Stäng

Här är det bäst att vara pensionär, Sverige ligger på plats…

PENSION & SKATTER. Den brittiska finansrådgivaren Blacktower, står bakom en ranking om var i Europa det är bäst att leva som pensionär, rapporterar tidningen Finans

Socialdemokraternas valaffisch 1957. Det verkar som det tar tid att infria socialdemokraternas vallöften.

Den visar en rangordning baserad på bland annat levnadsförhållanden, brottsfrekvens, livslängd, fastighetspriser och andelen av befolkningen över 65 år.

Som det absolut bästa landet att leva som pensionär ligger Finland, det är dock på grund av en helhetsbedömning och inte för att Finland rankas bäst i de enskilda kategorierna.

Om man tittar på de enskilda faktorerna har exempelvis Serbien de lägsta huspriser och Italien är landet med den största gruppen över 65 år.

Schweiz har den högsta förväntade livslängden, och Ukraina har de lägsta levnadskostnaderna.

Tio i topp är:

 1. Finland
 2. Slovenien
 3. Spanien
 4. Estland
 5. Danmark
 6. Portugal
 7. Holland
 8. Tyskland
 9. Österike
 10. Italien

-Pettersson kan för er som undrar berätta att Sverige ligger på 23 plats och att det var länge sedan vi tillhörde de bästa länderna i världen, men vi har fortfarande bland de högsta skatterna…

Som ni vet går all politik ut på att ställa grupp mot grupp och fördela resurser…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

23 reaktioner på “Här är det bäst att vara pensionär, Sverige ligger på plats…

 1. Thailand finns inte med i den listan, men är inte heller så billigt att leva i längre som det var förr i tiden, det har mer blivit mallorca. Lever jag och har hälsan om några år när jag blir pensionär så drar jag till vietnam. Rent och snyggt på stränderna,
  Fina 4 stjärniga 5 stjärniga hotell med havsutsikt till löjligt låga kostnader för en svensk fattigpensionär. En middag ute med en öl glas vin för kanske 50-80% billigare än sverige. Vietnam är ett vackert land!

 2. https://www.krone.at/2181876
  En som inte kan klaga på pensionen är mannen på bilden ovan. F.d. VW-bossen Mattihas Müller,erhåller per dag 2.700 Euro omräknat i svenska nödmynt c:a 30.000:-…. En del lyckas här i livet !!

 3. Undrar vad som är bäst dö i C-19 eller att svälta ihjäl. S-pamparna gnuggar händerna av förtjusning i bägge fallen, eftersom det innebär mindre pensionskostnader och öppnar möjligheter för mer import av framtida vinster.

 4. Vi fick just i brevlådan två lappar, en från (S) i Lindesbergs kommun (”Jobb, skola, välfärd”) och en från Örebro län. Lång lista på vad (S) sägs ha gjort i dessa koronatider. Dessutom tigger de för att få folk att bli nya medlemmar.

  Har de problem eller?

 5. Som upplysning för de som inte vet så är det 600kr skillnad på pensionen om du började arbeta 1972, mot att aldrig ha arbetat.
  Den är alltså 600 kr mer i utbetalning.
  Inte konstigt att allehanda bromsar slår till, hur ska pengarna räcka?

 6. Här ser vi skillnaden mellan länder som har en regering
  som jobbar för sitt folk, och ett land där dom styrande jobbar
  för att stärka sina egna förmåner? Vi är t.o.m omkörda av dom
  gamla Balt länderna ?

  Ordet ynkedom är för svagt, och det gäller på dom flesta
  områden idag!

 7. Men vad då?
  Vi har ju alla invällare att ta hand om !
  – och detas familjer!
  – och deras släktingar!
  – och släktens vänner!
  – och alla belanta i kvarteret!
  – och alla de spelat bräde med!

  LANDSFÖRRÄDARNAS kontrakt med
  muslimerna kräver detta!
  Vårt Fosterland är sålt till muslimerna!

  1. Nej. Vi har inte ”sålt” landet till muslimerna. Vi betalar för att de ska komma hit. Jag skriver vi, för det är ju skattebetalarna som får stå för fiolerna.

 8. Ja vi har ju en arbetar regering i många år…
  Som tar hand om oss arbertare som sliter från morgon och kväll.
  Tack alla sosssar.
  Ponnsan
  AfS

 9. När Sverige mördat 5000 pensionärer på äldreboendena, och Tegnell hänvisar till att Sverige har mycket invandrare, borde S kanske ligga längre ned på listan?

 10. Vi som fick den stora förmånen,att deltaga i ATP-valet 1958,blev redan på den tiden grundlurade av S,och deras finansminister Sköld…..
  I varje fall vi,som inte trodde på Socialisterna sköna affischer. Stenbock insåg att detta var ett tvångssparande som vi då yngre skulle tvingas betala dubbelt. För min del blev vare sig pension,eller Medalj….
  Att det sedan vid slutliga beslutet 1959 fanns en Folkpartistisk ohederlig snok vid namn Königsson,som i vanligt FP-manér vände kappan efter vinden,förbättrade ju inte för oss som var motståndare.
  De pengar som i dag är övriga, (sedan 258 miljarder stulits av politikerna) har vi knegare fått betala mångfalt i bankräntor,när vi satte bo !!

  1. ATP systemet bygger på samma princip som pyramidspel, de är olagliga och räknas som brott.

 11. Inte nog att det är fruntimmer som bestämmer det vimlar dessutom av feminister också.

 12. Publicerat i SvD 8 maj, 2019:

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/05/svd_pensionsavgifter.png

  Nytt läge 1 juni 2020. Publicerat i Sveriges Radio:

  Inkomstpensionen kommer att MINSKA 1,5 procent nästa år 2021, spår Pensionsmyndigheten. Det är coronakrisens påverkan på ekonomin som ligger bakom. Ny prognos presenteras i juli 2020 och slutgiltig beräkning kommer att presenteras av Pensionsmyndigheten i oktober 2020.

  Läs mer och lyssna till intervjun av Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten på länken nedan.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7485787

  Så ser utvecklingen ut framöver med en ”Feministisk Humanitär Stormakt”, som styr landet.

  1. Tillägg:

   År 2021 kommer således de svenska pensionärerna åter igen för fjärde gången att drabbas av Pensionsmyndighetens pensionsbroms

   http://pensionsbromskalkylatorn.se/img/pensionsbromskalkylatorn_2.jpg

   Pensionsmyndigheten – Balansering (= Pensionsbromsen) gör att pensionerna sänks. Bromsen har redan slagit till 3 gånger tidigare, nämligen åren 2010 (-3%), 2011 (-4,3%) och 2014 (-2,7%).

   Det framgår tydlig av Pensionsmyndighetens grafik nedan att pensionsbromsen slagit till åren 2010, 2011 och 2014. D v s de gula staplarna som pekar nedåt och ligger under nollprocent strecket i diagrammet.

   https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/pressrum/pensionsalder-2014-samt-majprognosen-for-inkomstpension-och-pensionsrelaterade-formaner/_jcr_content/blog-news-press-main-par/image.pmadaptive.full.medium.jpg

   Kan det bero på att ”pensionsräddarna” då tagit ut några sabbatsår och därmed inte levererat in nödvändiga påfyllningar av pengar i pensionsfonderna … eller?

 13. Ja ett land på deken . När 45 års arbete renderar
  en skräppension, då förstår man att landet är
  illa ute. Att vi sedan skänker bort flera 100-
  miljarder per år, gör inte saken bättre. Arma land.

 14. Regeringen har utfärdat en kommuniké; ”Den låga placeringen gäller bara svenskar som arbetat länge. När det gäller utomeuropeiska pensionärer som aldrig arbetat ligger Sverige i topp. Det är vi mycket stolta över.”

 15. Den där undersökningen måste vara innan corona-krisen. Sverige kan knappast vara på 23:e plats efter massakern på pensionärer.

 16. ” En felaktig bild och undersökning”.

  Fick jag nyss höra, från den socialdemokratiska regeringen med Stefan i spetsen.

  ”Sverigebilden” och ”den svenska modellen” visar något helt annat. Så är det bara. Meddelas från säker S-källa.

 17. Och värre lär det bli, den nya ”adeln” är vana att få precis som de vill i allt från bidrag till hela härligheten som vi skattebetalare arbetar ihop.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: