Byt ut Karl Xll

Plocka ned Karl Xll:s staty och ersätt den med en på Greta Thunberg.

Det vill en individ vid namn Jan Björinge som bär på den ståtliga titeln som kulturhuvudstadsdirektör i Umeå kommun. Rebecca Weidmo Uvell har granskat honom närmare och svaret hon funnit lär inte förvåna.

”Är det rätt att upplåta allmänna platser åt spridning av antidemokratiska värderingar”

Så lyder en av Björinges motiveringar. En annan är…

”…debattörer verkar tycka att avlägsnandet av statyer över hatade personer är en sorts historierevision. Så fel”

Läs debattartikeln i Aftonbladet. Försök hålla tillbaks ett skratt eller en ilska. Den här individen talar inte för oss.

Rebecca Weidmo Uvell har som sagt granskat denna huvudstadsdirektör och funnit att…

”personen bakom kanske det knäppaste förslaget i hård konkurrens den här våren” är en f.d. centerpartist. Som ung medlem i CUF gick han vidare som brevskrivare åt Torbjörn Fälldin för att under en tid representera Centerpartiet i riksdagen.

Den ståtliga titel han besitter nu har han tydligen själv hittat på och gissa om han har satt sprätt på skattemiljoner genom åren.

En centerpartist alltså.

Rebecca Weidmo Uvell

Tidigare på bloggen…

10 thoughts on “Byt ut Karl Xll

  1. Om man nu nödvändigtvis ska ta bort Karl XII:s staty så ska den väl inte ersättas med Greta Thunberg. Vad har hon gjort mot slaveriet? Nej, i stället kulle det resas en staty över Mussolini som avskaffade slaveriet i Somalia och stoppade slavtrafiken från Somalia till arabländerna. Nåja, Mussolini gjorde inte alltid bra saker men stoppandet av slaveriet var bra.

  2. Hur hög är Jan Björinges lön? Hur mycket skattemedel har han slösat bort? Han ska ställas inför rätta och dömas!

  3. Har förundrat mig många gånger över att C har den ledare de idag har, men allt eftersom förstår jag skälet. De som har valt henne är lika tokiga, men har en mun som är snabbare än hjärnan.

  4. Jag vill föreslå att det reses en staty på Arlanda över den högst stående människan ii Sveriges historia ANDERS GUSTAVSSON.

  5. Jan Björinge har varit en stor belastning och kostnad för det svenska samhället. Han fortsätter att så vara. Även om någon kommun har insett att han inte håller och har fått sparkas.

    Det är konstigt att man i svenska kommuner låter sådana här stollar hållas.

    Det fina med demokrati är att även stollarna har rätt att yttra sig och även vi som ser stollarnas åsikter och deras minst sagt mycket underliga beteende.

    Rebecca Weidmo Uvell granskande i fallet är bra. Bör läsas av många.

  6. Bara en liten fråga så här , han råkar möjligtvis inte ha sin utbildning
    på Södertörn?? För i så fall förklarar det en del av stolligheterna?.

  7. Skälet sägs vara att utlänningar, som inte har här att göra, irriterar sig på statyn, men den verkliga bakomliggande agendan är att radera ut SVENSKARNAS historia och stolthet för att skapa rotlöshet.

  8. Om någon förtjänar att avbildas staty så är det i så fall Rebecca Weidmo Uvell!

    Det verkar finnas minst en miljon megaslösare i vårt land. RWU avslöjar dem en efter en.

Kommentera