Kör över Miljöpartiet

Socialdemokraterna måste köra över Miljöpartiet i migrationsfrågan – både för sin egen och Sveriges skull.

Det skriver Anna Dahlberg i sin ledartext i gårdagens Expressen.

Anna Dahlberg vill se en stram migrationspolitik, precis som majoriteten av svenska folket. Den 15:e augusti ska de ligga ett färdigt förslag som ska forma svensk migrationspolitik framöver. Det allt mindre Miljöpartiet är starkt emot en stramare migrationspolitik.

I denna stund har t.o.m. ett parti som Centerpartiet svängt i frågan, åtminstone en del. Just nu står Miljöpartiet tillsammans med Vänsterpartiet ganska ensamma i sitt målade hörn. Dahlberg skriver det som många redan vet. Går man Mp till mötes kommer många väljare att röra sig mot Sverigedemokraterna och kanske också Moderaterna. Vänder man Mp ryggen kanske partiet lämnar regeringssamarbetet och då kan S få svårare att få genom förslag med en majoritet i riksdagen bakom sig.

Anna Dahlberg beskriver situationen bra, men inte tusan glömmer vi hennes ställningstagande genom åren. Den strama migrationspolitik som flera partier nu förespråkar och som hon uppenbart ger sitt stöd, borde genomförts för länge sedan. Det finns ett parti som kämpat för detta sedan 2010, men som vanligt i Sverige försöker man inte lösa problem innan de uppstår utan när de redan har uppstått. Nej då Anna, vi glömmer inte…

10 thoughts on “Kör över Miljöpartiet

 1. Krönikören Anna Dahlbergs utspel i Expressen verka gå ut på att primärt undsätta ”Kapten” Stefan Löfven (S) som kapsejsat och länge suttit orubbligt fast och isolerad på sitt värdegrundsskär …

  https://lojesguiden.files.wordpress.com/2014/10/kapten-lc3b6fvc3a9n.jpg

  Till Löfvens undsättning dyker nu roddaren Anna Dahlberg, krönikör i Expressen …

  http://www.opticaltoys.com/rower72.gif

  … plötsligt upp efter att ha förflyttat sig själv över snart en hel ocean av politiska ställningstaganden allt sedan år 2010 när SD till Anna Dahlbergs stora förtret valdes in i Sveriges riksdag.

  Men upplägget i hennes krönika sträcker sig fortfarande inte så långt att SD:s nödvändiga och rimliga krav kan tillgodoses. Tyvärr!

 2. Trots många varningar innan skrev Sverige den 10 december 2018 under FN:s migrationsavtal ”Global Compact for migration”. Hur i hela friden ska då Sverige kunna föra en stram migrationspolitik framöver, ”med tanke på att Sverige ofta ängsligt vill följa regelböckerna och vara snällast i välden”, som Caroline Dahlman på Kristianstadsbladet, tyvärr förgäves, skrev i en ledare ”Säg nej till FN:s globala migrationsavtal”,

  Några rader från Sverigedemokraternas Samtiden om beslutet:
  ”Den svenska regeringen skriver på sin hemsida att ”Sverige välkomnar den balanserade sluttexten” och att det inte är bindande, samt att Sverige inte kommer att förlora ekonomiskt. Det menar ekonomen Jan Tullberg och teknologie doktor Lars Bern är ohederligt att påstå, i ett samtal om Global Compact på Swebbtv. När människor från fattiga länder ges rätt att bosätta sig var de vill med tillgång till de rika ländernas välfärdssystem, kommer en global utjämning att ske – från fattiga länder till rika. Sverige kommer att falla ekonomiskt, kulturellt och konkurrensmässigt. En utveckling som för övrigt redan pågår, då välfärdssystemen bågnar under den snabba befolkningstillväxten genom invandring från tredje världen, men utan ökad skattekraft.
  – Alla i Sverige kommer att få leva på en halv välfärd istället, säger Lars Bern, som även menar att det blir skarpare konflikter inom landet, med följden att grannländer till Sverige kommer vilja stänga gränsen.
  – De västländer som har satt sig in i vad avtalet innebär har dragit sig ur. Bland länder som hoppat av finns väst- och östeuropeiska Österrike, Ungern, Polen, Bulgarien, Slovakien, utöver USA och Australien.
  https://samtiden.nu/2018/12/sveriges-overgangsregering-skrev-under-fns-migrationsavtal-vantas-forandra-for-all-framtid/

  Debatt om FN:s migrationspakt stoppad: ”Mycket beklagligt”
  https://nyheteridag.se/debatt-om-fns-migrationspakt-stoppad-mycket-beklagligt/?

  ”Genomgående i FN:s migrationsavtal ”Global Compact for Migration” är att migration är oundvikligt, det går inte att stoppa. Vi har bara att ”gilla läget”
  http://hotpot.se/politik/fns-migrationsavtal-grundas-pa-en-logn/

  • Viktigt är att detta avtal skrevs på då Sverige hade en interimsregering. En interimsregering får inte skriva på ett sådant avtal och därför är det ogiltigt. Dessutom har vi möjligheter att döma den regering som skrev på avtalet. Några långa fängelsestraff skulle passa bra.

 3. Sossarna har nu en bra chans. Det är nog inte många partier som vill ha ett nyval som kanske kan genomföras våren 2021 när det vanliga valet är 2022. Sossarna kan säkert knuffa MP ur regeringen och göra några löften till M, KD och SD för att få behålla makten. Lämplig eftergift skulle kunna vara att starta upp Ringhalsarna igen och att gör en ordentlig satsning på ny kärnkraft.

 4. Det är nästan så att jag kan ha större respekt för en kappvändare som snabbt svänger kappan. Det kan ju faktiskt ha sin orsak i att personen gör detta pga plötslig insikt.

  En person som sakta svänger sin kappa kan jag inte annat än anse vara antingen lågbegåvad och trög eller mer sannolikt, vara en förslagen taktiker som skall både äta och behålla kakan.

  Anna D och Expressen tillhör definitivt den senare typen.

 5. Åsså hoppas jag att ni alla tycker att vill stödja https://dontvis.it/

  Det här verktyget försöker fånga innehållet i en artikel eller blogginlägg utan att vidarebefordra ditt besök som sidvisning. dontvis.it läser och visar (vissa) nyhetsartiklar som annars bara är synliga för ”prenumeranter”. Effektivt betyder detta att du inte betalar med din uppmärksamhet eller pengar, så att du kan läsa och dela det idiotin som det innehåller.
  Tomas.
  Bortrövad Pappa.

 6. Hon ändrar sig i smyg och positionerar sig nu efter verkligheten. Verkligheten hinner alltid ikapp all idiotisk politik hon stöttat i sina tidigare gjorda ledare.
  Känns som när nazister tog av sig sina uniformer, när de insåg att kriget var förlorat.
  Hon har aldrig erkännt att hon tidigare tänkt tokigt eller hon haft fel i det mesta hon skrivit.

 7. Att de inte skäms, Anna och hennes likar. Nu börjar snart sagt alla tillstå att SD haft rätt hela tiden, dock utan att erkänna sina tillkortakommanden.

Kommentera