Asylärenden har minskat kraftigt…

INVANDRING. Antalet öppna asylärenden hos Migrationsverket är det lägsta på åtta år, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Minskningen beror bland annat på att färre människor sökt uppehållstillstånd under coronakrisen. – På asylsidan har vi sett en halvering, från ungefär 400 asylansökningar per vecka till 200, säger myndighetens generaldirektör Mikael Ribbenvik.

Det minskade söktrycket har gjort att Migrationsverket betat av många ärenden som legat – framförallt många förlängningsansökningar.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio och Migrationsverket gärna talar om antalet asylsökande men inte nämner det totala antalet uppehållstillstånd. Statistiken för juni är inte riktigt klar men januari till maj visade att vi fortfarande ligger alldeles för högt med beviljade uppehållstillstånd och en årstakt på över 90.000 uppehållstillstånd.

Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Asylärenden har minskat kraftigt…

 1. Färre än en av tolv som söker asyl har skäl som ens liknar flyktingskäl. Fler än nio av tio borde inte ens ha släppts in. Sedan 1980 har Migrationsverket släppt in över 2,5 miljoner. Det motsvarar Halmstad – per år.

 2. Vore jag grekisk gränspolis skulle jag ha en välkomsttunnel med covid-19 patienter sittande längs väggarna. Förhoppningsvis blir den s.k. “flyktingen” smittad. Jag skulle hur som helst inte släppa in dem till Europa.

  Jag skulle fråga flyktingen om han är vit, om han inte är det skulle jag säga att i Europa så gäller enbart “White lifes matter”. Black lifes don’t matter.

  • Det är den frågan som nu förväntas få ett svar.
   Det är därför MP inte vill gå med på att ha ett tak över migrationen för att de anhöriga som kommer hit skulle familjer bekosta med allt. MP kan inte tänka en sådan förolämpning mot araber.
   De är så förbannat bortskämda så de vill inte ta den kostnaden och knappast alla är ens anhöriga
   Bidragsturister som gör en sväng hit och vi försörjer dem för resten av deras liv med våra skattemedel.
   MP bör hållas fullständigt utanför detta.
   Måste vi vänta till augusti.Hoppas att det blir överstökat så fort som möjligt. Hoppas mest att MP skulle få sparken ,allihopa ..

 3. Stäng gränsen för alla utom studenter och eu-medborgare, såvida inte vänstern är intresserade av att ta notan för dem som Löfven tror ska bli lönsamma lite längre fram.

 4. Horribelt många som sägs komma hit för arbete nästan 15000, när vi har 95000 arbetslösa ungdomar.
  Själv är jag för orkeslös i kroppen för att demonstrera men knoppen är ännu i någotsånär gott trim för att tänka. ¨Var jag en av de unga skulle jag försöka samla resten av de 95000 och under ordnade former samlas i Fjollträsk och berätta för de försoffade styrande vad vi tycker.
  Ut ur landet med allt löskefolk vi har att försörja, koncentrera alla resurser på att få Sverige på rätt köl igen. Se till att vi får en samlingsregering av de partier som har över 10% men låt inte en sosse bli statsminister.

 5. En klen tröst om det nu är sant när det redan finns minst 2 miljoner icke svenskar i landet !

Kommentera