Stäng

En förlorad generation!

INSÄNDARE. Fördubbling av unga med psykiska besvär, meddelar Socialstyrelsen. Trenden fortsätter också i skrämmande takt. 203.000 unga får nu psykisk vård! Mest ökar depression och ångest bland flickor 10-17 år. Följden är att man ser en kraftig ökning också bland föräldrarna. Men Socialstyrelsen vet inte varför.

Rolf Malm

Vi gamla byfånar vid coronans ättestupa kan kanske hjälpa dem. Vi växte upp i ett annat land. När man kunde vara stolt över Sverige. När det var gott om sommarjobb. När man uppfostrades till respekt för lärare, poliser och äldre i allmänhet. När vi inte satt på baken framför flimrande skärmar, utan var ute i friska luften. När radion slutade klockan 23 med nationalsången. När alla konfirmerades och muhammedaner var ett främmande folk långt borta.

När Tage Erlander gladdes åt att vi var ett integrerat och enat folk. När bananer var okänd frukt och äkta kaffe sällsynt. När alla vuxna män skyddade gränserna och hela folket stod enat mot inkräktare och terror. När studenten faktiskt gav en ljusnande framtid. När alla grabbar fick gå ett år i lumpens vuxenskola. När vi tjuvrökte men aldrig varit i närheten av knark. När flickor var flickor och pojkar var pojkar.

När söndagar var vilodag och sommarloven alltid sorglösa solskensdagar. När man kunde bli snickare utan högskolestudier. När det talades svenska i skolan. När man inte måste vara polyglott för hänga med. När det som stod i tidningen nästan var sant. När det talades vårdat språk i radion. När man läste klassikerna istället för blogginfluensernas strunt. När det inte var helt omöjligt att få en bostad. När det fanns få skilsmässobarn och släkten betydde trygghet. När ingen blev rånad och förnedrad för att man var blond. När våldtäkter sågs som det mest vedervärdiga och tjejer kunde gå ut efter mörkrets inbrott. När de gamla tryggt kunde ta en kvällspromenad. När vi bara fick se barntillåtna filmer. När spelberoendet begränsades till Monopol och Fia med knuff eller schack.

När klimatångest var okänd och galna domedagssekter något som bara fanns i USA. När vi inte ens kunde föreställa oss att någon skulle sätta eld på bilar och skolor, spränga hyreshus eller kasta handgranater. På vår tid kunde man åka spårvagn och T-bana utan att bli antastad. Man kunde resa vart man ville i världen. Att tappa bort sitt pass var höjden av slarv.

Hade man på den tiden kastat sten eller skjutit raketer mot blåljuspersonal skulle man burats in för gott. Hade man stulit båtmotorer hade man kölhalats. Det dyraste vi knyckte var äpplen. Vi övervakades inte av kameror på den tiden, men man hade järnkoll på alla genom världens bästa folkbokföring. Här fanns inga papperslösa, radikaliserade terrorister. Att göra rätt för sig var en nedärvd dygd. De flesta levde efter budorden så gott det gick. Tilliten till politiker, myndigheter och institutioner var hög. Man misstänkte inte ens att de inte ville ens bästa. Man förutsatte att de folkvalda var kloka, omutliga, oegennyttiga förkämpar för svenska folket. Man litade blint på samhälls-kontraktet. Man oroade sig inte för att bli ställd på bar backe, att sjukvården skulle klappa ihop, att skolan skulle urarta, att glesbygden skulle dö, att elen skulle ta slut, att butiken och macken skulle slå igen, att polisen inte skulle komma, att kronan skulle bli monopolpengar, att bli vanvårdad på äldreboendet, att vårt försvar skulle ersättas av en vit flagg, att vår krisberedskap skulle läggas ner, att rättsväsendet skulle urholkas, att våra kyrkor skulle ersättas av moskéer, att censuren skulle återinföras, att det skulle växa upp getton i Sverige, att tiggare skulle översvämma landet, att våra skatter skulle gå till andra folk, att vi skulle bli andraklassmedborgare i vårt eget land, att vår forskning skulle domineras av genusvetenskap, att vi skulle kallas rasister, att vår historia skulle glömmas, att vår kultur bespottas, att folkviljan skulle förträngas, att vi skulle ledas av det minsta partiet, att judehatet skulle gödas, att vår statsminister skulle bli en marionett och att vi till slut skulle kallas ett pestsmittat parialand.

