Alice Bah Kuhnke utsatt för strukturell rasism…

RASISM. Strukturell rasism är aktiva och oftast osynliga handlingsmönster och processer som gynnar individer och grupper från majoritetssamhället och samtidigt utgör hinder för minoritets- och immigrantgruppernas deltagande i samhällslivet.

Idag, fredag, ska EU-parlamentet rösta om att fördöma rasismen och polisbrutaliteten i USA. Initiativtagare är EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP), som själv utsatts för rasism i hela sitt liv. – Jag har utsatts för hot på grund av min hudfärg sen jag var barn, säger hon till SVT:s Morgonstudion.

Alice Bah växte upp i Rydaholm utanför Värnamo i Småland med en svensk mamma och en pappa från Gambia. Hon har gått på friidrottsgymnasium och varit en av landets bättre sprinterlöpare i sin åldersklass, damen har läst statsvetenskap på Stockholms universitetet samt flera ledarskapsutbildningar på Handelshögskolan.

Alice Bah har gjort TV-karriär:

 • 1992–1993 – Disneyklubben (TV-serie)
 • 1993–1997 – Söndagsöppet (TV-serie)
 • 1998–1999 – Alice Bah (TV-serie)
 • 2018 – Livet på Dramaten (TV-serie)

Bah har haft många chefsposter, bland annat:

 • verksamhetschef på Skandias stiftelse Idéer för livet.
 • Åren 2004–2007 arbetade hon som generalsekreterare för organisationen Rättvisemärkt.
 • År 2008 var hon en av grundarna av Sektor 3 – ”tankesmedjan för det civila samhället” och dess verksamhetschef 2008–2009.
 • Från september 2009 till 31 augusti 2013 verkade hon som miljö- och CSR-chef på ÅF.
 • I maj 2013 utnämndes hon av regeringen till generaldirektör för Ungdomsstyrelsen, som den 1 april 2014 bytte namn till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Förtroendeuppdrag (urval):

 • Ledamot av Svenska kyrkans kyrkomöte för Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) åren 2006–2010.
 • Åren 2006–2012 var hon ledamot i styrelsen för Dramaten samt vice ordförande för KFUK-KFUM Sverige 2009–2011.
 • År 2012 blev hon ledamot av Smålands akademi på stol 6, en position hon lämnade i samband med att hon tillträdde som kulturminister.
 • 1999–2001 Regeringens ungdomsdelegation, ledamot
 • 2001–2007 Stiftelsen Hela Sverige Artister mot nazister, styrelseledamot
 • 2006–2007 Konsumentverket, styrelseledamot
 • 2002–2007 Rädda Barnen, styrelseledamot
 • 2008–2010 KF gymnasiet, styrelseledamot
 • 2010 Landsbygdsakademin, ledamot (Jordbruksdepartementet)
 • 2002–2011 Ickevåldsfonden (Svenska kyrkan), styrelseledamot
 • 2011–2012 Utredningsexpert, Framtidens konsument stöd, (Näringsdepartementet)
 • 2014– Stiftelsen världsnaturfonden (WWF), förtroenderådsledamot

Politik:

 • Alice Bah Kuhnke utsågs den 3 oktober 2014 till miljöpartistisk kulturminister och demokratiminister i regeringen Löfven, tre dagar efter att hon blev medlem i Miljöpartiet.
 • Bah Kuhnkes insatser som ansvarig för arbetet mot våldsbejakande extremism kritiserades av Magnus Ranstorp som otillräckliga då hon i offentliga intervjuer saknade kunskap om hur SÄPO:s ansvar och arbete med IS-återvändare bedrevs i praktiken.
 • I januari 2018 flyttades ansvaret för hanteringen av våldsbejakande extremism till justitiedepartementet.
 • I december 2018 presenterades Alice Bah Kuhnke som ett av Miljöpartiets toppnamn inför EU-valet 2019.
 • I samband med riksdagsvalet i Sverige 2018 valdes Bah Kuhnke in som riksdagsledamot. Hon var ledig från sin riksdagsplats fram till att hon avgick som minister i januari 2019 då hon tog plats som ledamot av utrikesutskottet.
 • 2 juli 2019 tillträdde Bah som EU-parlamentariker.

Alice Bah Kuhnke är 48 år, är gift och har tre barn, hon har utsetts till årets smålänning, 1999, och fått pris som årets bäst klädda kvinna 2018…

Som EU-parlamentariker har Kuhnke, sammantaget, inklusive traktamentet, drygt 106.000 kronor netto. Därutöver har parlamentarikern reseersättningar och ett månatligt skattefritt belopp på cirka 48.000 kronor i så kallade kontorspengar för att täcka kostnader för kontor och utrustning i Sverige samt representation.

-Pettersson lider med Alice Bah Kuhnke, vilken jävla rasism hon utsatts för hela livet, som berövat henne alla möjligheter till karriär…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

22 thoughts on “Alice Bah Kuhnke utsatt för strukturell rasism…

 1. Om jag vore hennes far hade jag varit en stolt vit man. Tyvärr är flertalet i Sverige strukturellt obegåvade. Något som.varken bero på hudfärg eller kön. Alice valde bara fel parti. Från Smålands alla stenar kommer en.annan kvinnlig politiker Nyamko Sabuni. Att påstå.att svensken är rasist är ett antirasistisk slagord från de gröna och rödaste.

 2. Mona Lagerström, fil dr (Purdahbloggen, 2018) skriver (utan inbördes ordning) bland annat :
  Alice Bah Kuhnke är en katastrof som demokratiminister.Det var Omar Mustafa som nyligen fick ta emot 600 000 kronor av demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Han är studieförbundet Ibn Rushds förbundsrektor, han är vice ordförande i Islamic Relief, f.d. generalsekreterare i Sveriges unga muslimer (SUM), f.d. Islamiska förbundets (IFiS) ordförande, f.d. styrelseledamot i FEMYSO, Muslimska brödraskapets paraplyorganisation i Europa. Brödraskapets motto lyder: ”Allah är vårt mål. Profeten är vår ledare. Koranen är vår lag. Jihad är vår väg. Att dö på Allahs väg är vår högsta förhoppning.”
  Landets befolkning har inte blivit tillfrågad om skattemedel ska gå till samhällsomstörtande verksamhet. Stefan Löfven är handlingsförlamad. Alice Bah Kuhnke är en katastrof. Det är sinnesrubbat att vägra funktionsvarierade personlig assistans med hänvisning till att det är för dyrt samtidigt som Muslimska brödraskapets organisationer vadar i bidrag.
  Den svenska demokratin står inför det största hotet sedan andra världskriget. Och politikerna finansierar hotet.
  Läs hela texten här:
  http://purdahbloggen.se/2018/02/17/varfor-alice-bah-kuhnke-ar-en-katastrof-som-demokratiminister-och-varfor-omar-mustafa-ljuger/

  I ett annat inlägg skriver Mona Lagerström:

  ”Demokratiminister Alice Bah Kuhnke annonserar officiellt att Miljöpartiet är lika med Muslimska brödraskapet när hon via SST ger Muslimska brödraskapets studieförbund Ibn Rushd miljoner för att motverka det ovetenskapliga begreppet ”islamofobi”….”
  Läs hela texten här:
  http://purdahbloggen.se/2018/02/04/en-rost-pa-miljopartiet-ar-en-rost-pa-muslimska-brodraskapet/

 3. Rebecca Weidmo Uvell skriver:
  ”Bah Kuhnke har varit i Sommar i P1 två gånger. Det första avsnittet från 2001 sammanfattar jag nedan: Hon inleder sitt prat med att berätta om en resa med unga kommunister till Sovjet.”
  Läs hela Uvells text så förstår man bättre varför Sverige, bland annat på grund av Bah Kuhnke, har störtdykt på de flesta områden !
  https://uvell.se/2014/10/23/det-har-ar-din-kulturminister-/

 4. Bajs Bunke är inkvoterad på grund av hudfärg.
  Hon lider av vänsterliberalistisk hybris trots sin oduglighet och oförmåga.

  Ett litet extremistiskt parti utan politik måste plocka in såna som henne för att blidka de lika dumma väljarna.
  Nu är det tyvärr ingen lekstuga hon valdes in i, även om det kan verka så, utan vår riksdag. Där bör inte lögner och vänsterns rasism få existera, vid debatter så ljuger regeringen om varje problem de skapat.

  Invandringen är ett misslyckande, det är varken asylsökande eller arbetstagare som importeras. Snarare släktingar och sympatisörer till den infantila vänstern. Det enda positiva som hänt är de som kom hit på 60-talet. De uppfyllde löftet om att de skulle arbeta. Idag räknas en 1 timmes ”arbete” på bidrag som lönearbete!

  Som vanligt så har regeringen och deras medlöpare huvudet uppe i varandras arsel, där fungerar deras schlaraffenland! Kom inte och hoppa på dem som försörjer er, lägger vi ner, då är ni körda!

 5. Är inte strukturell rasism egentligen en omskrivning av social självbevarelsedrift?
  Strukturell rasism är att prioritera individer med en kultur man känner igen och känner sig trygg med, till skillnad mot individer med främmande kultur, språk och vanor.
  Alltså ett naturligt och genom årmiljoners erfarenhet funktionellt beteende, som sociala djur föredrar vi den egna gruppen framför andra okända grupper.
  Strukturell rasism är själva kärnan i social samvaro, vi före dom.
  Utan detta upphör vårt existensberättigande, vi äts upp av de grupper som aktivt skyddar sina medlemmar från påverkan, såsom BLM, Islam, F! och en uppsjö livskraftiga grupperingar på vänsterkanten, alla mycket rasistiska mot vita människor och västerländsk kultur.

 6. Vi vita medelålders rasistiska män står på knä och ber om din förlåtelse med handhjärta, för allt du har lidit, förlåt, förlåt vi ber om din nåd!!!!
  ,

 7. Utan den mörka tonen på huden hade hon inte fått en enda av de anställningar hon haft.

 8. Alice Bak Bunke har alltså blivit årets smålänning 🙄
  tycker för övrigt att lilla damen ska dra en av Bolunds plastpåsar över skallen

 9. Herre Gud vad det är synd om den stackars människa ! Kom ner på jorden nu.Nu samlas det poäng vill jag lova.Den här madamen kan börja med att se sig omkring.Hur många har fått det i livet som hon ? Jag mår illa över att man ska passa på att rida på denna tyckasyndomvåg.Det är hur du är som människa som räknas,inte kulören på hudfärgen.

 10. Ja, det finns strukturell rasism i Sverige. Det visar Alice Bah Kuhnke CV. Man undrar i sitt stilla sinne vilka som trots troligen bättre meriter har blivit diskriminerad bara för att någon behövde förbättra sina godhetspoäng.

  Rasism En ideologi, uppfattning, värdering eller struktur som bygger på en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, utifrån hudfärg eller etnisk tillhörighet, där vissa raser tillskrivs ett högre värde, positivare egenskaper och ibland moralisk rätt att härska över andra.

 11. ? Ledamot i Sveriges artister mot Nazister? Borde hon och
  hennes artister också vara Sveriges artister mot kommunister??

  Kommunister ar världens värsta Mördarpack, men på något
  konstigt sätt verkar det som lite fiiinare att bli mördad av dessa.
  eftersom artister inte lotsas om det??

  Själv skulle jag kunna tänka mig att vara medlem i Svenska folket
  mot HYCKLARE!

  • Nazisterna var på tyskt vis effektiva men lyckligtvis kortlivade. Kommunisterna har fått hålla på längre med större ”utdelning” som följd. Men ingen av dessa slår islam när det gäller antal. De är klart värst och fått hålla på längst.

 12. Jag skulle snarare tro att det är hennes hudfärg som har fört henne till de befattningar hon har haft och har. Inte kan det vara kompetens och ett brilliant intellekt.
  Hon har säkert också charm och munväder besitter hon i stor portion.
  Sedan hon blev miljöpartist så är hon också oberörbar från pkmedia.
  Alla tokigheter applåderas som om det var ett litet barn som framförde en sång som skorrade ytterst falskt av stolta föräldrar.

 13. Jag som alltid trott att hon varit kompetent trots att hon hamnat i ett tokigt politiskt parti, men kan det vara så att hon är INKVOTERAD ???

 14. Är Alis Bah Kuhnke utsatt för något som kan kallas rasism då vill jag gärna bli utsatt för det !!

 15. Men man måste medge att hon visat att alla oavsett hudfärg kan komma upp sig om man verkligen sätter den sidan till.

Kommentera