Expressen ”avslöjar” en arabisk assistansbedragare…

MEDIA. Den 8 maj 2020 publicerade Petterssons blogg ett inlägg om assistansbedragaren Faraydoun Muhammadi, se nedan, och hans medbrottslingar som blåst Sveriges skattebetalare på 17 miljoner. Nu tycker Expressen det är dags att publicera samma sak och försöka tjäna några kronor på araben eftersom de lagt artikeln bakom betalvägg. 

Den förlamade och assistansberoende Faraydoun Muhammadi på semester. 
 • TIDIGARE 2020-05-08. Åtta invandrare blåste försäkringskassan på 17 miljoner i assistansbedrägeri

BROTTSLIGHET. En 49-årig man döms till sex års fängelse efter att ha lurat Försäkringskassan på över 15 miljoner kronor. Mannen har simulerat en neurologisk sjukdom och under åtta år fått 17 miljoner kronor från Försäkringskassan i assistansersättning. Bland bevismaterialet fanns bland annat bilder som visade att mannen inte alls hade en neurologisk sjukdom.

Även företrädaren för assistansbolaget, REHA Personlig Assistans AB, Hewa Albercinci, är åtalad och dömd.

 • Huvudmannen, Faraydoun Muhammadi, född 1971, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 102 tillfällen till 6 års fängelse.
 • Hewa Albercinci, född 1973, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 46 tillfällen till 3 år och 6 månaders fängelse samt även till 5 års näringsförbud.
 • Fenk Omar Hama Faraj, född 1982, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 40 tillfällen till 2 års fängelse.
 • Mzhda Noori Karim, född 1958, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 25 tillfällen till 1 år och 6 månader i fängelse.
 • Salah Noori Karim, född 1974, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 28 tillfällen till 1 år och 6 månader i fängelse.
 • Omar Faruk Raza, född 1986, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 36 tillfällen till 2 års fängelse.
 • Zara Majid Saifollah, född 1979, döms för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 10 tillfällen till villkorlig dom.
 • Santos Sofimustafa, född 1997, döms för ringa narkotikabrott och för grovt bidragsbrott och bidragsbrott vid 11 tillfällen till villkorlig dom.
 • Uriah Mhamad, född 1980, döms för bidragsbrott vid 4 tillfällen till villkorlig dom.

Skadestånd

1. Faraydoun Muhammadi ska utge skadestånd till Försäkringskassan med 15 641 177 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 21 januari 2020 till dess betalning sker. Av beloppet ska Fenk Faraj svara solidariskt med 2 077 686 kr, Salah Karim solidariskt med 1 512 641 kr, Mzhda Karim solidariskt med 1 291 610 kr, Omar Raza solidariskt med 1 776 624 kr, Zara Saifollah solidariskt med 548 235 kr, Santos Sofimustafa solidariskt med 479 508 kr, Uriah Mhamad solidariskt med 199 100 kr (efter rättelse av felaktig öresavrundning) och Hewa Albercinci solidariskt med 7 814 691 kr, allt jämte ränta enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 21 januari 2020 till dess betalning sker.

2. Faraydoun Muhammadi ska utge skadestånd till Försäkringskassan med 1 206 972 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 21 januari 2020 till dess betalning sker.

Enligt Försäkringskassan är det här ett av de största bidragsbrotten som skett.

-Pettersson säger att som vanligt är de enda svenska namnen försvarsadvokaterna som Sveriges skattebetalare får betala, advokaternas arvode uppgår sammanlagt till c:a 5,5 miljoner kronor. Dessutom borde läkaren som en gång godkänt detta åtalas för försumlighet.

Örebro Tingsrätt Dom mål nr B 1936-19

Pressmeddelande

***

TIDIGARE 2020-01-27. ”Örebroare” misstänks ha lurat till sig 15,6 miljoner kronor, spelade sjuk…

BROTTSLIGHET. En 48-årig man hemmahörande i Örebro åtalas vid Örebro tingsrätt misstänkt för att ha lurat till sig miljontals kronor i assistansersättning från Försäkringskassan. De aktuella brotten ska enligt åtalet skett mellan den 15 oktober 2010 och 7 mars 2019, rapporterar SVT.

Pressbild

Mannen, som varit skriven på olika adresser i landet under perioden, ska genom oriktiga uppgifter i ansökan om personlig assistans gett falska uppgifter om att han haft omfattande omvårdnadsbehov. Till den aktuella ansökan har bifogats läkarintyg som stött uppgifterna.

Åklagaren påstår att 48-åringen simulerat vid kontakter med sjukvården. – Han har i stort sett haft samma läkare vid neurologen på Karolinska. Läkaren har blivit jävligt lurad, säger åklagare Anders Persson.

48-åringen har nu åtalats för grovt bidragsbrott. I samma härva har ytterligare åtta personer åtalats för inblandning. Åklagaren påstår mannen aldrig varit berättigad till någon assistans, för att han aldrig har haft de här besvären som han har påstått. Han har simulerat helt enkelt, säger åklagare Anders Persson.

Brottet bedöms vara grovt utifrån att de utbetalda ersättningarna uppgått till 15.662.438 kronor samt att ”brottsligheten utövats systematiskt och i stor omfattning” som det står i stämningsansökan.

– Pettersson läser åklagarens ord ”Läkaren har blivit jävligt lurad”, det är möjligt, en annan möjlighet är att läkaren haft provision på utbetalade bedrägerikronor. De 15,6 miljonerna blir över 200 kronor i timmen, dygnet runt, året runt i 8,5 år. Det är skapligt. Är inte läkaren med på bedrägeriet så borde han åtalas för försumlighet.

Enligt Örebro tingsrätt mål nummer B 1936-19 är företaget som skött den enligt åklagaren obefintliga assistansen REHA Personlig Assistans AB och där är de ansvariga:

Styrelseledamot och huvudansvarig: Albercinci, Hewa, född 1973 i Irak, invandrade till Sverige 2007 från Tyskland! och blev svensk medborgare 2012.
Styrelsesuppleant: Shafea, Tara Salah (46)

Den åtalade misstänkte bedragaren som SVT kallar Örebroare är Faraydoun Muhammadi, född 1971 och invandrad från Iran år 2002 och blev svensk medborgare redan 2006.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Expressen ”avslöjar” en arabisk assistansbedragare…

 1. Till Dom namn som nämns borde även namnen på dom Advokatkräk
  som hjälpt denne att ta sig igenom F K s snårskog av regler,
  Så det är inte bara bedragaren vi får betala utan även Advokatkostnaden
  för denne och alla hans medhjälpare.? En som spelar handikappad är inte
  värd ens ett mål mat om dagen, när det finns så många som oförskyllt råkat att bli handikappad.

  Om en Svensk skickar in en blankett får inte ens ett kommatecken va fel
  för då blir det retur till avsändaren, men vi har ju inte Advokathjälp, men
  har vi det får vi själva betala det?

  Det är härligt att va Svensk i Sverige, det är skillnad på folk o folk, trots
  allas lika värde??

 2. Pettersson:
  Vi får ha förståelse för att X-pressens censuravdelning,behöver lite tid på sig,att söka redigera texten till PK-acceptabelt !
  I detta fall dryga 14 dagar,innan det var publiceringsmässigt…. 😉

 3. Det är mångdubbelt haveri. De direkta bedrägeriutbetalningarna, fängelse-, domstols- och advokatkostnader för de som upptäcks. Både vårdbehövande (såväl fejk som riktigt) och vårdare importeras inklusive storfamilj. Den vårdbehövande har många vägar in till Sverige, asyl, anhörig till redan i Sverige invandrad. För vårdaren är det enkelt att komma som arbetskraftsinvandrarna och ta storfamiljen med sig. Inget hindrar att storfamiljen innehåller en eller flera nya handikappade som i sin tur kan få andra familjemedlemmmar anställda som vårdare. Eller nya klanmedlemmar som nya arbetskraftsinvandrare. Så rullar det på. Ett gigantiskt slukhål som kommer att sluta mycket illa för svensken.