Det är inte så konstigt att den psykiska folkhälsan drabbas och att ångesten sprider sig värre än coronavirus. Något vaccin mot folkförtvivlan kan vi dock inte hoppas på. För att bota den krävs helt annan medicin.

Ner med sossealismen!

Rolf Malm.

Ps. Stort tack för stöd, tips och ekonomiskt hjälp för mitt skrivande här och på min bok ” Sverige 2084”.

Swish 0722 -84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt: rolflmalm@gmail.com

 

 

18 reaktioner på “En förlorad generation!

 1. Problemet är kanske som viss forskning visar. Barn som inte leker får en hjärna som inte fungerar normalt. Samma förhållande med djur. Hjärnans utveckling och förmåga att tänka kognitivt byggs upp genom leken. Utan lek psykiska besvär och destruktivt beteende.

 2. Det som passerar för Vänster idag skulle man inte alls ha känt igen på 40- och 50-talet och förmodligen till och med den tidiga delen av 60-talet. Vänstern brukade idealisera och slåss för den arbetande mannen, åtminstone i sin retorik, men idag idealiserar de och kämpar för homosexuella och andra degenererade, transor som vill ha tillgång till barn, brottslingar – särskilt svarta brottslingar och rasminoriteter i allmänhet. De föraktar öppet den arbetande vite mannen.

 3. Det är inte alls konstigt att det har blivit så här galet i Sverige när 80% av svenska folket röstat fram alla dessa idioter som getts uppgiften att sköta landet.
  Vad annat kan det bli !

 4. Kan det vara i familjer där man tillbedjer Greta och har upphöjt henne till heligt allvetande orakel.

 5. Framför allt hade vi föräldrar som såg till att vi skötte oss,att
  vi läste våra hemuppgifter, att inte vara oförskämd mot äldre
  människor, artighet var en dygd, man såg inga 11-12 åringar springa ute på natten och leva sotare, man visste att var man olydig och oförskämd så vankades en hurring, till och med smisk på stjärten, men så blev det även folk av dom flesta?.Ifall där är någon som läxar upp en oförskämd slyngel idag så tar föräldrarna dem i försvar. Resultatet visar sig också.
  Sen finns det givetvis många ungar som insett att man måste sköta sig,
  men dom har inte mycket hjälp av dom styrande som tycks gilla låt gå metoden, att inte ställa några krav, detta gäller i synnerhet den importerade skaran som lärt sig att ta nytta av detta

 6. Lövfen och dina andra muppar i regeringen ..varför…..ni som vet allt
  Svara muppar

  .

  ..

 7. Jag tror att sign Celia som kräktes ur sig en oerhört barnslig och omogen kommentar här om Rolf kanske själv skulle behöva uppsöka en psyk.mottagning ? Sådana personangrepp visar ju på en labil person som inte mår bra och nog behöver titta på sitt eget beteende.Sök hjälp innan du drunknar i din ilska och bitterhet.

 8. Ja visst var det så. Det fanns kriminella då också men i en extremt liten andel jämfört med idag. De kriminella var även i många fall ganska diskreta mot allmänheten i sin brottslighet. Det hände sällan några mord och blev i flesta fall månadslånga ibland årslånga rapporteringar i nyhetsmedia när det hände.

 9. Rolf, mannen som borde vara regeringens bollplank om det nu fanns någon i den samlingen som hade nog förstånd att förstå vad han delgav dem.

 10. Landsförrädarna skryter hela tiden med att Sverige är ett välfärdsland och är ett av världens rikaste länder som dessutom har råd att försörja många länder med generösa bistånd, hur kan någon må dåligt i ett sådant samhälle ?

 11. För att Sverige har förstörts i 50 års tid och för att de är fostrade till att känna missnöje och gnälla.

  Fast de gnäller ju om fel saker. De gnäller för att få Sverige ännu sämre!!

  1. Skulle vara intressant att i verkligheten få se vad som skulle hända med och i Sverige om J.Å var statsminister, för några skillnader skulle det väl bli ?
   Men vilka och hur stora skillnader det skulle bli är nog ingen som vet bara hoppas på.
   Den som lever får se, snart 2022 och val.

 12. Droger är i princip fria. Staten ser mellan fingrarna.
  Det kravlösa samhället fortsätter att förstöra Sverige. Många vänsterliberala livnär sig på att tycka synd om allt o alla.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: