V: En rasist är en person som inte vill betala allt för alla andra…

RASISM. De förslag som ligger på bordet i migrationskommittén är till stor del skrivna av det blåbruna blocket. Nu är S på väg att låta dem bestämma helt i sin absolut viktigaste fråga, skriver Christina Höj Larsen (V) på Expressen Debatt

Christina Höj Larsen, Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson. Pressbild.

Uppenbarligen är Socialdemokraterna redo att gå M långt till mötes. Men ökad rasism är livsfarligt för samhället. En global rörelse ropar nu på rättvisa och slut på ojämlikhet och våld baserat på ursprung. S behöver vända blåbruna gänget ryggen och gå en annan väg.

Vi kan i kommittén ta fram en rättssäker, effektiv, human och långsiktigt hållbar lagstiftning byggd på solidaritet och fakta. En lagstiftning som ger trygghet för den som flytt krig och förtryck, som säkrar rätten att leva med sin familj och som ger goda förutsättningar att etablera sig i vårt samhälle och bidra till det. Det är Socialdemokraterna som avgör. Frågan är om de hellre vill fortsätta hjälpa M snickra på sin blåbruna valplattform, skriver Christina Höj Larsen, vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson.

-Pettersson inser att vänsterpartiets definition av rasist är: ”Person som inte vill bekosta hela uppehället för somalier, syrier, irakier, afghaner med flera inklusive deras släktingar samt resor till och från hemlandet”. 

Jag tror till och med somalierna, syrierna, irakierna, afghanerna och de andra begriper att det är orimligt men vänsterpartisterna fattar ej och det försöker migranterna utnyttja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 thoughts on “V: En rasist är en person som inte vill betala allt för alla andra…

 1. Kommentarer överflödiga . Men tycker att Höj Larsen påminner till utseendet om Strandhäll , tror det är blicken ? Mvh Sjöström

 2. Jag ska inte säga något negativt om Kristina Höj Larsen utan säga det hon är bra på.
  Kristina Höj Larsen är bra på att sväva högt uppe i det blå där ingen verklighet gör sig påmind i en värld där aldrig pengar eller resurser tar slut.
  Jag undrar bara om det är en medfödd egenskap eller den är förvärvad med kemiska preparatet.

 3. Att söka stöd hos den hjärndöda vänster som är för helt fri
  invandring finns där ingen mening i. kristina Höj Larsen
  kan ju göra en enkät hos Svenska folket vad dom vill, det
  är ju trots allt dom som får betala idiotin, dom har egna länder
  som behöver att byggas upp.

 4. Citat: ”som säkrar rätten att leva med sin familj och som ger goda förutsättningar att etablera sig i vårt samhälle och bidra till det” slut citat.
  Visst låter det bra, det hade varit ännu bättre om hon kommunisten varit tydlig med att poängtera ”att arbeta betala skatt att leva som en svensk.”
  Nej det är inte deras mening att vara verklighetstrogna, tala om att vara svensk det är inte bara en dans på rosor utan strikta rutiner. Tidiga mornar vara på jobbet före sju, enformigt arbete, skynda sig till dagis hämta barn, få sova några timmar och så samma visa igen.
  Vara orolig för sin tonårsdotter eller son, att de verkligen lever som de blivit lärda. Att dottern inte ska bli våldtagen, sonen inte rånad och pissad på.
  Jobba, gneta för att få ekonomin att räcka till kläder till barnen avstå egna nöjen. Vara glad för att leva utan religionspoliser som talar om hur, m.a.o vara en helt vanlig svensk.
  Att inte tycka det är orättvist med asylsökanden som kan få tänderna lagade för 50 spänn, när du själv måste betala 1400:- för att få en värkande tand bortplockad.
  Kan du detta så har du helt enkelt blivit en genuin svensk!

 5. Man behöver se eller uppleva någon gång att någon stödjer svenska skattebetalare och skipar lite rättvisa i samhällsordningen. Svenskar ska inte behöva stå ut med fler rasistiska banemän eller banekvinnor inom riksdag eller myndigheter bara för att svenskar har fel hudfärg.

 6. Christina Höj Larsen, vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson, är en mycket osolidarisk person.

  Att kränka och etikettera människor, för att man har en åsikt i en mycket viktig samhällspolitisk fråga för Sverige, är ett tydligt bevis för det.

  Värdigheten för demokratin, är henne främmande. För att argumentera på det sätt som hon gör och för sitt parti är skrämmande.

 7. Jag håller helt med vänsterpartiet under förutsättningen att man bara kan vara flykting då man nått första säkra land. Om det blir krig i Danmark, Norge, Finland eller de baltiska staterna ska vi givetvis ta hand om flyktingar därifrån.

 8. Är så förb……..less på det uttjatade ordet rasism som dyker upp i alla sammanhang, till och Corona är rasistiskt enligt idioterna från flumvänstern !
  När ska dagens genomsjuka värld bli frisk ?

 9. Låt oss en gång för alla köra ut gratisätarna. Är jag rasist för jag hatar negrer i Sverige? Knappast, detta är inte deras hem och kommer aldrig bli.

  Jag ser fram emot att göra Sverige vitare. Mycket vitare.

  • Fi är nog det värsta av allt, det fick jag lära mig i lumpen. Man får lite återblickar av någon sergeant eller löjtnant som talar om den lede Fi, så fort man ser Fi någonstans. Tur att man är så pass gammal och gjort lumpen så man vet att den lede Fi ska man passa sig för

Kommentera