Total avsaknad av moralisk kompass hos det vänsterblivna etablissemanget

BIDRAG. Petter Alexis Askergren är artist, affärsman och samhällsdebattör. Petter har engagemang i sju olika bolag, ett är Bananrepubliken AB som fått 223.000 skattekronor i coronastöd från Kulturrådet som delar ut de Sveriges skattebetalares pengar. Bananrepubliken AB hade ansökt om 373.000 kronor.

Petter. Bild från Wikipedia. P.LEX på skjortan är Petters varumärke för vin.

Nåväl, Petter är artist, krögare, affärsman och samhällsdebattör. Han tycker ungefär som övriga i den så kallade kultureliten att Donald Trump och Sverigedemokraterna är dumma och invandring är bra. ”Sverige har under de senaste åren tillåtit rasister tänja på gränserna om vad som är accepterat. Det här är inte längre det land jag är så stolt över när jag är ute och reser i världen”, skrev Petter i Expressen under flyktingkrisen.

Nåväl, tillbaka till corona-bidragen. Petter eller någon anställd på hans bolag har alltså ansökt om några hundratusen i bidrag. Bolaget Bananrepubliken AB har över 83 miljoner i tillgångar. Bolaget har gjort 65 miljoner i vinst efter skatt de senaste fyra åren och betalar ungefär två miljoner om året i skatt. Hade Petter valt att ta ut lön i stället för vinst hade skatten blivitt betydligt högre.

Petter är med andra ord hejdlöst rik. Varför nedlåter han sig att söka bidrag på några hundra tusen?

Nu skriver Petter på Instagram ”De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare”,

-Pettersson undrar varför i helvete inte Petter betalar sina medarbetare med bolagets pengar? Musikerna, teknikerna och medarbetarna har varit med och dragit ihop stålarna så varför ska då skattebetalarna stå för delar av deras inkomster? Det är vänsterblivet och avsaknaden av moralisk kompass är total, girigheten styr.

Givetvis är ansvaret ytterst regeringens, de har utformat ett stöd som kan utnyttjas av stenrika och  omoraliska människor som saknar hämningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Total avsaknad av moralisk kompass hos det vänsterblivna etablissemanget

 1. De vänsterblivna etablissemanget befinner sig i den teoretiska Bermudatriangeln med snurrande kompass.

 2. Att acceptera alla former av handikapp,
  även låg intelligens, är en skyldighet för
  oss svenskar.

  D.v.s. alla ”vänsterblivna” måste accepteras!

 3. Saxat, läsvärt
  ”Invandrarna får alla tänkbara bidrag hur länge som helst utan några som helst motprestationer. Så mot den bakgrunden är det helt logiskt att även Jill Jonsson och Benjamin Ingrosso kan inkassera bidrag trots miljonförmögenheter. Om det sedan är moraliskt rätt att ta emot dem är en annan fråga och det är inte många som längre har moralen som ledsagare i livet.”
  Källa: http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2020/07/musikartister-som-har-miljoner-skams.html?m=1

 4. Det här är rena ”sponsorpengar”, till en hel del artister, från regeringen.

  Sponsorbidrag för att både nu och senare i valet, ta ställning för regeringens partier och de partier som stödjer den. För att ”val arbeta och predika” enfaldiga åsikter, offentligt och ut i media, mot övriga partier.

  Att de artister som säger sig vara de mest solidariska och besitta ”rätt värdegrund”. Är ju alldeles för ofta en helt missvisande bild. Det är istället bara en inkomst bringade del, av deras affärsmodell.

 5. Så fungerar hymlar vänstern, utåt sett spelar dom goda
  och tycker att alla kan komma till Sverige och leva av vad
  andra får kämpa ihop, dock lotsas sådana herrar som denne
  inte om alla nyfattiga bland äldre som inte ens kan få månaden
  att gå ihop ekonomiskt, men känner sympati för avlägsna
  folk som inte bidrar men gärna tär, likadant med så kallad
  kulturen man öser friskt med kapital över denna så kallade
  kultur vars värde kan många gånger består av ren skit
  som till exempel Petters artisteri.

Kommentera