Ny LO-ordförande utan social distans till S


FACKLIGT & KORRUPTION. Susanna Gideonsson har valts till ny ordförande för LO på den fackorganisationens digitala kongress. – Jag känner mig rörd och stark, stolt och ödmjuk, säger hon under kongressen. 

Susanna Gideonsson. Pressbild LO

Gideonsson fick fullt stöd av de 300 ombuden och hade ingen motkandidat. Gideonsson var fram tills nu ordförande för LO-facket Handels. Hon efterträder Karl-Petter Thorwaldsson, som suttit på posten sedan 2012.

Gideonsson, född 1963, är uppväxt i Umnäs i Lappland. Hon har arbetat som tidningsbud, på snickerifabrik, med skogsbruk och inom hemtjänst parallellt med ett fackligt engagemang. Hon blev SSU:s distriktsombudsman i Västerbotten 1989. Sedan 1996 har hon arbetat fackligt.

Susanna Gideonsson sitter sedan 2017 som suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott. Gideonsson är bosatt i Umeå, är gift och har två söner.

Jeander, Susanna Gideonsson är suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “Ny LO-ordförande utan social distans till S

 • Anders J

  Hon har i alla fall haft riktiga jobb.

  Gilla

 • Billy Boy

  Mellan Löfven (S) och Lööf (C) fanns både godkänd social distans + kravlista för samtyckesavtal, som senare utmynnade i 73-punktsprogrammet för att forma ett JÖK-styre av Sverige …

  Jeanders bildblogg

  Men mellan Löfven (S) och Gideonsson (LO) saknas uppenbarligen både social distans och samtyckesavtal.

  Gilla

 • gamgubben

  Att arbetare likaväl som arbetsgivare har en organisation är faktiskt en fördel för arbetsmarknaden. Om alla skulle vara organiserade i små kluster eller inte alls så blev det snabbt kaos och vilda strejker.
  Vi får väl ge henne tid innan vi avfärdar henne, om hon koncentrerar sig på arbetsmarknaden och avhåller sig från politiken så går det förmodligen bra.

  Gilla

  • Bigman

   Troligen inte!
   LO och förbunden de organiserar är inte intresserade av hur det går för Sverige. De vill följa den politik som S & Co driver vilket visat sig vara en götterdämmerung. De bedriver en politik som inte gynnar sina egna medlemmar och värre är, de accepterar inte medlemmarnas privata politiska åsikter.

   Det här genomsyrar hela samhället genom myndigheter, organisationer och föreningar, mer eller mindre styrda av politiska partier, trots att de ska vara politiskt oberoende.
   De låtsas som att det är demokratiska föreningar, men syftet är hela tiden att bara S:are eller andra vänsteridioter ska få styra och ställa.

   Det finns stora likheter med samhällssystem de säger sig bekämpa, de förstår helt enkelt inte hur totalitarism fungerar, trots att de fulländat denna form av styrande.
   Har under flera årtionden hört deras filosofer orera om samhällsansvar och demokrati, ofta kan de inte ens förklara de många motsägelser de producerar. Den här typen av subversiv politik kan bara fungera i ett samhälle där debatten inte är fri!

   Media och politiker samarbetar för att stävja ”odemokratiska” krafter, men de motarbetar dem som inte håller med. Spelar ingen roll om du är ett demokratiskt parti med många väljare medans extremister med färre röster men med samma totalitära grundsyn accepteras eftersom de är beredda att blunda för den semi-kommunistiska åsikten att alla har rätt till allt.
   Problemet är att de själva verkar ha mer rätt till allt än andra, det gäller även uttolkandet av politiska friheter.

   Ungern gör fel när de genomför snabbare ordergång under pandemin, medans Sverige som vanligt är ett föredöme. Med facit på hand så är jag mer rädd för våra outbildade fascistoida vänsterextremister. De inser inte ens att de har mer gemensamt med nazister än riktiga demokrater. Korruptionen är ett glidmedel för de icke folkvalda, karrärister inom vänstern är tydligen värda mer än medlemmarna i de föreningar som bara är till för att betala deras löner.

   Gilla

 • hllviken

  SG ser ut att vara statsministerns tvilling!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ännu en röd uppkomling som började klättra på den Fackliga stegen och för att slippa arbeta !
  Som sagt, den landsförädiska och mångkulturälskande familjen håller ihop i vått och torrt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: