Kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 startas

ENERGI. Med vårens utomordentligt låga elpriser har det inte varit affärsmässigt möjligt att återstarta reaktorn inför sommaren efter ett tidigare driftuppehåll med serviceåtgärder. Planeringen har varit att återstarta Ringhals 1 senast efter sommaren 2020 och driva reaktorn fram till årsskiftet 2020-2021 då den kommer att stängas av permanent. Det ändras nu i och med en särskild överenskommelse med Svenska kraftnät som ansvarar för kraftsystemets stabilitet.

”En av kärnkraftens styrkor är dess planerbarhet. Det ger kärnkraften en stabiliserande effekt på elförsörjningen i våra elnät för en jämn elförsörjning. Våren har inneburit mycket höga vattenflöden inom vattenkraften och blåst som gynnat en betydande vindkraftsproduktion. Samtidigt behöver elnätet en betydande andel planerbar elproduktion som inte fluktuerar med regn eller blåst. När vi fick frågan från Svenska Kraftnät ville vi förstås anstränga oss för att hjälpa till. Vi planerar därför att återstarta Ringhals 1 i sommar enligt det marknadsmeddelande vi lämnat”, säger Torbjörn Wahlborg, Vattenfalls produktionschef.

-Pettersson läser om att en av kärnkraftens styrkor är dess planerbarhet och oberoende av regn eller vind, det ger kärnkraften en stabiliserande effekt på elförsörjningen i våra elnät för en jämn elförsörjning. En annan fördel är att kärnkraften har utomordentligt låga CO2-utsläpp.

Det är juni 2020 och Ringhals 1 startas av marknadsmässiga skäl och vid kommande årsskifte om drygt sex månader ska Ringhals 1 stängas permanent, även detta av marknadsmässiga skäl.

Någon ljuger för oss…

Energiminister Anders Ygeman (S) borde svara på några frågor…

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) fick avgå som inrikesminister, en fara för rikets säkerhet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “Kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 startas

  1. 4 reaktorer nedmonteras just nu av Fortum. Läste det i en utländsk tidning.
    När Ygeman konstaterar att vi behöver en stabil flöde av el trodde jag att han skulle återkalla rivningen av de reaktorer som nedmonteras nu.I stället byter han ut personal. Helt otroligt.

  2. Det var väl bra att någon har kommit på att Sverige kommer att stå utan ELEKTRICITET när det blir lag på att man måste ta sig fram med el-fordom.

    • Trä-hö kallar vi detta skitsnack i Finland. Betyder att det är så sanslöst sjukt så orden räcker inte till, man måste hitta på egna.

Kommentera