Stäng

Ett intressant samtal

Så här i sommartider när det är något mindre att göra på jobbet finns det ibland mer tid över till samtal med arbetskamraterna. Så skedde igår fredag och det som kom fram var ganska intressant att höra, om än inte förvånande.

Vi har i mitt arbetslag tre personer med bakgrund i Syrien och det var just deras berättelser som upptog vårt intresse.

Först vill jag tillstå att den som för ett ögonblick tror att min och andras kritik mot svensk invandringspolitik handlar om hudfärg och människor har förmodligen fått allt om bakfoten, medvetet eller omedvetet. Det handlar om volymer och den politik som möter de som kommer och får stanna, oavsett av vilken anledning man väljer att komma just till Sverige.

Jag talar här om tre män i 30-årsåldern. Trevliga, härliga och framför allt arbetsvilliga alla tre. En bjärt kontrast till alla de nyanlända som varken vill eller tänker.

Ingen av de tre är född i Sverige, utan alla kom hit med sina föräldrar innan asylkaoset 2015. De är kristna syrier alla tre och det kan förklara deras hållningssätt. Många av oss i Sverige är starkt kritiska till islam och vi kallas därav för islamofober, rasister och högerextrema av medier, vissa politiker och intresseorganisationer. De som anklagar oss för vår kritik borde sätta sig ned med exempelvis kristna som flytt från länder där islam dominerar. De har upplevt vad islam innebär på nära håll och deras skildringar skulle förmodligen få journalisters, politikers och intresseorganisatörers öron att falla av i ren förskräckelse. Om vi svenskar kallas islamofober p.g.a. vår kritik så vet jag inte vilka epitet man skulle använda i det sammanhanget.

Det andra intressanta, men kanske inte så överraskande, som dök upp under samtalet rörde kriminaliteten. Enligt de tre syrierna har det kommit många kriminella till Sverige från just Syrien, inte minst med flyktingströmmarna 2015. Män som begått grova brott i hemlandet, som flytt rättvisan i Syrien och som nu bor i Sverige.

”Förstår inte svenskarna? Förstår ni inte att många syrier i Sverige är brottslingar”

Så uttryckte sig en av de tre männen. Jodå, många förstår, men dessa står oftast utanför all makt att göra något åt det. De som verkligen kan skapa en situation där dessa individer förpassas till hemlandet eller helst av allt aldrig kommer hit, bryr sig föga utan hänvisar istället till medmänsklighet och konventioner.

Det kanske ändå finns skäl till att allt fler personer med utomeuropeisk bakgrund röstar och t.o.m. representerar SD?

5 reaktioner på “Ett intressant samtal

 1. Naturligtvis förstår vi det, vi som tänker. Men våra broilerpolitiker utan arbetslivserfarenhet kan inte för sitt liv begripa att så är fallet. De tror att alla människor oavsett varifrån de kommer har samma kapacitet och tänkande som medelsvensson.
  De har fått sig itutat att mångkultur är något bra och om vi är snälla mot de nya ger dem allt, så blir de en stor resurs, inte just nu utan någon gång i framtiden.
  Ponera att det är rätt men hur länge ska vi vänta på att det sker och vad kan hända under väntetiden, och vad blir samhällets kostnad?
  ”Nej vi tänkte inte på det, vi såg det inte komma.”

  Våra ledare måste vara fler snäpp bättre än genomsnittet, de måste tänka, planera och genomföra.
  Vi begär inte att de ska vara snygga, snälla eller bli populära. De ska styra vårt land mot en bättre framtid och inte tänka på sitt partis eller sitt eget bästa.
  De är av oss valda och rundhänt betalda, de ska komma överens och leverera, ingenting annat.

 2. Det är inte medmänsklighet mot svenskar att bjuda in asylsökare i svenska samhället och bjuda på all försörjning. De slipper dessutom lätt undan krav att identifieras. Kriminella ska utvisas på livstid om myndigheterna anser att svenskars säkerhet i sitt egna samhälle har betydelse.

 3. Så länge en klar majoritet av det svenska folket är och känner sig trygg med en landsförädisk 7 klöver vid makten så spelar ingenting någon roll !
  Efter valet 2022 sitter garanterat samma partier som idag kvar i riksdagen och inom en mycket snar framtid även ett Islamistiskt parti.

 4. Bara konstatera, vi har en fantastisk regering som ger nya fina falska identiteter till efterlysta grova brottslingar.

  Och värre är, väldigt ofta är det flera identiteter dom får.

  Så är du efterlyst och jagad av polisen eller rent av Interpol, välkommen till Sverige, du får syndernas förlåtelse och nya fina pass med en fin ny identitet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: