Stäng

18 mord på 24 timmar

Mellan klockan 19:00 fredagen den 29:e maj och 23:00 söndagen den 31:a maj sköts 25 personer ihjäl och 85 skadades i vad som kom att kallas ”den våldsammaste dagen i Chicago på 60 år”.

18 av dessa mord skedde under loppet av 24 timmar. Flertalet av de mördade var oskyldiga som kom i vägen för det brutala våldet.

En pastor som under lång tid fört en kamp mot våldet säger att de utsatta områdena i Chicago kan liknas vid en tidsinställd bomb. Den sociala situationen med hög arbetslöshet, hemlöshet, fattigdom och andra kända faktorer har en stor betydelse. Om inget görs kommer situationen att eskalera de kommande åren.

Nämnda pastor säger att majoriteten av dödsoffren är unga svarta män, likaså majoriteten av de som mördar. Just den aktuella helgen var många av poliserna som jobbar i de utsatta områdena upptagna med de plundringar och den vandalism som följt i BLM:s fotspår. Därför gavs det på många håll fritt fram för ligister att utöva våld i olika former. ”Vi såg inte till några poliser” säger en butiksägare som fick se sin butik plundrad.

När ni läser artikeln i Chicago Suntimes ska ni ha i minnet att de svartas våld är frukten av alla vitas rasism. Eller hur går visan…?

8 reaktioner på “18 mord på 24 timmar

 1. Man får inte heller glömma att Chicago är ett mycket starkt fäste för det demokratiska partiet..

  Så ansvaret för vad som sker i staden, ligger naturligtvis en hel del på de styrande demokraterna.

  1. Självklart, 2020 är allting vitas fel !
   Vit=Fult
   Icke vit=Heligt och Fint.
   Inte bara ansiktsskydd nu även knäskydd till den vita befolkningen för knäböjning.
   När ska bananer förbjudas, denna frukt kan missbrukas och ju användas i rasistiska sammanhang ?
   Världen är genomsjuk, ett vaccin mot extremvänstern måste fram……

  1. Coronavaccin, ja absolut men lika viktigt är ett mycket långtidsverkande vaccin mot kommunism och övrig vidrig extremvänster !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: