Stäng

Brände 21 bilar, straffet ett hån, det borde räknas som terrorbrott…

BROTTSLIGHET. En 18-årig ”Gävlebo” döms till skyddstillsyn för grov skadegörelse och skadegörelse för att under en natt anlagt bränder så att 21 personbilar förstörts eller kommit till skada på Brynäs, en stadsdel i Gävle, rapporterar SVT.

”Gävlebon” döms därför till skyddstillsyn med föreskrift om drogavvänjande behandling.

”Gävlebon” döms också att betala ett sammanlagt skadestånd på närmare 400.000 kronor. Det hade yrkats över en halv miljon kronor. Rätten anser också att ”Gävlebons” föräldrar är skyldiga att betala en mindre del av det skadeståndet enligt gällande rättspraxis eftersom gärningsmannen var 17 år när brotten begicks.

-Pettersson förstår inte. 400.000 i skadestånd blir knappt 20.000 per bil, så billiga bilar finns inte, av det ska föräldrarna betala en mindre del.

”Gävlebon” har ett namn som brukar höra hemma i icke-skidåkande länder döms till skyddstillsyn. Det är ett skämt.

Skyddstillsyn är ett straff där den dömde inte sitter i fängelse utan bor hemma.
Personer som är dömda till skyddstillsyn har en prövotid på tre år. De är under övervakning det första året eller längre tid om domstolen har bestämt det.

Jag menar att bilbränder ska ses som terrorbrott.

Inom EU har medlemsländerna kommit överens om en gemensam definition av terroristbrott, vilken också har införts i svensk lag (Lagen om straff för terroristbrott). Enligt denna definition är terroristbrott handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:

 1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
 2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
 3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer

Terrorbrott – inte skadegörelse

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Brände 21 bilar, straffet ett hån, det borde räknas som terrorbrott…

 1. Att ta bort inlägg känns som msm , cencur , begränsning av yttrandefrihet mm . Det har vi nog av på andra håll i detta land . Låt alla komma till tals . Annars blir vi en klubb för inbördes beundran . Mvh Sjöström

 2. När bidragstagare döms till skadestånd, slår det inte hårt, som straff betraktat.
  Vi vet visserligen inte om föräldrarna jobbar men principiellt är det så.
  Finns det flera barn i familjen, finns det regler om hur mycket de måste ha kvar att leva för.
  Skadestånd blir ett slag i luften, när gärningsmännen inte kan betala.

 3. De svenska lagarna för ungdomar är anpassade efter busiga Vita Svenska barn och ynglingar som gjort något olyckligt pojkstreck under inflytande av sk ’ungdomligt oförstånd’, detta är frågan om något helt annat och kräver följaktligen helt andra påföljder samt obligatoriskt livstids utvisning!

 4. Införskaffa likvärdiga ersättningsfordon och skicka en räkning. Svårare än så är det inte. Det får aldrig finnas någon maxgräns för hur höga skadestånd ska kunna vara vid medveten förstörelse och sådana skjlder ska aldrig skrivas av.

 5. Måste vara en äkta svensk, en lönsam raketforskare skulle väl aldrig bränna upp bilar, eller hur 7 klövern vad säger SD ?
  Skadestånd, någon utanför begåvningsreserven som tror att dessa pengar kommer att betalas ?
  Inte jag.
  Sverige, världens största icke roliga Aprilskämt.

 6. Ann Heberlein / Heberleins etik skriver om bilbränderna, här några lösryckta rader utan inbördes ordning:
  Bilbrännarna har inte betraktats som de brottslingar de faktiskt är, utan konstruerats som ”offer”…. – för utanförskap och förtryck och för sociala och ekonomiska orättvisor.

  Unga män med invandrarbakgrund, boende i ”orten” betraktas i en del kretsar som någon sorts förortsrevolutionärer när de kastar sten och bränner bilar. Istället för att sätta hårt mot hårt har samhället i åratal tyckt synd om ”ungdomarna” ….

  Oförmågan – eller snarare oviljan – att se ”ungdomarna” som de brottslingar de är har lett till att samhället har tappat kontrollen.
  Den unge man som bränner bilar betraktas inte som en av oss, som någon man kan ställa krav på. Det är hög tid att ändra på det.

 7. 400 000 /21 bilar? Bra deal. Hur många ”bilar” kommer han pröjsa? Säger som Petterson: Return to sender!

 8. Undrar vad bilägarna som fick sina bilar förstörda tyckte om den domen ? Tror ni att gullebarnet kommer att underkasta sig drogavvänjning ? Är det någon som tror att skadeståndet kommer att inbetalas ? Hur kommer skyddstillsynen följas upp ? ( jaså kom han inte på mötet ?.Då får vi ge en ny tid ) Men,fanskapet blir väl en vinst längre fram,han kan ju söka jobb inom äldreomsorgen.Det är ju förresten synd stt kalla det äldreomsorg när det istället har blivit ett integrationsprojekt utan krav på basala kunskaper.Sverige har blivit ett pajasland av stora mått.Pajaseriet finns överallt i samhällsapparaten och det verkar bara bli värre för var dag.

 9. Kvällens positiva nyhet är att regnperioden skall inledas,redan nästa vecka.
  Tyvärr för alla er semesterfirare,men en vinst för alla skogsägare !!
  Under närmsta månaden lär det blir svårare för Islamisterna,att tutta på i skog o. mark.
  Annars söker PK-pressen med alla medel påminna sabotörerna,om den torka som råder !

  1. Och Greta och hennes lärjungar tiger still! En del uppeldade bilar ger inget som helst klimatavtryck, ingen miljöpåverkan alls, eftersom de som tänder på fordonen är… ja vadå?

   Värdegrunden! Ack den värdegrunden!

   (Klimat-missioneras det inte alls i Orten?)

 10. Ester:
  Vänsterns argument: nynazist eller rasist. Har du inget annat att komma med?
  De här handlar om att staten skyddar vissa individer och dömer andra. De här är allvarliga brott och de ska straffas därefter. Har du frågat invandrarna som bor i dessa områden om de tycker att de är okej? Vakna upp och gör något vettigt för landet istället för att försvara förfallet. De är inte skötsamma invandrare som är problemet. Landet Sverige är snart ett minne blott med de skiter väl du i när godheten har gjort dig till en nyttig idiot.

 11. Det är personer som du Ester vilka har möjliggjort nedmonteringen av vårt gemensamma land. Genom att inte använda hjärnan utan bara tycka synd om utan att reflektera, är ni lika skyldiga i samma grad som de vilka stjäl, bränner, våldtar och missfirmar arbetande svenskar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: