsanslag på omkring 300 miljoner kronor per år). Utöver detta utsågs han i juni 2016 till regeringens utredare av statsbidrag till trossamfunden. Grundkravet på en sådan utredare borde vara att utredaren är opartisk, men opartisk är det sista Ulf Bjereld är. Han har istället, i drygt ett decennium, aktivt medverkat till att göra Muslimska brödraskapets svenska gren till en del av Socialdemokraterna. Att man därigenom valt att ge islamister tillgång till maktens korridorer är inget som har bekymrat varken det socialdemokratiska partiet, Tro och solidaritet eller Ulf Bjereld ”

  Länk till artikeln på Helena Edlunds hemsida:
  http://helenaedlund.se/flirtandet-med-religiosa-extremister-ar-inget-nytt/

  1. Tror inte lokala S-politiker oavsett kommun vill läsa dessa uttalanden (okej inte Malmö) och försvara det, men det förändrar ju inte hur ondsint samt målmedvetet dessa sk. arbetarföreträdare (förrädare) har bedrivit sin agenda. Ska imorgon ta upp detta med folk som jag vet har drivit såssarnas åsikt som den rätta. Mången tack för infon.

 5. Jaha. Här har vi 233 personer som solidariskt skänker att vad de äger för att kunna bistå flyktingarna.

 6. Spektaklet kommer att fortsätta tills det inte går att finansiera längre. När pengarna är slut, inte finns mer att hämta hos skattebetalarna, när långivarna har slutat låna ut, när de insett att svenskarnas skulder är så stora att de inte kan återbetalas, finans och fastighetskris har slagit till och EU länder kapar banden för att inte dras med i fallet. När vi ser bostadslösa svältande svenskar och invandrare i varje gathörn. Svältande svenska barn. Då syns inte dessa socialister. Liksom nationalsocialisterna efter kriget. Ingen hade ju stöttat dom!

 7. Men snälla Sverigevänner!

  Vi måste acceptera att så länge
  socialdemokraterna/
  LANDSFÖRRÄDARNA har kontraktet
  med muslimerna gällande så är vårt
  ”kackel” helt meningslöst!

  Försök förstå att socialdemokraterna
  har sålt Sverige till muslimerna!
  Lyssna på regeringen!
  De vågar inte gå emot kontraktet!
  LANDSFÖRRÄDARNA styr Sverige!
  – och muslimerna bestämmer kursen!

 8. Hur kan det vara humanitärt att lura invällarna samtidigt som man knäcker den egna befolkningen. Alla blir ju förlorare. Även den så högt aktade ”Sverigebilden”.

 9. ”Tro och solidaritet”, är ingen bra infallsvinkel för viktiga sakpolitiska samhällsfrågor, som berör alla Sveriges medborgare.

 10. Och förmodligen är det ingen av dessa 233 st som producerar något utan endast lever på skattefinansierade löner och bidrag !

 11. Det finns väl ingen asylrätt som säger att man kan åka runt halva jordklotet för att söka asyl i Sverige och inte heller att man har rätt till att vara säsongsflykting, som kan fira semester i hemlandet som man ”flytt för sitt liv” ifrån! Vad är det sociala myndigheter brukar prata om inför sommarloven. Man är rädda för att ”flyktingflickor” ska föras till hemlandet för att giftas bort. Man kan alltså åka till landet man har ”flytt för sitt liv” ifrån för att gifta bort sina barn. Ingen av sosseväljarna eller de som röstar på de gröna khmerena som kliar sig i huvudet och undrar hur detta funkar. Risken är förstås spetor i fingrarna.

 12. Det märkliga är att de flesta som vill värna asylrätten är välavlönade och har lön från skattepengar. Ja, vi kan ta in flyktingar i Sverige, om dessa 233 betalar kalaset med sina feta löner.

 13. Ett skrämmande exempel där de säljer ut Sverige till andra kulturer, normer och värderingar som inte vill dela något med oss, utan tvinga oss in i något vi inte vill, de vill tvinga på oss i ett sätt att leva, de vill tvinga in oss i en kultur och religion som jag absolut inte delar eller vill ha här. När ska vi börja TVINGA dem till att göra de ändringar vi vill??

 14. Jag blir bara så trött på dessa verklighetsfrånvända politruker och parasiter, minst lika trött blir jag på s.k journalister från msm-media som aldrig ställer någon motfråga till dessa migrationsaktivister som lyder ungefär så här” hur många tycker du/ni att vi kan ta emot varje år, går gränsen vid 100 000, 1/2 miljon, 1 miljon, 10 miljoner, eller finns det ingen gräns???” och om det blir ett svar ytterligare en motfråga, ” hur skall detta gå till och finansieras?”

 15. Sverige ses som idioter snart sagt i hela världen, och det är inte konstigt med det val av styrande vi gjort.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: