Mord med 66 knivhugg och rån ger 3,5 års sluten ungdomsvård för invandrare med okänd ålder


BROTTSLIGHET. I december förra året hittades en död man, Rabeen Zuher Khalid, av förbipasserande i Lövgärdet i Göteborg. Han var misshandlad och hade dödats med 66 knivhugg som utdelats mot huvud, hals och nacke. Idag dömdes två unga män för dådet. Den ena för mord och rån, den andre för rån och skyddande av brottsling, grovt brott.

Den yngre av de två, Ayuub Mahamed Nur, medborgare i Somalia och motborgare i Sverige och eventuellt 16 år vid brottstillfället, döms för mord och rån till tre och ett halvt års sluten ungdomsvård. Åklagaren har dock menat att han är äldre än han uppgett och att han var 18, inte 16, då det inträffade. Om det skriver tingsrätten: ”Mot bakgrund av de felmarginaler som finns när det gäller medicinska åldersutredningar och vad som i övrigt har framkommit anser tingsrätten att åldern 19 år inte framstår som mer sannolik än 17 år. Tingsrätten ska då utgå ifrån den ålder som är mest förmånlig för NN i detta sammanhang, dvs. 17 år.”

I förundersökningen finns det brev där Ayuub själv skriver att han snart fyller 19 år, ändå döms han som 16 åring vid mordet.

Merit Wager Twitter

Den äldre av de två, Ibrahim Ali Mohamud, född 1999 och av någon anledning medborgare i Sverige, döms till två års fängelse för rån och skyddande av brottsling, grovt brott. Därmed frias han från misstankar om mord.

-Pettersson undrar varför inte syltryggarna följer lagen när det gäller åldern, det är den asylsökande som ska bevisa sin ålder och kan han inte det ska han betraktas som vuxen och dömas som vuxen…

Göteborgs Tingsrätt Mål nr 1103-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Mord med 66 knivhugg och rån ger 3,5 års sluten ungdomsvård för invandrare med okänd ålder

 • ponnsan62

  Okänd ålder.
  Herre gud ..vad sitter för folk i dessa domstolar..
  Hög lön inget förstånd…
  Troligtvis sosse med rötter i ?

  Gilla

 • Fjölet

  Om du ljuger som papperslös om din ålder, då är du så vuxen att du skall få ta konsekvensen av detta också.
  Det får vara slut på inkonsekventa domstols beslut.

  Gilla

 • Erling

  Inte ens ”Rättssystemet” i vårt land följer lagen tydligen. Det säger åtskilligt om dekadensen i vårt samhälle!

  Gilla

 • Thor

  Likhet inför lagen? Tingsfelet gasar på med samhällsförfallet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Så fungerar det vänsterextrema och kriminella svenska rättsväsendet !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: