När ska socialdemokraterna uppfylla löftet till pensionärerna?


PENSIONER. Drygt 20 år efter att beslutet om ett nytt pensionssystem togs är det uppenbart att det inte levererar vad som utlovades. Flera av pensionssystemets grundprinciper uppfylls inte. Trots hög sysselsättningsgrad, många år i arbetslivet och att vi går i pension sent så är svenska pensionsnivåer lägre än i de nordiska grannländerna. 

Steget Efter

Problemet är att pensionssystemet är underfinansierat, alternativt används pengar till annat än pensioner och svenskarnas välfärd. Eftersom vi har bland världens högsta skatter så borde skatte-och avgiftshöjningar gå bort och i stället borde pengar omfördelas för att ge högre inkomstrelaterad pension för både dagens och framtidens pensionärer. Det måste löna sig att ha arbetat.

Pensionärer har jobbat och betalat in både skatt och pensionsavgifter under många år, istället för att få ut allt i lön har de avstått pengar till framtida pension. Pension bör betraktas som uppskjuten lön och beskattas därefter. Efter flera års arbete med att få politikerna att sänka skatten på pension till samma nivå som på löneinkomster lovade partierna inför valet 2018 att den högre skatten på pensioner ska avskaffas under mandatperioden. Så sent som årsskiftet 2019/2020 genomfördes ytterligare en skattelättnad för seniorer, men finns fortfarande en skillnad kvar.

-Pettersson noterar att statsminister Stefan Löfven (S) och socialdemokraterna i de senaste valrörelserna lovat att pensionärsskatten skulle vara helt avskaffat till år 2020. Det har inte skett, skillnaden har minskat men den finns kvar, så jag misstänker att socialdemokraterna i stället satsar på att avliva gamlingarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “När ska socialdemokraterna uppfylla löftet till pensionärerna?

 • Sea Gull

  Göran Perssons kompisar kan väl återgälda, alltså den nuvarande regeringen! De minskar sina löner med 30%!? Gäller även alla ”sossar” i riksdagen!? ” Allas lika värde?”

  Gillad av 1 person

 • Fjodor

  Att beskatta pensionsutbetalningar är dubbelbeskattning. Pengarna är redan beskattade när de arbetades in.
  Åtminstone för de som betalat in till pensionssystemet,

  Gilla

 • Tony

  Dom har väl kommit på att det är billigare ifall dom
  dör i covid 19

  Gilla

 • ossie

  Jo politikerpensionärer har det ju gott ställt i alla fall.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Ovanpå denna skrala pension kommer en Krona som dagligen sjunker i värde.
  Vidare såg jag idag att vi i Abzurdistan har 20 % dyrare livsmedel än övriga länder inom EU. Undantaget är Danmark som är än sämre,med 40 % dyrare livsnödvändigheter !!
  Detta förhållande upptäckte Stenbock redan,när jag återvände från Tyskland.Inte bara Vin,Öl o.Sprit utan även Kött o. Fläskvaror,är betydligt billigare söder om Östersjön !
  Som bekant blir man inte rik av inkomster….utan av mindre utgifter !!

  Gillad av 1 person

 • rustibus46

  Vi ger bort 100 tals miljarder, EU, FN samt
  invandring. Men att se till att våra 2 miljoner pensionärer har en anständig
  pension, kostnad per år; 5 miljarder.
  Nähä, finns inga pengar… Arma land

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  ALDRIG. Sossarna skiter i pensionärerna. Dom är bara intresserade av att importera röstboskap för att kunna behålla makten

  Gillad av 1 person

 • Klas.

  Pensionärsskatten borde tas bort, med tanke på att vi inte har rätt till samma vård som yngre.

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Publicerat i SvD 8 maj, 2019:

  Nytt läge 1 juni 2020. Publicerat i Sveriges Radio:

  Inkomstpensionen kommer att minska 1,5 procent nästa år 2021, spår Pensionsmyndigheten. Det är coronakrisens påverkan på ekonomin som ligger bakom. Ny prognos presenteras i juli 2020 och slutgiltig beräkning kommer att presenteras av Pensionsmyndigheten i oktober 2020.

  Läs mer och lyssna till intervjun av Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten på länken nedan.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7485787

  Gillad av 1 person

  • Bbeaver

   Det är rätt Strandhäll har ju sagt att det är för mycket åldringar i landet, nästa gång hon säger det beröm gumman o berätta för henne att S gör vad dom kan för att dom skall bli färre

   Gillad av 1 person

 • bjornwiklund

  Som i 1984 eller Freudianskt: Man säger ett och gör tvärtom, saker är tvärtom. Bara att lyssna på våra politiker så framstår det allt tydligare…..

  Gillad av 1 person

 • Bbeaver

  Avliva gamlingar är kanske en bra grej, många S politiker har ju pratat om samhälls proppen Orvar o köttberget, så detta är ju i så fall en ren Win/ Win situation. När 40- talisterna är slut kommer nästa utmaning 60- talisterna också en stor grupp, så det är dags nu att plocka ur deras pensionsfonder. Kanske inte lika kul för det skulle kunna drabba dom själva, så här gäller att sno åt vad man kan

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Mr R som skrev en kommentar här har så rätt.Pensionärer räknas som förbrukade.Valboskap som har gjort sitt och förbrukat sin rätt till ett anständigt liv efter 65 års ålder. Därefter ska man hålla truten. Om man månar om sin åldrande befolkning så ger man dom något tillbaka.Det är så cyniskt att stå och yra om ” allas lika värde ” så man blir spyfärdig.

  Gillad av 2 personer

 • Fyllfinnen

  Dom extremt värdelösa styrande har hittat på ett knep med hjälp av Covid 19 att ha ihjäl en större del av dom äldre, fortfarande finns det för många äldre som kostar en massa pengar. Sakta men säkert så blir det inte många äldre kvar, sen när dom är nere på en acceptabel nivå kanske man sänker skatten lite igen. Fortfarande ska valboskapen ha pengarna först och det finns inte tillräckligt med valboskap för att vinna nästa val än, så dom som varit med och byggt upp landet får vänta på pengarna lite till

  Gillad av 1 person

 • Silfverbielke

  Göran Persson snodde ju 254 miljarder från pensionssystemet och har inte återbetalat ett öre

  Gillad av 2 personer

 • Silfverbielke

  Göran Persson snodde ju 254 miljarder från pensionssystemet och har inte återbetalat ett öre…
  Vad säger PRO….
  Ingenting.
  Vi förstår att staten har ont om pengar när invandringen kostar 300 miljarder/år men man skulle i alla fall kunna göra pensionen skattefri till skulden och räntan är betald.

  Gillad av 1 person

 • Anders Nilsson

  Redan i valet 2014 lovade sossarna att ta bort skatteskillnaden mellan pensionärer och övriga. Gissar att samma löfte återkommer i valen 2022 och 2026.
  För övrigt undrar jag varför pensionärer ska betala skatt till regionerna när de inte får någon vård?

  Gillad av 1 person

 • Maurice

  Sosseriet bara ljuger o lovar. Det ska låta bra. Se ut bra på papperet. Verkligheten är inte intressant.
  Med 80 miljarder i budgetöverskott för 2018 och ett beräknat överskott på 110 miljarder för 2019 så finns det verkligen pengar till pensionärerna. Alla skattemiljarder tillkommer också. Hur kan det då inte finnas pengar till pensionärer, sjukvård, skola, osv? Det är systemfel i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 • MrR

  Äh pensionärer räknas som förbrukade i ett socialistiskt samhälle, så länge sverige styrs av socialister kommer ingen pensionsförändring att ske !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: