Antisemitism i ”arbetarpartiet”


De svenska Socialdemokraterna har vid åtskilliga tillfällen ertappats med byxorna nere när starka antisemitiska yttringar bubblat upp till ytan.

De verkar som att detta är vanligare än vi tror hos detta ”arbetarparti” och deras kollegor världen över. Som exempelvis i Storbritannien där Labours utbildningspolitiska talesperson Rebecca Long-Bailey, petats från sitt uppdrag p.g.a. en antisemitisk konspirationsteori.

Independent

 


8 responses to “Antisemitism i ”arbetarpartiet”

 • peter kostin

  S har alltid varit emot judar, annars borde Per Albin ha satt stopp för ariseringen av svenska företag, inte heller skulle väl man ha uppmanat tyskarna att stämpla ett rött J i judars pass så att svenska gränspolisen
  kunde neka dem inresa. Det var några få judar som fick komma in, men först efter att judiska förssamlingarna i Stockholm och Malmö kunde garantera att dessa stod för uppehället för de inresta judarna, De fick inte belasta statens ekonomi. Löfvén nu vill samla länder till en konferens om antisemitism är hyckleri av högsta graden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En gång i tiden så gillade och drev Sossarna ett svenskt Rasbiologiskt Institut !
  Det verkar Steffe och hans s.k arbetskompisar inom S förträngt och glömt bort när man dag anklagar SD och AFS för att vara rasister och även Nazister.
  Inte lätt när minnet sviker……….

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Självklart är sossarna och SAP emot judar, det var inte så länge sedan som SAP ställde krav på sitt socialistiska systerparti NSDAP i Tyskland att stämpla ett rött ”J” i judarnas pass, så man lättare kunde hålla reda på dom.

  :https://www.s-sanningen.com/judepassen

  Det var många judar som fick vända vid vår gräns, och sedermera hamnade i utrotningslägren.

  Där har vi verkligen ett parti med ett brunt förflutet….

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Om socialdemokraterna skulle ta krafttag mot antisionismen innom partiet hur många röster skulle man då förlora?
  Säkert mellan 3-6%. Var skulle I så fall de rösterna hamna?
  I bästa fall på sofflocket annars kanske i ett nytt parti som nyans.
  Risken är minimal att socialdemokraterna skulle riskera rösterna med att bekämpa antisionismen i partiet snarare tvärtom så går man gärna antisionisternas ärenden.
  Det är bara att se hur man har behandlat Soffan Hermansson i Göteborg efter att hon blivit stämd av islamister för att hon har kallat dem extrema och försökt att motverka islamiseringen i de ”utsatta” områdena i Göteborg. Hon har frusits ut och ledande socialdemokrater har inte tagit hennes parti.
  Ett stort kontroversiellt moskebygge i Karlstad där socialdemokraterna var drivande i att få tillståndet på plats.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ilmar Reepalu (S), som gick i SSU-tåget 1:a maj 2019 sa:

  ”Jag tror uppriktigt inte att de tänkte i antisemitiska termer”

  Således ännu en topp-sosse som likt statsminister Stefan Löfven (S) varken såg eller hörde det komma. D v s sosseriets öppna uppvisning av sin vidriga antisemitism i Malmö i detta fallet.

  Hur var det möjligt för Ilmar Reepalu m fl att missa det egentliga syftet d v s att avsiktligt visa upp sosseriets antisemitism, vilken SSU-arna med full kraft och inlevelse demonstrerade helt öppet både visuellt och med högt tonläge i sin sång mitt på ljusa dagen?

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Arbetsamma människor och lyckosamma har alltid skapat avundsjuka. Det är vad de är, fack folket i sossepartiet o kommunister, de vill inte arbeta, då hägrar den lättsamma vägen och skrivbordet. De arbetare som jobbade hade inte tid och ork att fundera över judar.?

  Gillad av 1 person

 • ruben

  En sån lömsk och rasistisk sörja kan nog bara S och några andra partier i riksdagen åstadkomma. SSU i Skåne har mycket att rensa ut i sina antisemitiska politikerled. Alla former av olaglig agitation, som i praktiken blir judeförföljelse ska naturligtvis beivras. Varför det inte lagförs är obegripligt.

  Gillad av 1 person

 • Kretin

  Socialdemokrater, nationalsocialister, kommunister, olika varianter av samma ideologi.

  Det intressanta är att skäggkalle själv var jude

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: