Därför gäller reserestriktioner för svenskar

CORONA OCH RESOR. Som ni vet råder det restriktioner för att resa till och från Sverige för närvarande. Reglerna ändras nästan dagligen och Sveriges regering verkar oförstående till omvärldens ovilja att ta emot svenskar.

Corona-siffror för Sverige som har 10,4 miljoner invånare.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) har beordrat en utredning över hur landet har hanterat corona-viruset, detta sedan dödstalen har passerat 5 000, som är bland de värsta i världen per capita.

Fler än 5300 invånare i Sverige dött jämfört med cirka 250 i Norge, 600 i Danmark och 325 i Finland, som alla har befolkningar i ungefär halva Sveriges storlek.

Sverige, till skillnad från resten av Skandinavien, valt att inte stänga restauranger, barer, skolor och butiker för att bekämpa spridningen av viruset.

Dödstalet per capita har stigit till det femte högsta i världen, efter Belgien, Storbritannien, Spanien och Italien, trots att landet är glesbefolkat och utrustat med föredömliga sjukhus.

“Det är inte en fråga om Sverige kommer att förändras till följd av detta – frågan är hur”, sa statsminister Stefan Löfven på en presskonferens under tisdagen enligt Daily Mail.

Australien har ungefär 25 miljoner invånare men helt andra corona-siffror jämfört med Sverige.

Länk till statistik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

12 thoughts on “Därför gäller reserestriktioner för svenskar

 1. Jag har en känsla av att det inte bara är smittospridande svenskar våra grannländer vill hindra från att komma in i det egna landet. Det är även ett utsökt tillfälle att hindra “svenskar” att välla in över gränserna.

 2. Sveriges två gånger avfärdade “statsminister” har beordrat en utredning hur landet har hanterat corona-viruset? Egentligen var han ju inte speciellt intresserad av en sådan, eftersom han ville vänta till efter valet! Stefan Löfven (S) har utsett ordförande i coronakommissionen. Valet av ordförande som har en vänsterextrema bakgrund som dessutom hatar SD, och detta val kan väl bara gynna regeringen och dess svans av myndigheter.? Varför hör man inga protester mot valet av ordförande? Utgången av kommissionens utredning kan väl bara spegla regeringens förträfflighet? Att sedan andra länder inte vill ta emot svenskar, har säkert att göra med den usla hanteringen av pandemin.

 3. F’låt en novis….
  Kan detta ha med sk pengar att gör???
  EU vill ha en massa, va?
  Undrar varför…
  Sweet ppl!!!
  Er frihet är vad jag bryr mig om..
  Jesus(coll kid) ??
  Jag??
  Not so much!
  Jag lyssnar på elak R&R men fattar…
  Hur räknas Bach??

  Mvh Per

 4. Stefan Löfven låter hälsa att alla räknar fel de blandar äpplen och päron. Man ska räkna äpplena för sig och päronen för sig då blir det helt annorlunda och Sverige blir om inte bäst så iallafall näst bäst. Det var lite svårt i början så jag fick ta min kulram till hjälp som jag tog från skolan där jag gick som barn. Så det så säger Stefan Löfven.

 5. Den vedervärdige Ann Linde uttalade sig om resor till Grekland. Man borde tänka sig för ordentligt innan man åker dit. Med det sagt ville hon ge sken av att det kunde vara riskabelt för Oss att vistas där. Men sanningen är ju snarare att det är Vi som utgör risken för grekerna !

 6. Kanske en slump, men andelen dödsfall jämfört mot grannländerna verkar likna andelen invandrare jämfört med grannländerna. Sverige tar emot mer än dubbla antal invandrare än alla tre grannländer tillsammans. Sverige har heller inga extra coronaregler för invandring vad jag vet.

  • Vad gäller manliga i åldern 45-65år är dödligheten p.g.a. den s.k. Pandemin,c:a 220 % högre bland “svenskarna”…..
   Ändå något plus,för att Kineserna äter ormar,fladdermöss och liknande delikatesser,som rökta hundben !!

 7. Stenbock har tid i min ensamhet,att lyssna till olika länder och deras ensidiga rapportering.
  Gemensamt för dem alla (i stort) är att USA o. Trump är de sämsta/värsta varelserna på klotet. Därpå följer efterblivna “Sverige”,som ett bevis hur man kan misslyckas.
  Knappast en sändning utan att några filmsnuttar från Fjollträsket med någon florerande gatuservering,visas upp.
  Därpå sker en sammanfattning o utläggning,för att visa hur bra dessa länder som sänder,klarat av Influensan i jämförelse med oss i Abzurdistan….Tyskland som vanligt i täten,har t.o.m. betackat sig för Stenbocks planerade besök i höst !!

 8. Vi vet alla att det höga dödstalet beror på Socialdemokraterna uteblivna integration av flyktingar. Överviktiga, stillasittande, medicinätande och okunniga om svenska språket. Många har dessutom blivit utskickade till äldreboende av arbetsförmedlingen och spridit smittan med sin okunskap.
  Utan socialdemokraterna hade vi haft dödstal som våra grannländer. Tänk på det nästa gång ni röstar.

 9. Obs! Generaldirektören heter Carlson med bara ett s. Den stroppen är noga med det!
  s nummer två finns hos Partiet!

Kommentera