Stäng

Valeriia utvisas från Sverige, familjen blir kvar

INVANDRING. Att vår invandringspolitik och Migrationsverket inte fungerar vet vi sedan gammalt, nu skriver Expressen om ännu ett exempel på idiotin. På fredag utvisas Valeriia Chyzhykova till Ukraina. I  Sverige stannar hennes familj – mamma, pappa och lillebror. I Ukraina blir Valeriia ensam.

Twitter

Valeriia Chyzhykova kom till Sverige från Ukraina med sin mamma, pappa och lillebror för fem år sedan. Då var hon 14 år gammal och hennes lillebror sex.

För fem år sedan fick hon asyl, som barn i utlänningslagens mening. Hon ansökte sedan om uppehållstillstånd när hon var 17 år. Men Migrationsdomstolen tog tid på sig och meddelade beslut när hon hade fyllt 18 år. Då var det för sent. Migrationsverkets dom: Valeriia Chyzhykova får inte längre stanna.

Hon måste åka tillbaka till Ukraina, trots att hennes familj har permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Familjen är rotad i Sverige. Hennes mamma Oksana Chyzhykova jobbar som frisör i Malmö. Hennes pappa jobbar som svetsare på ett företag som tillverkar värmepumpar. Och Valeriia Chyzhykova beskriver sin lillebror som ”100 procent svensk”. – Jag och min lillebror pratar bara svenska med varandra. Vi är svenskar och vill vara det.

-Pettersson säger att det är nära till hands att jämföra med de ljugande afghanska männen som får stanna, alla kriminella som inte utvisas och bidragstagare som inte vill assimilera sig.

Valeriia och familjen verkar ha gjort misstaget att lära sig svenska, studera, arbeta och vara skötsamma samt inte vara muslim…

Avslag tre gånger men är ändå kvar i landet och fri att demonstrera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 reaktioner på “Valeriia utvisas från Sverige, familjen blir kvar

 1. Nu har jag bevis att Aftonblaskan ljög som de brukar göra i sin artikel. Familjen fått avslag som asylsökande och bytte spår till arbetskraftsinvandrare istället. De fick aldrig asyl.

 2. Inte det minsta förvånande. Detta har varit Socialdemokraternas motto de senaste 50 åren (sedan Palme tog över): Är du skötsam ska vi bestraffa dig, missköter du dig ska vi belöna dig.

 3. Att skriva arga meddelanden här eller på Shitter hjälper inte mot galenskapet. Vad ska göras?

  – ordna demonstrationer precis som miljömuslimerna skulle göra hade flickan varit muslim och/eller icke-europé

  – försöka få någon som Greta Thunberg att engagera sig i frågan. Hon är nästan i samma ålder, flicka med, hon borde känna empati med Valeriia.

  Någon här som har bättre förslag? Demonstrationen kan vara mot hela galna omvända utvisningspolitiken som verkar baseras på att behålla kunder till välfärdsindustriella komplexet medan skötsam folk blir utvisad.

 4. Ni utgår ifrån att Aftonbladet anger riktiga uppgifter. Tror inte att det är så.
  Lita inte på blaskan. Det är något som inte stämmer med info. Antingen mörkar tidningen eller mörkar/vet inte exakt sanningen själva intervjuerade.
  Kom ihåg Irynas som förlorade benet i terroratak ärende… Det var en massa info som journalisterna inte angav för att väcka opinion

 5. Hon borde fått uppehållstillstånd med hänvisning till anknytning till anhörig. MV verkar ju dela ut dom med automatik annars så vad fallerade denna gång?

 6. Om flickan har fått uppehållstillstånd som barn som Aftonbladet skrev och efteråt sökte om PUT tillsammans med familjen så måste hon får PUT också eftersom hon är på alla sätt och vis beroende av sina föräldrar. Jag fått PUT 2015 och mina barn med, trots att de var då 20 och 21 år.
  Någon skymt i denna berättelse … Något som media inte vill berätta för oss…

 7. ”På utrikesdepartementet hemsida avråder de sedan 2015 resor till halvön Krim och regionerna Donetsk och Luhansk.” står det i Aftonbladet…
  Vad har detta med Odessa att göra?
  Ärligt talat fattar jag inte hur familjen lyckades att få ASYL överhuvudtaget… Hmmmm det är många frågor om denna historia

 8. Min granne kommer från ett MENA-land och arbetar på MIG-verket. Verkar inte ha rent mjöl i påsen. Under kort tid har några stycken fått lägenhet här i huset och de umgås sinsemellan. Innan var det bara skandinaver och andra europeer som bodde här. Här finns också en lägenhet med ett arabiskt namn på dörren och där bor olika män som avlöser varandra. Kontraktsinnehavaren lyser med sin frånvaro. Hela det svenska systemet silar mygg och sväljer kameler.

  1. Det är väl för att det jobbar för många menaindivider där, när inte kristna och mer nästående folkslag inte får stanna i Sverige.

 9. Hade det varit någon från ett land där sekten är stor då hade det ju varit anordnat en aktion av media för Valeriia Chyzhykova redan. Men nu tyst som i graven. Vad är det för fel på oss svenskar, vi gapar och skriker över fel händelser men agerar inte när våra myndigheter gör fel.

 10. Migrationsverket är ju för höge farao en myndighet som skulle i det här ärendet ha en knäpp på näsan av regeringen, om inte så är vi ju nu på riktigt Absurdistan, nej ännu värre landet Anarkia.
  En domstol som migrationsdomstolen måste ju ha läskunnigt folk och förstå våra lagar. Så måste det ju kunna rå på idiotmyndigheten MV.

  Du som aldrig klarade svetsexamen se nu till att agera och ordna så flickan får stanna. Hon är mer värd än 100 talet av de barn som fick stanna för att läsa på gymnasiet. Hon har en examen!

 11. Ännu ett idiot beslut av inkompetenta S – tjänstemän som skall kompensera för att kunna rädda sina väljare!!!
  Det hela verkar gå ut på att göra det omöjliga att förstå hur regler skall tillämpas
  I slut ändan är det ingen tjänsteman som vet hur detta gick till och därför kan man inte heller lägga skuld på någon alls
  idioti.

 12. Det är så obegripligt. Det kan ha att göra med ett gammalt kommunist-hat mot Sverige, som aldrig fått utlopp. Men då måste det ha smittat av sig inom ansvarsposterna i samhället, vilket jag inte riktigt kan förstå. Tycker man illa om svenska samhället, vill man det illa på flera sätt. Det visar sig bl.a. hur myndigheterna helst välkomnar analfabeter och ej anpassningsbara kriminella, som byggstenar i experimentbygget Sverige. Någon gång ska det nog äntligen avslöjas vad syftet har varit att förstöra ett fungerande land. Då ska det också vända så att svenska myndigheter börjar uppskatta och välkomna de, som vill studera och på riktigt längtar efter att jobba för sitt uppehälle. Sverige behöver inte mer av bidragstagare, bränder, kriminalitet, våld och upplopp. Sverige behöver inga fler kostsamma hittepåresurser.

  1. Ännu bättre: hade hon varit svart och muslim, hade hon fått stanna.
   Och bonus: att bo i Rinkeby.

 13. Nu vet jag inget om familjen eller deras skäl att ta sig Sverige. Det jag däremot vet är att de kommer ”ett land bortifrån” och skulle i motsats till de hundratusentals som Migrationsverket och dess anställda vill behålla vara kvalificerade att söka asyl om Sverige hade vettiga regler.

  Jag vet inte vem eller varför regeringen Erlander tyckte det var en bra idé att underteckna New York-protokollet 1967 men det ligger nära till hands att det beslutet är långt mer katastrofalt än då Cronstedt utan motstånd lämnade över Sveaborg till ryssen.

 14. Idiotin har inga gränser i dagens och den landsförädiska klöverns s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  Vansinnet och det genomsjuka i samhället måste snart ha nått kulmen och det vänder.
  Hoppas man hinner får uppleva och se den vidriga vänsterextrema parasiten knäböja och minst sagt be om ursäkt för sin existens.
  Får nog tyvärr ha onda tankar varje dag änu ett tag.

 15. Pratade med en yngre person som kom från Mellersta Östern. Han tyckte det var konstigt att drogförsäljare och kriminella fick stanna kvar emedan ingenjörer och läkare blev utvisade.

  1. I Sverige är det inte konstigt utan en regel att ju ”sluskigare” de är ju mer vill den svenska PK ismen ha dem kvar, för att skapa kaos i landet !

 16. Rent för jävligt. En skötsam flicka utvisas men våldtäktsman, mördare, de som ljuger om sin ålder osv. får stanna med PUT.
  Har man en lögnare till statsminister men alla dessa odugliga medlöpare kan det inte bli annat. Inte undra på att omvärlden ser Sverige som ett avskräckande exempel som de aldrig vill efterlikna.
  Måste till en annan regering. Allt går åt fel håll.
  SD 2022

Kommentera

%d bloggare gillar detta: