Åkesson: ”Små extremistpartier ska inte diktera villkoren”

INVANDRING. Migrationsöverenskommelsen kan inte hänga på ”ytterligheter eller extrem idealism”, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson och Jonas Andersson (SD), båda representanter i migrationskommittén, på SvD Debatt.

Steget Efter

SD sträcker ut en hand till Socialdemokraterna och Moderaterna i frågan. ”Vi menar att riksdagens tre största partier har förutsättningar att komma överens om en långsiktigt hållbar politik utan inflytande från små extremistpartier med bristande verklighetsförankring.”

Sverigedemokraterna vill bland annat skärpa försörjningskraven, införa kvalificering till välfärden samt att permanenta uppehållstillstånd avskaffas.

 • Anpassa rätten till anhöriginvandring till EU:s miniminivå. Detta innebär att alternativt skyddsbehövande inte har rätt till anhöriginvandring, medan konventionsflyktingar måste ha bott lagligt i Sverige i två år.
 • Skärp försörjningskraven. Det är orimligt att anhöriginvandrare redan vid första steget i Sverige är i allvarlig risk för fattigdom eller utanförskap enligt SCB:s definitioner. Vi har tillräckliga problem med ökande fattigdom. Inkomstkravet måste höjas, och ett krav på heltäckande sjukförsäkring enligt EU-rätten införas.
 • Inför kvalificering till välfärden. En utlänning skall inte längre ha rätt till alla delar av den svenska välfärden direkt efter flytt till Sverige. I stället skall i normalfallet krävas att utlänningen kommer i varaktig försörjning innan man kan bli en del av det goda folkhemmet. Gör din plikt, kräv din rätt.
 • Avskaffa permanent uppehållstillstånd. Utlänningar som vill bo i Sverige bör göra det utifrån ett en klart definierad uppehållstillståndsgrund. När denna grund inte längre är uppfylld bör huvudregeln vara att utlänningen återvänder hem, om inte en annan grund är för handen.

Det finns många andra frågor som kommittén berör, och som har potential att på allvar bryta decennier av oansvarig migrationspolitik. De ovan nämnda förslagen är dock ett fundament på vilket alla andra förändringar bygger. Det kan inte vara tal om att offra dem för att vinna stöd från de krafter som hellre vill att Sverige återvänder till 2015 års kaos. Sverigedemokraterna sträcker därför ut handen till Socialdemokraterna och till Moderaterna, i hopp om att vi tillsammans skall kunna ta ansvar för vårt land. Sverige förtjänar det.

Jimmie Åkesson (SD)
partiledare och representant i migrationskommittén
Jonas Andersson (SD)
riksdagsledamot och representant i migrationskommittén

-Pettersson hoppas att Åkesson och SD inte går i S och M fällan för att få bort migrationen från dagordningen och kommande val.

Vi har en statsminister som först talade om att mitt Europa bygger inga murar, sedan lovade oss EU:s miniminivåer men allt har visat sig vara falskt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Åkesson: ”Små extremistpartier ska inte diktera villkoren”

 1. Det JÅ och SD säger är så självklart att man måste vara så grymt efterbliven för att inte fatta att det är bortom allt förstånd att förstå någonting.

 2. Alldeles för klartänkt för att få någon positiv respons.
  Men en tydlig indikation om vem som borde vara vår nästa statsminister.
  I ett dystert läge duger bara de som kan tänka klart utan suddiga idéer om ett land med multikultur.

  • Tror att J.Å i detta fall i fösta hand menar Vänsterpartiet och MP !
   Känns bra att vara medlem i och sedan 2018 röstat på AFS.

 3. Blir som vanligt att de spottar på SD och extrempartiet MP får diktera villkoren allt för att utestänga SD från inflytande.
  Skitstöveln tillika SD hataren Fredrik gjorde samma endast för att utestänga SD. Samma gjorde lögnaren Stefan. Ulf skall man inte lita på. Han var med och hurrade på Fredrik när de gjorde upp med extrempartiet MP för att utestänga SD. Att SD hataren Stefan skulle förhandla med SD är otänkbart med tanke på vilka lögner/oförskämdheter han har vräkt ur sig.

 4. Helt korekt, problemet är ju bara att små extrempartier tillåts vara med i förhandlingarna men inte SD !
  Så fungerar vår stolta s.k demokrati……

Kommentera