Stäng

100-årig dam rånad på äldreboende

BROTTSLIGHET. En nästan 100-årig kvinna har blivit rånad på sina guldsmycken. En man ska ha hoppat in på ett äldreboende och slitit av guldsmyckena från kvinnan, skriver polisen på sin hemsida.

Under onsdagskvällen hoppade en man in genom ett fönster på ett äldreboende i Skebäck, i Örebro, rånar en nästan 100-årig dam på hennes guldsmycken. Därefter hoppade han ut genom ett fönster och flydde på en cykel.

Kvinnan är mycket skärrad och personalen på boendet tar nu hand om henne.

Har någon sett mannen som flyr på cykel. Signalement: ca 175 cm kortklippt hår, svart cykel brun axelväska.

-Pettersson säger att signalementet är fantastiskt. Vittnen har sett mannens längd och att året är kort, färg på cykel och färg på axelväska…fantastiskt…

Det är Örebro, i socialdemokraternas Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “100-årig dam rånad på äldreboende

 1. Det viktigaste är att din kollega ingrepp snabbt och tog hand om damen!
  Om han gav utförligt signalement men det kommer inte ut måste han ha blivit ombedd att inte tala om det!

 2. Det viktigaste är att din kollega ingrepp snabbt och tog hand om damen!
  Om han gav utförligt signalement men det kommer inte ut måste han ha blivit ombedd att inte tala om det!

 3. Verkligen märkligt. Han bara råkade cykla förbi, ser ett fönster öppet och hoppar in. Där finns en gammal tant i ett stängt rum, han sliter av henne halsbandet. Hoppar ut och hojar iväg.

 4. Många intressanta kommentarer om detta vidriga överfall från de som inte var med !
  Jsg var där och jobbade befann mig i ett rum och hjälpte en patient, min kollega var i korridoren och passerade rummet där den utsatta damen bor och upptäckte då överfallet rusade in i rummet och fokuserade på kvinnan som hade ramlat vilket förmodligen räddade livet på henne och då flydde gärningsmannen.
  Min kollega gav ett mycket bra och utförligt signalement som polisen också sa, de var snabbt på plats med stora resurser och genomsökte området en stor eloge till polisen som tog detta på fullt allvar.
  Som de flesta vet så är det inte direkt generöst med personal inom äldreomsorgen, svårt att ha koll på alla patienter samtidigt.

 5. Att vittnen hinner se hårfärg och att han var kortklippt men inte att han såg ut som en man från mena området är märkligt, men vi är ett enögt släkte.

 6. Ops??? Dom glömde ju att notera åldern som i dom flesta fall
  brukar vara det enda kännetecken dom lämnar ut ?

  Var kedjan smord, var där rätt lufttryck i däcken tro ?
  Man kunde lika gärna låta bli att lämna ut några
  kännetecken för dom vill inte figuren ska åka dit!

 7. Samma grupp omporterade adel som i Iran framställer amfetamin,och andra knarksorter.
  I dag fann italienska tullen en sådan sändning om c:a 1,5 ton gömt i rullar, som påminde om de som papp levereras.
  Värde i svenska kronor 10 miljarder !!
  Avsändare var IS som gjort affärer med italienska maffian. Vad vinsten skulle användas till,är inte svårt att räkna ut….

  1. Såg att STATS-TV text idag skrivit några rader kring detta. Det märkliga var,att uppgifterna som de lämnade betr. plats och mängd var annorlunda,än de som uttalades i direktsändningen,från RAI !
   De angav dock i motsats till fallet i Gävle,vilka som låg bakom…..

 8. Inside information, alla åldringar har inte guld på sig, slitna vigselringar i bästa fall. Hur kan ett fönster stå på vid gavel, säkrade fönster brukar bara kunna öppnas till en del. Om inte någon på boendet öppnat dem så att en person 175cm lång lätt kan hoppa in och ut.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: