Hemtjänstanställd stal för miljonbelopp från åldringar


BROTTSLIGHET. Den kvinna som åtalats för att ha stulit stora mängder guldsmycken från äldre i Knivsta kommun döms till tre års fängelse. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, greps i januari och har kunnat stjäla från de äldre eftersom hon jobbat inom hemtjänsten. Stölderna ska ha pågått under två års tid, rapporterar SVT

Den omfattande härvan uppdagades när en av de äldre anmälde en misstänkt stöld. Hemma hos kvinnan hittade sedan polisen hundratals stulna smycken.

Värdet på de stulna smyckena som påträffades uppgår till 1,2 miljoner kronor. Samtliga bestulna offer är över 90 år gamla. Många av föremålen är vigselringar och liknande med stort affektionsvärde för de bestulna.

Hemma hos kvinnan, Salwa Gabro, född 1974,  påträffades man 226 guldsmycken, samtliga stulna från åldringar på kvinnan arbetsplats, hemtjänsten i Knivsta norr om Stockholm.

Salwa hade skaffat sig extrainkomster genom åldringsbrott under flera års tid. Familjen behövde pengar eftersom maken, också han med utomvästlig invandrarbakgrund, enligt domen haft ”försumbara inkomster”.

Uppsala tingsrätt, mål nr B 636-20, dömer Salwa Gabro, till tre års fängelse för stölder och häleri  Hon ska även betala ett skadestånd på 150.000 kronor till de åldringar hon stulit från. Dock ingen utvisning så skattebetalarna lär få dras med familjen i många år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


11 responses to “Hemtjänstanställd stal för miljonbelopp från åldringar

 • Thor

  Och det lönebetalda tjuvarbetet har naturligtvis givit pensionspoäng. Ut med slöddret istället! Sverige har avtal med många länder om att fängelsestraff kan avtjänas i det egentliga hemlandet.

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Varför inte utvisning? Hon har stulit från de som hon skulle vårda och hjälpa.

  Gilla

 • Billy Boy

  Den 40-åriga kvinnotjuven som stal från äldre i Knivsta kanske resonerade exakt som socialdemokraten Mona Sahlin gjorde en gång i tiden när hon fifflade som mest …

  https://svd.vgc.no/v2/images/e646e036-2962-4895-a300-c4bef54631dd?fit=crop&h=427&q=80&upscale=true&w=640&s=3678454f37f26575cc7e50b58966df281ca57fd3

  Gilla

 • etnisksvensk

  ”Vi såg det inte komma”, alternativt ”Vi har varit naiva”, gäller nu som mantra inom regeringskansliet.
  Vad har Vi svenskar gjort för ont för att ha tilldelats en regering av denna kaliber, någon som vet någonting?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Var det detta dom menade med förtjänst längre fram, att valboskapen ska stjäla från dom äldre för att få mer pengar ? Man slutar aldrig att bli förvånad hur dom vänsterblivnas så kallade hjärna fungerar, IQ guldfisk med den skillnaden att dom inte kan simma

  Gilla

 • ståfräs

  Alla invandrare tror förstås att det är fritt fram att stjäla eftersom staten stjäl det mesta av skattepengarna och ger desamma dom istället för till våra gamla.

  Gilla

 • ruben

  Jag fattar inte varför man vill behålla de fräcka tjuvarna i Sverige. De ska naturligtvis betala skadestånd och utvisas på livstid. Hur är det med hemtjänst egentligen? Personalen måste förstås kontrolleras i straffregistren minst fem år tillbaks att de har en fläckfri bakgrund, eller har de övergivit den säkerheten? Det bör vara samma regler, som för väktare, ordningspersonal och fastighetsförvaltare, som hanterar andras nycklar. Att ta hand om privata nycklar och ha tillträde till folks bostäder har det varit hårda regler och rutiner kring en gång i tiden. Vilka ska ha tillgång, hur förvaras nycklarna, är nycklarna anonyma osv. Eller har Sverige övergett alla nödvändiga säkerhetsregler för gamla människor? Är dödsfallen i äldrevården en följd av myndigheternas normala men felaktiga attityd?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  3 år på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell, avräknad häktestid och villkorlig frigivning efter 2/3 !
  Snart ute igen och kan fortsätta att stjäla.
  Svenskt rättsväsende är precis som övriga Sverige bara ett enda stort Aprilskämt.

  Gilla

 • gamgubben

  Har SVT äntligen börjat rapportera sanningsenligt? Vi får nog se att det blir en uppsägning av medarbetare snart för inte kan väl det få fortsätta?

  Gilla

  • Pettersson

   Gamgubben, naturligtvis rapporterar SVT inte vem tjuven är…

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Rapporterar ?
    Naturligtvis inte, i detta fall råder det en vänsterextrem total tystnadskultur inom PK-familjen !
    Kallas för svensk demokrati med yttrandefrihet……

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: