Brasor i Djungeln Igen


Både Expressens klimaterektion o Aftonbladets do, kör nu det traditionella ”brasor i djungeln” igen. Av någon för mig okänd anledning så koncentrerar man sig på Brasilien -Amazonas. 20% mer än förra året drar båda bladen till med. Som vi visade för ett par dagar sedan HÄR så är inte årets ”bras-säsong” riktigt igång ännu!

Jag kan dock inte låta bli att undra varför klimathysterikorna på bladen är så fixerade vid Brasilien?  Tittar man på Global Forest Watch  som bevakar skogsbränder över hela världen så kan man zooma in på områden man är intresserad av..

Liksom av en händelse har eder Fjärranösternredaktör, zoomat in på Brasilien och sedan utan att ändra skalan flyttat över till Afrika. Se de 2 bilderna nedan!  Man blir lite undrande, varför denna fixering på Brasiliens djungler, när det brinner mångdubbelt mer i Afrika??

Är Afrikansk brandrök hälsosammare än Brasiliansk?  Eller är det nått annat fel med djunglerna i Afrika?? Får inte de mörkhyade Afrikanerna kritisera???  Eller ???

Brasor i Brasilien

 

OBS det är samma skala på bilderna!

Brasor i Afrika


7 responses to “Brasor i Djungeln Igen

 • Expressens klimat-ljugeri och verkligheten | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] inte kollat fackta när de översatt nått material de fått från BBC, som vi visat HÄR och HÄR så har sesongen för svedjebränning i Amazonas knappt börjat […]

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Om inte dessa brasor skulle tillåtas, skulle djur och natur inkl människan dö svältdöden. Brasorna visar på naturens årliga återstart.

  Om afrikanerna INTE bränner årligen, så kommer naturen själv att antända och då blir skadeverkningarna enormt värre, motsvarande att INTE bränna årligen.

  Se hur illa det går för USA där planerade markbränningar av skogsmarker inte sker längre och istället spontana skogsbränder släcks snabbt. Sedan lagras brännbart i markerna till naturen tänder på själv, och då blir det katastrofala bränder.
  Eller hur naturvårdarna i Australien förbjudit planerade markbränder och snabbt släckt spontanbränder. Tills bakslaget kom förra året, då jätteområden brändes av, nu med topp-bränder i st f markbränder.

  Gör som urinvånarna lärt sig, d v s markbränn årligen. Detta är vad vi ser även i Brasilien och Afrika.

  Nu påstår propagandanissarna sannolikt att att det brann mycket förra året, men mer i år. Men de gröna fascisterna är helt historielösa. De vet inte att det brann årligen flera gånger större ytor i USA/Australien under värmeperioden ca 1910-1939. Det var mycket varmare runt klotet då än det är idag. Och det brann följaktligen mer spontanantänt.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Kanske för att Brasilien äntligen har en demokratisk vald president,som inte är Socialist….
  Sedan tror Stenbock,som sett Brasilien från ovan åtskilliga gånger,att detta land är lika litet som Abzurdistan ? I verkligheten betydligt större än Europa.

  Gillad av 1 person

 • Urban Lindgren

  Det kanske beror på att Miljöpartiet i Stockholm importerar flis från Brasilien som transporteras med båt, för att elda Värtaverket så att stockholmarna ska ha tillgång till ‘miljövänlig’ fjärrvärme-

  Gilla

 • turrim

  Det hade Isabella Lövin ingen aning om…..

  Gillad av 1 person

 • den fete

  frågan är vad vill man säga . svedjebruk är välkänt särskilt i länder med tropiskt klimat .
  och man ser att Brasilien är mil från afrika som brännt allt och getter trampat sönder marken så inget levande kan växa ..
  men om man ser på Brasilien så är det inget problem…

  om man kollade Europa så skulle varje explotionsmotor motsvara en brand .. i alla motorer brinner ett bränslen oftast disel bensin eller kol . och efter som det finns mest motorer i europa brinse det mest i europa

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: