38 grader

Både Expressen o Aftonbladet, har kört ett lite (rätt avslaget) klimat-hysteri-skrämsel, med  ”38 Grader” i Sibirien”.  Det är ett ställe som heter Verkhoyansk  och som ligger ungefär på latitude 67,5 grader nord.

Tittar man HÄR  så hittar man grafen nedan. Den visar max 36 grader för rekord datumet 20/6 2020.

Den grafen visar som högst 36 grader för 20/6, men de registrerar bara temperaturen var tredje timma, så de 38 kan ju ha infunnit sig emellan avläsningarna.

The World Meteorological Organization säger att de skall kolla uppgiften, innan de godkänner det som nytt rekord! LÄNK

Dom noterar också att det tidigare rekordet i Verkhoyansk,  37,3 grader observerades 25/7 1988.

FjärranÖsternRedaktören noterar att i Svenska Harads, som ligger cirka 15 svenska mil mer sydligt än Verkhoyansk, var det 36,9° den 17 juli 1945.  LÄNK   ( och jorden är även nu 75 år senare beboelig)

5 thoughts on “38 grader

  1. Vet man något om klimat, då vet man vad inlandsklimat är. I tex. inre USA, Ryssland finns inlandsklimat. Detta innebär kalla vintrar och varma somrar. Idioterna på Aftonbladet och Expressen vet inte detta…vad f*n lärde domsig i skolan ?

  2. Sibirien har inlandsklimat. Detta kännetecknas av mycket kalla vintrar och heta somrar. Inget konstigt eller alarmerande alltså. Bara fakta.

  3. De ska bli intressant att se vad svensk bidrags-media rullar ut för hysteri när Miljöpartiet börjar närma sig avgrunden….

    • Det var flera sidor Miljöpartiet i Sydsvenskan i dag. Mer kommer säkert. Så det är bara sportsidorna kvar för icke troende.

Kommentera