Ryanairs vd, sänk lönen eller bli uppsagt

ARBETSMARKNAD. I slutet av april varslade flygbolaget SAS 5000 anställda, i slutet av juni sparkade bolaget 560 piloter. Flygplanstillverkaren Airbus planerar att minska personalen med 15.000. Det är panik i flygbranschen och de flesta bolag varslar personal, avbeställer plan och minskar alla kostnader som det går.

Ryanair, pressbild

Det irländska bolaget Ryanair hotar ännu så länge, även om många redan får gå hem med sänkt eller ingen lön. Omkring 3500 tjänster kan försvinna från lågprisbolaget Ryanair om personalen inte går med på att sänka sina löner, säger vd:n Michael O’Leary.

– Vi har redan aviserat nedskärningar av 3500 tjänster men förhandlingar med våra piloter och kabinpersonalen pågår och vi ber dem att sänka sina löner som ett alternativ till uppsägningar, säger O’Leary till Reuters. 

Ryanairs bud är att de bäst betalda flygkaptenerna ska sänka sina löner med 20 procent och de sämst betalda flygvärdinnorna ska sänka sina löner med 5 procent.

– Om vi kan förhandla fram dessa lönesänkningar tror vi att vi kan undvika de flesta, men inte alla, uppsägningar, säger O-Leary till BBC.

-Pettersson vet inte om det går att lita på Ryanairs vd Michael O’Leary, han tänker på bolaget och vinsten i första hand, men lönesänkning är bättre än att bli arbetslös, å andra sidan behöver Ryanair personal när flygandet tar fart igen…

Ryanairs vd Michael O’Leary fick sin lön halverad i april och maj. Nu har han gått med på att behålla den lägre lönen fram till att bolagets räkenskapsår tar slut i mars 2021.

Dessutom har O’Leary sagt att han ska kommer att dra alla andra flygbolag som tar emot statliga stödpaket till EU-domstolen.

Dit hör bland annat:

 • Lufthansa Group
 • Air France-KLM Group
 • TUI Group
 • Alitalia
 • SAS
 • Finnair
  Norwegian € 0.3 billion plus

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryanairs vd, sänk lönen eller bli uppsagt

 1. skulle förekomma inom ALLA yrkeskategorier…kanske
  provision skulle va något…typ den Taxichaffisar har?
  Gör de inte rätt för sig, blir de heller inga pluringar i libran!

 2. Trafikpiloter har svinaktigt höga löner så who cares.
  Att O’Leary etc. också skulle sänka sina löner är typisk vänstermentalitet.

 3. Man kan säga vad man vill om O’Leary, men han är nog en av dem som förstår flybranschen bäst.

  För övrigt, om jag vore O’Leary skulle jag sälja ölet billigt på planen men ta minst €20 för ett toalettbesök. Lönsamt samt skulle sitta perfekt i Ryanairs verksamhet.

 4. Fick avboka resa för några månader sedan på grund av Corona. Business class. Ett par familjemedlemmar. Vi har ännu inte fått tillbaka pengarna!!
  SAS.

 5. Lyxlirarna på SAS får känna på kärvare tider, kan vara nyttigt även om kinesviruset förvisso har förfärliga skadeverkningar på samhället.

  Hoppas lågprisbolagen klarar sig, de behövs.

 6. Ryanairs VD sänker väl också sin lön och därmed lever som han lär, eller ???????

 7. Flygbolagen är hårt pressade av coronaviruset men också av tokiga miljösekter med den Heliga Greta i spetsen.
  Även ett lönsamt flygbolag som Ryanair måste ha stora problem i dag. Hoppas att de klarar sig och kan fortsätta och pressa ner priserna till vanligt folks fromma.
  I går var det en mentalt handikappad kvinna som limmade fast sig på ett flygplan på Ängelholms flygplats med fyra andra som la sig ner framför planet för att förhindra det att starta. De hade löst biljett för att få komma in till planet.

Kommentera