 4. Illa nog med 17 miljoner. Men Rami Care i Malmö vars ägare dömdes i Malmö för en bedrägerihärva på 14 miljoner har sedan 2012 av Försäkringskassan fått ut det groteska beloppet 563 miljoner kronor.
  563-14=549. Undrar vad oddsen är för att de 549 miljonerna var korrekta utbetalningar? Men Löfven har stoppat vidare utredning, det skulle avslöja den gigantiska misskötseln och hota maktinnehavet.

 5. Längs med Strandvägen här i stan stannar då och då tjusiga bilar fyllda med hela famljer, ut baxas en handikappad familjemedlem som ska luftas med en tur längs med Strandpromenaden. Brukar googla på bilarnas nummerplåtar (Biluppgifter+Merinfo) alla har utan undantag tillhört ägare av så kallat Personlig Assistans bolag och alla ägare har namn med ursprung från Mellanöstern, inte en enda gång har det funnits ett svenskt ägarnamn till dessa fordon och jag har sett många. En ägare till ett av bolagen kör privat Ferrari och Mercedes AMG i miljonklassen (har 2 st), brukar parkera på Strandvägen när han ska käka på en strandrestsurang i närheten. Importerar dom handikappade släktingar från hemlandet ? Ja man kan ju undra, personlig assistans verkar i alla fall att vara lönande för vissa ! Misstänker att Sverige blir blåst å det grövsta !

  • Tyvärr inte ens säkert att den som baxas ut verkligen är handikappad. Försäkringskassan har järnkoll på infödda svenskar, för migranter kan det räcka med ett läkarintyg på en sladdrig papperslapp från ursprungslandet.

 6. Kriminologprofessor Jerzy Sarnecki, i maj 2018.

  ”Självklart är brottsligheten ett problem, men i dagens läge finns det så otroligt mycket annat att oroa sig för.”

 7. De hinner säkert åka hem till var dom nu kom i från innan dom verkställes, så cellen kommer stå tom i väntan på att de återbördas till svensk mark och kommer kosta multum med pengar, menas de sitter i hem landet som miljonärer och garvar dag ut och in åt sverige och svenska lagar.

 8. Vi lever i en värld där marxisterna, i syfte att rasera västvärlden, med stor framgång fått underbegåvade människor att tro att bara vita människor är onda och begår brott när statistiken, där den tillåts, pekar på ett förhållande som inte direkt är motsatt men en bra bit åt det hållet.

 9. Bidrag utan kontroll borde leda till ansvar och direkt avsättning utan vederlag av generaldirektör.

 10. Det är naturligt att Advokatsamfundet vill stor invandring. Dom måste vara advokaterna Löfven pratar om när han säger att flyktingarna kommer att bli lönsamma.

 11. Det är ju så allvarligt. Att inte FK tvingat på dem FK läkare, som hade upptäckt bedrägeriet hur enkelt, som helst. Hur kan det gå 8 år? Är det särbehandling av utländska kriminella? En dödssjuk svensk kan bli utförsäkrad utan att FK-läkarna ens träffat dem. Det verkar vara medhjälp inifrån FK också. Ut med dem ur landet, Sveriges myndigheter ska inte förse samhället med fler bedragare.

  • Vänsterblivenheten har nästlat sig överallt med sina värdegrunder och allt annat trams som inte har med verkligheten att göra, det är den vita mannen som alltid gör fel och är rasisten för att den inte vill bidra till mer invandring

 12. Vi har lagar som uppmuntrar fusk och hämmar hederligt arbete till förmån för bidrag, så vad förväntar dom sig?

Kommentera