Stäng

Är miljöpartiet nationalister?

KLIMATFÖRBÄTTRINGAR. Som de flesta vet är klimatet globalt, om Sverige stänger helt och cyklar tillbaka till Medeltiden så har det ingen betydelse för det globala klimatet. Några som inte verkar ha förstått det är miljöpartiet och en del andra ”experter”, de var starkt emot att Mark- och miljööverdomstolen godkände Preems planerade utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil. Enligt Preem och andra kommer det att öka utsläppen i Lysekil men minska dem totalt. 

Miljöpartiet kanske tror att utsläppen blir mindre om Preem bygger ut sitt raffinaderi på andra sidan Skagerack, 20 mil bort i norska Kristiansand för när det gäller utsläpp är miljöpartiet starkt nationalistiska, bara Sverige minskar utsläppen så räddas världen. MP verkar inte veta att Kinas ökade utsläpp under tre veckor motsvarar Sveriges årliga utsläpp av växthusgaser.

Nåväl, i veckan hörde jag på Sveriges Radio att den globala uppvärmningen gör att skogsgränsen vandrar uppåt på kalfjället och att det närmast är en katastrof. Det verkar som ”experterna” tror att klimatet för 100 eller 150 år sedan var perfekt och att de förändringar som sker är till det sämre, jag kan berätta att det var betydligt tuffare i fjällen under istiden och att den lilla istiden pågick i Sverige till slutet på 1800-talet, till exempel nödåret 1867 med sin exceptionellt kalla vår, den exempellösa kylan den 24 januari 1875 då flera stationer i Svealand hade cirka fem grader kallare än man haft någon gång därefter och den rekordkalla marsmånaden 1888 då till och med småfåglar sökte sig in i boningshusen för att undvika kylan. Sedan dess har det som bekant blivit bättre även om alla inte tycker det.

Vi är på väg mellan två istider, när nästa kommer kan media börja varna.

Hur är det då med CO2 jämfört med temperaturen i modern tid. Koldioxidhalten har ökat med enorma fördelar för växter och allt liv. Jorden har blivit betydligt grönare och mycket mer mat produceras medan temperaturen ökat obetydligt.

När man inte dramatiserar temperaturökningen så får man ett diagram som nedan där koldioxidhalten jämförs med den stigande temperaturen.

Twitter

Vill man att människor ska må dåligt och få panik kan man visa samma sak som nedan…

 

-Pettersson konstaterar, fast jag är ingen expert, att klimatet aldrig har varit konstant och aldrig kommer att förbli oförändrat och alternativet till uppvärmning är kyla och så småningom kommer en ny istid och då,om inte förr får nationalisterna i miljöpartiet problem. Värme är trots allt bättre en kyla och ska vi rädda moder jord på sikt behöver befolkningsökningen stoppas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Är miljöpartiet nationalister?

 1. ”ska vi rädda moder jord på sikt behöver befolknings-
  ökningen stoppas…”

  Skit-bergis på att detta löser sig, om inte kemiskt så
  kanske Moder jord grejar till en riktig pandemi, en
  som inte är att leka med, typ denna…då vi själva
  inte har förstånd ta kol på oss själva, typ vägvalet
  av stålbad Mp förespråkar vi skall välja…de löser
  sig, sa käringen då hon sket i vasken

 2. NEJ inte nationalister, de är mångkulturälskande landsförädiska parasiter !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: