Badgäster klagar till kommunen: ”För lite vatten i havet”

GOTT OCH BLANDAT. Flera personer har hört av sig till Öckerö kommun på Västkusten och klagat. ”Det saknas vatten på badplatsen”, säger de. Nu har kommunen svarat. På sociala medier skriver Öckerö: ”Det ligger tyvärr utanför kommunens makt att påverka detta”.

– Havets vattennivåer är inget vi inom kommunen kan fatta beslut om, säger Robert Lindberg, kommunikatör Öckerö kommun till P4 Göteborg.

Och naturligtvis får han medhåll från SMHI. – Det är ett högtryck som trycker ner havet. Det har legat på ganska länge med högtrycket så det har hållit sig under medelvattenståndet, säger Anders Söderberg, vakthavande oceanograf på SMHI till TT.

– Men vattenståndet är inte anmärkningsvärt lågt, men det kanske upplevs så. Det är tidigt på säsongen så det brukar inte vara så här lågt, säger Söderberg.

-Pettersson avstår från att kommentera men funderar på om vi inte ska införa lämplighetsintyg för att få rösta i Sverige.

Hur vattenståndet var 1971 minns jag inte, men då var Pettersson på en öländsk strand efter en cykeltur på 40 mil. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Badgäster klagar till kommunen: ”För lite vatten i havet”

 1. https://www.hd.se/2020-06-28/vi-vill-ha-fungerande-farjetrafik-anda-tills-vi-oppnar-en#&gid=1&pid=1
  På bilden ovan ser ni en annan ”förtroendevald” som tillsammans med MP/C/FP,drivit tidigare sköna ”Sundets Pärla” i fördärvet.
  Danielsson heter denna Moderat.En man som lär lida av storhetsvansinne. En som inte ens tycks se skogen,för alla träden som döljer hans blick.
  På bilden ser ni f.ö. också en av de färjor som han medverkat till,skulle drivas med El. Detta ”miljöprojekt” sjösattes med buller o. bång för snart 2 år sedan,och skulle efter deras vetenskap,vara en framtidsmodell.
  Sedan drygt ett halvår tillbaka,har dessa flytetyg åter börjat använda oljedrift eftersom M/Mp´s Eldrift inte fungerade… 😉
  Denne karriär-människa som har omvandlat en pittoresk stad,till ett höghusområde med mångkultur dygnet runt,finns det 1000-tals liknande av i Abzurdien.

 2. Kommunen skulle istället svarat idioterna:

  ”Kommunen har under sommaren sänkt havsytan under normalt på våra badplatser av omtanke för de badgäster som inte är simkunniga. Alla måste bidra till att minska antalet drunkningsolyckor.

  Fr.o.m den 1 september, kommer vi att höja havsytan över normalt i hela kommunen som kompensation för sommarens mindre vatten och lägre fångster som drabbar kommunens fiskare. Färjorna till öarna kommer inte att påverkas då dessa redan är försedda med justerbara klaffar för låg- och högvatten.”

 3. Hej Pettersson. ”Din fundering om vi inte ska införa lämplighetsintyg för att få rösta i Sverige” delas men vem fasiken ska ska utföra testet, socialdemokraturister?

  Att rycka undan mattan för rådande politiskt vansinnesstyrning är faktiskt enkelt, men det gäller att börja i rätt ände av kedjan med svagaste länk, kommunpolitiska ledningen och i det största kommunerna krävs högst 3000 namnpåskrifter med krav att avsätta dem.
  Innan beslut fattas av kommunpolitiker har svenska medborgares kommunen rätt att få reda på vad föreslaget består av, godkänna eller vägra godkänna kommunledningars förslag.

  De som är trötta på kommunpolitikers vansinnesförslag bör göra namninsamling och kräva deras avgång, vilket kommer att uppmärksammas av andra staters medier och oavsett resultat kommer i Sverige riksdag, regering och kommuner demokraturstyrning kraftigt försvagas och vid nästa val se till att politiker med folkvett ansvarskänsla gör Sverige starkt igen!
  Robin.

 4. Mitt förslag är att kommunen uppmanar alla som gnäller ta med sig en hink vatten och fylla på!
  Skulle inte förvåna mig om flera skulle göra det.
  Inte undra på att staten vill hemligstämpla skolbetygen.

 5. Samma personer som klagar på vattenståndet har förmodligen rösträtt vid allmänna val, inte konstigt att vi har ett Sverige av idag.

 6. Vad har dom för usla politiker som inte kan fixa lite mera vatten en gång de borde bytas ut snarast.

  • Finns det ingen miljöpartist på Öckerö som kan tala om att det beror på klimatförändringarna?

   • Sverige och Öckerö är ett föredöme i att hålla ner höjningen av havsnivån.

Kommentera