Stäng

Grekland har tröttnat på ”hjälporganisationerna” som smugglar människor

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Den grekiska regeringen har tröttnat på de icke-statliga organisationer, NGO, läkare, advokater och andra som profiterar på människors elände. Det som fick bägaren att rinna över var ett upplopp i maj i ett migrantläger i Thessaloniki nära den turkiska gränsen, rapporterar Voice of Europe.

Migranter på Medelhavet. Foto Thomas Kieselbach, CC-licens

Den grekiska regeringen har beordrat 22 så kallade NGO-organisationer att avsluta sin verksamhet i landet. Detta på grund av den stora mängd illegala migranter som med deras hjälp tagit sig in i Grekland under senare år med våld, våldtäkter, upplopp och rån som följd. Även kristna kyrkor har vandaliserats.

Den grekiska kusten är en del av EU:s frontlinje i den pågående migrantkrisen som intensifierades ytterligare 2015. Idag finns cirka 50.000 illegala migranter spridda i olika läger i landet, på öar och fastlandet. En stor mängd frivillighetsorganisationer är aktiva i lägren. Flera av dem har missbrukat sitt hjälpuppdrag och tagit aktiv del i att föra in illegala migranter i Grekland.

Afghanska så kallade ensamkommande flyktingbarn är ett problem, där som här. 26 unga personer arresterades efter att ha förstört asylförläggningen, startat bränder och attackerat polis. Två av våldsverkarna som bedömdes vara något äldre än de övriga arresterades och har nu dömts till sex år och nio månaders fängelse var för en rad brott i samband med upploppet.

Grekiska myndigheter lägger en stor del av ansvaret för upploppen på de organisationer som verkat i lägren. – Det finns ett nätverk av opålitliga organisationer, läkare, advokater och andra som profiterar på dessa människors elände. De är parasiter och detta måste få ett slut. Allt de gör bidrar till illegal migration, säger Greklands vice migrationsminister, George Koumoutsakos, till SCEPTR.

– Pettersson menar att NGO-organisationerna bidrar till att sprida en felaktig information till de migrerande unga männen. De blir lurade och ser på Europa som en enda stor bankomat i stället för att bli uppmanade att återvandra och bygga upp sina egna länder, vilket är den enda långsiktigt hållbara lösningen…

Bland de NGO:er och biståndsorganisationer som ägnar sig åt detta finns bland annat Läkare Utan Gränser, Rädda Barnen och brittiska Oxfam. Dessa organisationer utför ett viktigt arbete i krigs- och katastrofområden, men deras verksamhet på Medelhavet ställer till problem.

Det finns misstankar om att NGO:er och biståndsorganisationer samarbetar med flyktingsmugglare. Svenska SIDA är en av NGO:s finansiärer som knappast tar ansvar för de kriminella och terrorister de hjälper till att föra in i Europa även om de flesta är ekonomiska migranter.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

3 reaktioner på “Grekland har tröttnat på ”hjälporganisationerna” som smugglar människor

 1. Är själv på Fuerteventura som var smittfri från Covid19 den andra juni.
  Nu har ön 19 nya fall orsakade av båtflyktingar från Afrika.
  Kanarieöarna har nu stora problem med båtflyktingar från Afrika.
  I Puerto del Rosario så dräller det runt svarta i hela stan som har anlänt under nerstägningen under coronakrisen.
  I hamnen låg en båt från Open arms som hämtade upp den sista gruppen där 14 av 38 var smittade med Covid19.

 2. Om ni vill se ert framtida närområde,(inte enbart i större orters närhet) titta på Engelsk eller Tyska fotbolls-ligorna,via TV.
  Redan idag är en majoritet av dem som springer runt och jagar en plastboll,av afrikanskt niggerursprung !
  För mångkulturens skull,finns ju även importerade arter från i stort hela Arabvärlden….varav många tungt kriminella Islamister.

  1. Du behöver inte titta på tysk eller engelsk fotboll för det. Det kan du se i Sverige.
   Det är en affärs idé både som att sälja uppehållstillstånd och att ta in talanger från Afrika i mindre klubbar. Talangerna kan man sälja vidare till större klubbar och tjäna en hacka om de utvecklas till bra spelare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: