Total avsaknad av moralisk kompass hos det vänsterblivna etablissemanget


BIDRAG. Petter Alexis Askergren är artist, affärsman och samhällsdebattör. Petter har engagemang i sju olika bolag, ett är Bananrepubliken AB som fått 223.000 skattekronor i coronastöd från Kulturrådet som delar ut de Sveriges skattebetalares pengar. Bananrepubliken AB hade ansökt om 373.000 kronor.

Petter. Bild från Wikipedia. P.LEX på skjortan är Petters varumärke för vin.

Nåväl, Petter är artist, krögare, affärsman och samhällsdebattör. Han tycker ungefär som övriga i den så kallade kultureliten att Donald Trump och Sverigedemokraterna är dumma och invandring är bra. ”Sverige har under de senaste åren tillåtit rasister tänja på gränserna om vad som är accepterat. Det här är inte längre det land jag är så stolt över när jag är ute och reser i världen”, skrev Petter i Expressen under flyktingkrisen.

Nåväl, tillbaka till corona-bidragen. Petter eller någon anställd på hans bolag har alltså ansökt om några hundratusen i bidrag. Bolaget Bananrepubliken AB har över 83 miljoner i tillgångar. Bolaget har gjort 65 miljoner i vinst efter skatt de senaste fyra åren och betalar ungefär två miljoner om året i skatt. Hade Petter valt att ta ut lön i stället för vinst hade skatten blivitt betydligt högre.

Petter är med andra ord hejdlöst rik. Varför nedlåter han sig att söka bidrag på några hundra tusen?

Nu skriver Petter på Instagram ”De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare”,

-Pettersson undrar varför i helvete inte Petter betalar sina medarbetare med bolagets pengar? Musikerna, teknikerna och medarbetarna har varit med och dragit ihop stålarna så varför ska då skattebetalarna stå för delar av deras inkomster? Det är vänsterblivet och avsaknaden av moralisk kompass är total, girigheten styr.

Givetvis är ansvaret ytterst regeringens, de har utformat ett stöd som kan utnyttjas av stenrika och  omoraliska människor som saknar hämningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Total avsaknad av moralisk kompass hos det vänsterblivna etablissemanget

 • Lellego

  Djävla artistdrägg. Man mår illa.

  Gilla

 • MrR

  De vänsterblivna etablissemanget befinner sig i den teoretiska Bermudatriangeln med snurrande kompass.

  Gilla

 • age

  Att acceptera alla former av handikapp,
  även låg intelligens, är en skyldighet för
  oss svenskar.

  D.v.s. alla ”vänsterblivna” måste accepteras!

  Gilla

 • messkalle

  Saxat, läsvärt
  ”Invandrarna får alla tänkbara bidrag hur länge som helst utan några som helst motprestationer. Så mot den bakgrunden är det helt logiskt att även Jill Jonsson och Benjamin Ingrosso kan inkassera bidrag trots miljonförmögenheter. Om det sedan är moraliskt rätt att ta emot dem är en annan fråga och det är inte många som längre har moralen som ledsagare i livet.”
  Källa: http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2020/07/musikartister-som-har-miljoner-skams.html?m=1

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det här är rena ”sponsorpengar”, till en hel del artister, från regeringen.

  Sponsorbidrag för att både nu och senare i valet, ta ställning för regeringens partier och de partier som stödjer den. För att ”val arbeta och predika” enfaldiga åsikter, offentligt och ut i media, mot övriga partier.

  Att de artister som säger sig vara de mest solidariska och besitta ”rätt värdegrund”. Är ju alldeles för ofta en helt missvisande bild. Det är istället bara en inkomst bringade del, av deras affärsmodell.

  Gilla

 • Tony

  Så fungerar hymlar vänstern, utåt sett spelar dom goda
  och tycker att alla kan komma till Sverige och leva av vad
  andra får kämpa ihop, dock lotsas sådana herrar som denne
  inte om alla nyfattiga bland äldre som inte ens kan få månaden
  att gå ihop ekonomiskt, men känner sympati för avlägsna
  folk som inte bidrar men gärna tär, likadant med så kallad
  kulturen man öser friskt med kapital över denna så kallade
  kultur vars värde kan många gånger består av ren skit
  som till exempel Petters artisteri.

  Gilla

 • August

  Stockholm min gamla hemstad har blivit kallt. Numer skall du inte göra rätt saker utan du skall göra som du blir tillsagd eller det som förväntas av dig som PK-clown. Då får du rätt kontakter och du får kontrakt värda miljoner. Du slipper konkurrera med andra företag.

  Du tänker att så har det väl alltid fungerat. Jag kan bara hålla med. Det har nog gjort det tyvärr men det har blivit mer synligt idag och det är mer pengar i omlopp.

  Är det en tillfällighet att AFA, sossarnas propagandaavdelning och EXPO sitter i samma hus? Mycket nära ABC-80 klubben där många är med i Anonymous?

  Granskar Pettersson detta företag och ser var pengarna kommit från så kommer han se att det ligger en poäng i det jag skriver.

  Jag har själv varit småföretagare hela mitt liv men jag har fått arbeta för degen. Men jag växte upp i en familj där min far var med i partiet, som naturligtvis gav honom förmåner en vanlig svensk bara kan drömma om.

  Internet kommer i slutändan ge folk makten, de har eliten förstått. Just därför anar jag att nya lagar kommer som hindrar fri debatt på Internet.

  Gillad av 1 person

  • Gamla stan suger

   Jag tror inte vi ska dra in abc-klubben och Anonymous för mycket. De är inte med på tåget mer än möjligen lär ut sina kunskaper i form av kurser. Det var nog en av anledningarna att man valde att ha kontor just där tror jag.

   Jag var med i abc tidigare och det var helt fritt från politik.

   Gilla

  • Camilla

   Jag tror inte EXPO gillar att deras lokal anges. IDIOT! Då kommer nynazister och vandaliserar och hotar dem. Här inne finns MASSOR med folk som inte är normala. Alla hetsas de till vansinnesdåd av Pettersson som förnöjt slipper skitjobbet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: