Badgäster klagar till kommunen: ”För lite vatten i havet”


GOTT OCH BLANDAT. Flera personer har hört av sig till Öckerö kommun på Västkusten och klagat. ”Det saknas vatten på badplatsen”, säger de. Nu har kommunen svarat. På sociala medier skriver Öckerö: ”Det ligger tyvärr utanför kommunens makt att påverka detta”.

– Havets vattennivåer är inget vi inom kommunen kan fatta beslut om, säger Robert Lindberg, kommunikatör Öckerö kommun till P4 Göteborg.

Och naturligtvis får han medhåll från SMHI. – Det är ett högtryck som trycker ner havet. Det har legat på ganska länge med högtrycket så det har hållit sig under medelvattenståndet, säger Anders Söderberg, vakthavande oceanograf på SMHI till TT.

– Men vattenståndet är inte anmärkningsvärt lågt, men det kanske upplevs så. Det är tidigt på säsongen så det brukar inte vara så här lågt, säger Söderberg.

-Pettersson avstår från att kommentera men funderar på om vi inte ska införa lämplighetsintyg för att få rösta i Sverige.

Hur vattenståndet var 1971 minns jag inte, men då var Pettersson på en öländsk strand efter en cykeltur på 40 mil. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Badgäster klagar till kommunen: ”För lite vatten i havet”

 • Gäst

  Hej.
  Nyheten är från 2018……

  Gilla

 • Weronica Selby

  Dom far vanta med att bada till isbergen har smalt

  Gilla

 • Stenbock

  https://www.hd.se/2020-06-28/vi-vill-ha-fungerande-farjetrafik-anda-tills-vi-oppnar-en#&gid=1&pid=1
  På bilden ovan ser ni en annan ”förtroendevald” som tillsammans med MP/C/FP,drivit tidigare sköna ”Sundets Pärla” i fördärvet.
  Danielsson heter denna Moderat.En man som lär lida av storhetsvansinne. En som inte ens tycks se skogen,för alla träden som döljer hans blick.
  På bilden ser ni f.ö. också en av de färjor som han medverkat till,skulle drivas med El. Detta ”miljöprojekt” sjösattes med buller o. bång för snart 2 år sedan,och skulle efter deras vetenskap,vara en framtidsmodell.
  Sedan drygt ett halvår tillbaka,har dessa flytetyg åter börjat använda oljedrift eftersom M/Mp´s Eldrift inte fungerade… 😉
  Denne karriär-människa som har omvandlat en pittoresk stad,till ett höghusområde med mångkultur dygnet runt,finns det 1000-tals liknande av i Abzurdien.

  Gilla

 • Sten i Gatan

  Kommunen skulle istället svarat idioterna:

  ”Kommunen har under sommaren sänkt havsytan under normalt på våra badplatser av omtanke för de badgäster som inte är simkunniga. Alla måste bidra till att minska antalet drunkningsolyckor.

  Fr.o.m den 1 september, kommer vi att höja havsytan över normalt i hela kommunen som kompensation för sommarens mindre vatten och lägre fångster som drabbar kommunens fiskare. Färjorna till öarna kommer inte att påverkas då dessa redan är försedda med justerbara klaffar för låg- och högvatten.”

  Gilla

 • Robin H.

  Hej Pettersson. ”Din fundering om vi inte ska införa lämplighetsintyg för att få rösta i Sverige” delas men vem fasiken ska ska utföra testet, socialdemokraturister?

  Att rycka undan mattan för rådande politiskt vansinnesstyrning är faktiskt enkelt, men det gäller att börja i rätt ände av kedjan med svagaste länk, kommunpolitiska ledningen och i det största kommunerna krävs högst 3000 namnpåskrifter med krav att avsätta dem.
  Innan beslut fattas av kommunpolitiker har svenska medborgares kommunen rätt att få reda på vad föreslaget består av, godkänna eller vägra godkänna kommunledningars förslag.

  De som är trötta på kommunpolitikers vansinnesförslag bör göra namninsamling och kräva deras avgång, vilket kommer att uppmärksammas av andra staters medier och oavsett resultat kommer i Sverige riksdag, regering och kommuner demokraturstyrning kraftigt försvagas och vid nästa val se till att politiker med folkvett ansvarskänsla gör Sverige starkt igen!
  Robin.

  Gilla

 • G54

  Sänk badbryggorna så dom kommer närmare vattnet. Hur svårt kan de va?

  Gilla

 • Billy Boy

  Badgästerna i Öckerö kommun får väl helt enkelt inta vänteläge tills vattennivån stiger igen …

  … innan de hopp-doppar sig i böljorna de blå.

  Gilla

 • Kungen

  Det finns idioter till allt. Dom är säkert miljöpartister…

  Gilla

 • Maja 2

  Mitt förslag är att kommunen uppmanar alla som gnäller ta med sig en hink vatten och fylla på!
  Skulle inte förvåna mig om flera skulle göra det.
  Inte undra på att staten vill hemligstämpla skolbetygen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Vad gnäller de om?

  Här data från en av sjöfartsverkets mätstationer i närheten. De senaste dagarna visar över årets medelvattenstånd. Innan dess, vissa timmar/dagar, med ner till 10 cm under normalvattenstånd.

  De naturliga rörelserna i ett väder och klimatsystem.

  https://www.smhi.se/vadret/hav-och-kust/vattenstand-och-vagor#id=mavholmsbadan_sjov,type=ssh

  Gilla

 • Fjodor

  MP löser problemet genom att bygga vindkraftverk på badplatsen.

  Gilla

 • gamgubben

  Samma personer som klagar på vattenståndet har förmodligen rösträtt vid allmänna val, inte konstigt att vi har ett Sverige av idag.

  Gilla

 • Lellego

  PISA slår nu igenom med full kraft.

  Gilla

 • olofknuts

  Vad har dom för usla politiker som inte kan fixa lite mera vatten en gång de borde bytas ut snarast.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: