Ryske ambassadören om Sverige: Är ni så perfekta?

UTRIKES. Sverige och svenskarna borde tona ner sin kritik mot Ryssland och i stället vara mer självkritiska. Det säger Viktor Tatarintsev, Rysslands ambassadör i Sverige, till Dagens Nyheter (betalvägg) med anledning av kritiken mot president Putins grundlagsändringar som innebär att den ryske presidenten kan sitta kvar fram till 2036.

– Sverige och svenskarna borde titta sig själva i spegeln lite oftare. Är ni verkligen så perfekta?

Tatarintsev kallar bevakningen av folkomröstningen om den nya grundlagen ”enögd” och hävdar att detta har att göra med de sanktioner som infördes mot Ryssland efter annekteringen av Krimhalvön 2014.

-Pettersson kan inte annat än hålla med ambassadören, Putin och Ryssland är visserligen inte perfekta men jämfört med svensk media är de inte dåliga och den Svenska demokratin har också sina defekter…

Steget Efter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryske ambassadören om Sverige: Är ni så perfekta?

 1. Jag skulle önska en likadan lagändring i Finland.Finsk president i dag är det bästa för Finland.Låt dem inte byta ut honom, finns ingen efterträdare som är så diplomatisk som han.
  Det skulle garantera freden mellan Ryssland och Finland och således skulle Sverige kunna fortsätta gnälla som en gatuhund på Ryssland.
  Putin hade rätt i Svenska Riksdagen när han garvade åt svenska demokrati! Heja Putin!
  Sverige har nog med egna problem , vi behöver inte lägga oss i andra ländernas politik så länge landet är utan ledare.
  En gummijolle med flera punkteringar som läcker anser jag.

 2. Ja han har rätt Sverige bör tänka på att vi inte är ett
  föredöme för andra länder längre, den tiden är förbi,
  men så länge stolligheterna från M P är riktmärke
  så kommer detta att fortsätta. Ja dom nya parasiterna
  skrattar åt hur lätt det är att lura SVERIGE, det värsta
  är att alla länder som vi exporterar till gör likadant, och
  det är mycket allvarligare!

 3. Va! Vad säger karln?, den moraliska, humanistiska och feministiska stormakten gör alltid rätt och har alltid rätt och vi har alltid rätt när vi mästrar andra länder.

 4. Såssarna är ju inte ett dugg bättre. De krattar vägen för sitt eget ”1000-åriga rike”. Till sin hjälp har de statskupperna DÖ och JÖK. De har även den korrupta Valmyndigheten på sin sida. Skitmedia med SVT i spetsen har ju suttit i knäet på regimen sen lång tid. Vidare importerar de lydig valboskap till enorma kostnader för de av skatter redan hårt betungade tjänstehjonen. Den senaste metoden i verktygslådan blev ju som bekant, den medvetna avlivningen av den äldre generationen som påstås kosta en massa och ”rösta fel”. Så hacka inte på Putin, när du själv är inmålad i hörnet, Stefan.

 5. Den sedvanliga patetiska svenska självgodheten !
  Något ynkligare land än Sverige finns inte, för att inte tala om oss naiva och konflikträdda svenskar som bara knyter näven i fickan bara vågar gnälla hemma vid köksbordet och alltid förväntar oss att någon annan ska ordna upp allting, är inte konstigt att importerade raketforskare gapskrattar åt oss bakom ryggen.

   • Jag med! Ett möte oss ”karlar” emellan är på tiden! Stockholm, finns det frivilliga ? Och ni andra som bor på annat håll kan ordna lokalt ett möte för vidare planering.

  • Vet inte var andra vill börja eller försöka göra är personligen medlem i och röstsr på AFS och försöker förmedla ut och argumentera för det partiets politik till min omgivning, om och hur mycket det hjälper vet jag inte men känns i alla fall som att man försöker göra någonting åt Sveriges totala undergång !

 6. Jag anser att begränsningar i antalet mandatperioder är odemokratiskt. Förutsatt att inget fiffel förekommer ska det vara upp till valmanskåren att välja eller förkasta politiker. Begränsningar luktar maktambition och avundsjuka och måste vara ett vänsterpåhitt på samma vis som när de inte förmår att debattera utan ropar på förbud.Eller att alla ungar får medalj oavsett medioker insats. Det är så här man raserar ett land.

 7. Tänk om Ardalan Shekarabi som fifflade med siffror i SSU, och annekterat Iran och Eritrea (ensamkommande) skulle få styra flyktingskeppet Sverige tills 2036?

 8. Tänk om kärnvapenmakten Ryssland, 144 miljoner, hade bedrivit socialdemokraternas politik, 40% av barnen skulle ha afroafrikansk- mellanöstern etnicitet, tänk Sankt Petersburg med bilbränder liksom Malmö.

  • Alla med afrikanska och mellanösterns etniciteter är välkomna till Ryssland. Men det blir inte livslång försörjning som är i Sverige. Så dit åker bara de som är beredda att jobba och försörja dig själva. Och ingen gnäll om kränkningar diskriminering och dylikt… Alla är likadana framför lagen… Och om du bill ha någonting gå och tjäna ihop till det… Inget får du gratis… Ryssland är ingen bidragsmagnet. Men alla oavsett etnicitet kan lyckas där.
   Min sons läkare på Järva psykiatri är somalien utbildad i Ryssland. Talar fortfarande perfekt ryska och lyckades på 3 månader att sonen slutar med droger. Vilket AllTeam Tensta inte kunde åstadkomma på några år.
   Manlig beteende och pondus (i positiva termer) gör så att unga killar lyssnar och har respekt till.
   Ingen av afrikaner eller folk från MENA säger att ryssar äf rasistiska. Men däremot klagar att svenskarna är sådana… Trots att man får betydligt mer hjälp och stöd här. Kanske känner sig innerst inne att bli betraktade som hjälplösa ocv på något sätt mindre värda?

Kommentera