Stäng

Sverigebilden har blivit en hånfull karikatyr

INSÄNDARE. En skrattspegel för omvärlden som med viss skadeglädje ser hur Sveriges stöddiga politiker grimaserar av obehag inför bilden av verklighetens obevekliga sanningar. Bilden av Sverige var förr ljus. Nu är den nattsvart. Omvärlden håller upp den som en skrattspegel i Lustiga Huset. Löfven blir lång i ansiktet när han läser recensionerna i utländsk press. Morgan Johansson blir lång som en ål, Ylva Johansson smal som en orm, Ygeman krymper till en mask, Isabella Lövin blir en liten dvärg och  Bolund syns inte alls hur han än vänder och vrider sig.

Rolf Malm

Regeringens cirkuskonster för att försöka restaurera Sverigeporträttet till sin gamla glans ger det bara nya repor. Ju mer de kluddar och suddar desto mer smetar de ner Moder Sveas konterfej. Hon blir alltmer en porträttlik avbild av Marx. Tavla efter tavla av ansvariga politiker avslöjar Sverige som en potemkinkuliss. Ett politiskt ramverk av förfalskningar och svartmålning av andra. Ett självporträtt utan varje likhet med verklighetens fula tryne. Med breda penseldrag försöker de politiska plankstrykarna dölja sin brist på perspektiv och nyskapande. De saknar helt den kreativitet som de gamla svenska mästarna använde för att måla upp ett grönskande svenskt landskap att lämna som arvegods. Ett nu antikt verk som arvtagarna låst in i glömskans kassaskåp.

Deras konstnärlige ledare gör dem till ett sammansvetsat gäng av nakna hovmålare. Tryggt klädda i sina nu osynliga, politiska skyddskläder. En palett av färglösa amatörer utan talang. Konstkritiker av fel kulör ska övermålas. De är förfalskare som målar fan på väggen och målar upp bilden av Sverige som en likblek kopia av tidigare storverk av politiker med mer storslagna vyer. Som kunde tänka utanför ramen. Som hellre bet sig i tungan än att utmåla sig som ofelbara. De som använde både olja och kol för att måla upp en ljusare framtidsvision för ett folk med enbart mörka bilder av slit och svält. Nu målas endast med tunn vattenfärg och de ljusa stunderna försvinner med vinden så att vi lämnas i kulturmörker. I coronatider har ju också välfärden till ättestupan förkortats för de gamla konstälskarna. Men det fylls på med berikande kulturarbetare utan äkthetsintyg eller provinens och utan coronakontroll. De trängs snart i egna, smittsamma konstnärskollektiv med egna förebilder, ikoner och konstspråk. En del kan teckna sig för att få stipendielön på hem för gamla utslitna fattigpensionärer. De används sedan som måltavlor för den kladdiga vanskötseln av äldre som de folkvalda parollklottrarna inte vill ta ansvar för. De är ju upptagna med att utforma nya valaffischer om sin egen konstfärdighet. Nymålade förbrytarbilder på gamla ärkeskurkar. Med vallöften som är brutna innan färgen hunnit torka. Som klottrande journalister dock målar ut som mästerverk och sätter i förgyllda ramar utan att se alla hastverkens baksidor. Fuskverk produceras efter beställning på löpande band i deras statligt mecenatstödda ateljéer. Här blandas rykten, förtal och lögner efter konstens alla regler till omutlig sanning. Här skissar man på nya politiska konstgrepp för att stoppa de fria klotterplanken på internet och strypa de utländska konstinfluenser som alltmer hotar den svenska värde-demokraturen. Målbilden är inte att väcka de sovande, utan att söva de vakna. Upp flaxar orden, men stanken stilla står.

Men de fläckfria ministrar som håller i skaftet håller färgen in i döden. De har med ett penndrag gjort om det blågula landet till ett i alla former regnbågsfärgat reservat och fristad för utländska konstnasare med eget våldskapital som säljargument. Detta genom att utmåla alla med svensk stamtavla som färglösa spöken från förr med en vykortsmålande galning som idol. En medveten, men lättsåld vrångbild som krakelerar om man skrapar lite på den socialdemokratiska fernissan. Upp till kamp mot sossealismens bojor!

Snart ska frihetens timma slå.

Många rovdjur på vårt blod sig mätta

Men när vi nu till vårt försvar

En gräns mot dem alla sätta

Ska solen stråla mera klar.

Ur internationalen.

Rolf Malm

Ps. Jag har länge skrapat på sossarnas stamtavla och den vrångbild de skapat om sin historia. En skräckhistoria av skandaler, kriser, lögner och falskhet. Jag närmar mig nu slutet på min bok om detta. ”Sverige 2084” blir en diger lunta om Sverige väg från beundrat folkhem till en koloni för allt djävulskap man kan tänka sig. TACK för allt stöd, alla tips och penningbidrag! Det uppväger alla tummar ner jag får.

Swish 0722 – 84 70 52. Bankkonto 5005 01 187 30. Kontakt – rolflmalm@gmail.com

 

17 reaktioner på “Sverigebilden har blivit en hånfull karikatyr

 1. Där drog du nog till lite för mycket Rolf. Tror inte Stefan läser mer än de tal som skrivs till honom. Hur det är med de andra fåntrattarna är svårt att säga men det är nog detsamma. Ingen får vet mer än mäster.

 2. Under 2a Världskriget: Finlands sak är vår sak
  Idag konstaterar Finland: Sveriges sak är inte vår sak. – ÅK INTE DIT!, där finns covid och annat skit.

 3. Enl Magdalena A går Sverige jättebra just nu för vi har EUs största ”arbetskraftsutbud” (en ny förskönande Orwellsk omskrivning för arbetslöshet)….

  1. Det forna DDR gick också alltid som tåget, var aldrig några problem där heller !!!!!!

 4. Under 70-talet var vi en de rikaste och en tid det rikaste landet. Politiker utan ansvar kör Sverige mot ättestupan. Sverige och Svenskarna ska sättas i 1:a hand. Utgifterna måste sänkas liksom skatterna. Det ska löna sig att arbeta. Div. bidrag måste sänkas och brottsligheten beivras på alla sätt o vis. Hårdare straff och utvisning för de som inte har här att göra. En total omstrukturering av samhället med början i skolan. Allt vänsterflum måste tas bort strykas från historien som ett totalt misslyckande. Malmö är ett facit på ett 100 årigt sossestyre.

 5. Dom tummar ner du får kommer av inhyrda vänsterpack
  kanske sponsrade av gammelmedia, som är livrädda
  när sanningen kommer ut från sociala medier, dom sanningar
  som gammelmedia gör allt för att dölja!
  Sveriges Pravda liknande tidningar kommer inte att hålla
  sig till verkligheten när dom drivs av ett fåtal ägare.som
  kan hålla igång endast med hjälp av Statliga subventioner!

  1. Bra att vänstermaffian läser insändare och reportage här och i övrig oberoende media !

  1. Gissa !!!!!!
   En liten ledtråd, de går definitivt inte i någon större omfattning till våra gamla som byggt Folkhemmet till dagens mångkulturälskande och landsförädiska politiker.

  2. I Trelleborg skall det byggas nytt fängelse för fler muslimer.
   Det dräller fortfarande in 100 000 om året.

   1. Blir inte svårt att fylla Kriminalvårdens nya hotell om bara dagens knäböjande Kling och Klang och det övriga vänstervridna rättsväsendet gör sitt jobb!

 6. Sverige är idag bara ett enda stort tragikomiskt hycklande förljuget och censurerat Aprilskämt året runt !
  Kan inte finnas en mer korkad befolkning i hela världen än den svenska, en klar majoritet av väljarna tillsätter vid varje val samma landsförädiska 7 klöver i riksdagen en klöver innehållande politiker som bara föraktfullt tackar väljarna genom att suga egna förmåner och samtidigt dränker landet i ett mångkulturellt kriminellt träsk

 7. Vi ser också gryningen av ”elbrist” nu, hur blir det då vid kyla och industrin behöver energi?
  Detta kan sänka Sverige ännu snabbare, kanske 100 spänn för en Ica kasse hjälper?
  Hoppas dom som röstat för detta fryser ihjäl.
  Stort tack för dina kloka inlägg Rolf.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: