Stäng

Ett typiskt svenskt vänstervridet misslyckande

PROPAGANDA. Financial Times kolumnist Gideon Rachman går hårt åt Sverige och regeringens sätt att hantera coronakrisen. ”Det ser ut som ett typiskt svenskt misslyckande – kopplat till ett vänstervridet lands överdrivna tro på sin egen vetenskapliga skicklighet och byråkratiska elit”, skriver han bland annat.

Rachman drar också en parallell med landets hantering av flyktingkrisen 2015 där han menar att Sverige ”skiljer sig åt från den internationella publiken på grund av sin distinkta och radikala inställning. Men i båda fallen fungerade det svenska undantaget inte så bra”.

Finacial Times bakom betalvägg…

-Pettersson säger att Sveriges journalistkårs propaganda har gjort att många svenskar tror att vi är landet lagom och mellanmjölkens land, när vi i verkligheten är extrema på område efter område som skatter, grov brottslighet, invandring, kristendomen har ingen plats i Sverige, islam och jihadism frodas, bistånd, FN, vi hjälper ekonomiska migranter i Sverige när vi för samma pengar kunnat hjälpa mångdubbelt fler flyktingar de oroliga områdena, vi är värst på corona med mera.

Vi har inga problem med homosexualitet och sex före äktenskapet, men reagerar starkt på förekomsten av barnaga och hustrumisshandel. I många länder är förhållandet det omvända.

Vi är kort sagt vi är världens mest extrema land som styrs av ett land syltryggar och då menar jag i första hand inte politikerna utan journalister som vinklar och ljuger och ett vänsteretablissemang som har slutat tänka själva och i grupp moppar de få självständiga…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Ett typiskt svenskt vänstervridet misslyckande

 1. Hur kan det vara möjligt att Sverige har en regering som inte folket har valt.
  Det kan väl knappast vara demokrati.

 2. Tror att det är den enda kritik som hjälper och på sikt
  kan få styret att rämna är den kritik som kommer utifrån,
  och fler o fler länder har anslutit sig till den.
  Vi är snart portade i hela världen, det är väl snart bara
  Palestina som välkomnar oss, men det beror ju på andra
  skäl, bidrags snabeln!

 3. Redan den 8 april, (dvs för två och en halv månad sedan!), uppmärksammade internationell press regeringens oförmåga att hantera coronakrisen. T.ex. Business Insider, Apr 8, 2020:”Thousands of scientists in Sweden are criticizing the government for not implementing a lockdown to stop the coronavirus” Man skriver bland annat: ”Sverige trotsar den internationella riktlinjen för att bekämpa coronaviruset, genom att varken stänga ner eller vidta strikta sociala distansåtgärder, dessutom tillåter man företag att förbli öppna. Vissa experter är rädda för en kommande våg av dödsfall och fastän fler än 2000 svenska experter i ett öppet brev krävt starkare insatser, så försvarar regeringens officiella talesmän strategin.
  https://www.businessinsider.com/coronavirus-sweden-lockdown-scientists-restrictions-2020-4?r=US&IR=T

  Julia Caesar: ”Så blev äldreomsorgen en dödsfälla”
  https://juliacaesar.blog/2020/05/09/sa-blev-aldreomsorgen-en-dodsfalla/#more-17461

  Nu börjar även yngre drabbas i högre grad::
  ”Ökad smittspridning bland unga i Skåne”:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/okad-smittspridning-bland-unga-i-skane-kan-kopplas-till-studentfirande

  COVID-19 spårare, (går att söka globalt, överskådlig och uppdateras fortlöpande). Länk för Sverige:
  https://www.bing.com/covid/local/sweden

 4. Det är så patetiskt att se. Ånyo står där Löven med sin inkompetenta, men väldigt ”värdegrundsbaserade” regering. Brallorna och eventuellt kjoltyg fladdrar runt knävecken, rumpan är bar.

  Efter att ha drivit coronabekämpningen med den halvhjärtade och tillitsfulla svenska strategin vill nu ingen ha svenskar i sina länder. Våra grannländer är väldigt tydliga på den punkten.

  Grannarna tog i och satte målet att förinta viruset genom att svälta ut det. Hårda restriktioner, nedstängning, smittspårning, testning och karantänsbestämmelser var verktygen som användes. Det kostade dessa grannar mycket i ekonomiskt bortfall, men de tog denna kostnad.

  Lille Sven däremot sade sig balansera åtgärderna och värna ekonomin. Resultatet är snart 6000 döda. Ett antal som ser horribelt ut om man jämför med grannländerna. För ekonomin gick det väl heller inte så bra.

  Vi får nu inte resa in i våra grannländer då de säger att vi har alldeles för hög smittspridning. Tacka tusan för att de agerar som de gör. De vill inte att den svenska smittan skall komma in i deras länder och göra deras resoluta och kostsamma coronabekämpning verkningslös. Ja, faktiskt förstörd.

  En svensk minister lyfter diskrimineringskortet mot dessa länder och samlar 100 ambassadörer för att ”ändra” Sverigebilden. Vad hon har svårt att komma runt är siffrorna, för våra grannar rattar sina länder genom att titta på fakta.

  Hur tänker svenska politiker? Vad är det för människor vi satt att styra detta land?

  Den här såg Löven heller inte komma. IGEN.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: