Rundtur i trädgården

GOTT OCH BLANDAT. Pettersson tog nyss en runda med mobilkameran runt torpet i Södermanlandskogen. Vädret är underbart, vinden frisk från ost, så jag kan tänka mig att några mil bort, vid kusten är det betydligt svalare. Viktigare är att den oäkta hustruns potatis går att skörda om en vecka…

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill
Jorden vi ärvde och lunden den gröna…t

Ultima Thule – Änglamark

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Rundtur i trädgården

 1. Ja fy fan så vackert !! Väl värt att försvara från dysfunktionellt inflytande. Själv tog jag mig en sväng på motorcykeln ner till Nävekvarn så jag kan hålla med om att det är kallare vid havet

 2. Tur att “oäkta hustrun” fixar i trädgården .Så att Pettersson har något att fota. Fina kort.

  Vid havet i det vackra Oxelösund, är denna ihärdiga och byiga ostvind inte så behaglig. Vi vill ha vindkantring nu.

  Egen midsommar plugg är guld värd. Med goda tillbehör och svenskt smör.

 3. Ja naturen är verkligen underskön och ger lite ro från alla hemskheter och galenskaper. Själv tomtar jag gärna runt på balkongen eller ger mig ut i skogen, där nu linden har blommat ut och fyller kvällsluften med sin försommardoft. Det leder mina tankar till Stagnelius och Alfven – som en läsare kommenterade – sånt som ingen kan ta ifrån en.

 4. Du Pettersson, din blogg är superbra dina idéer också, men en sak gillar jag inte, Ditt uttryck “min oäkta hustru.” Jag förstår vad du menar men hon är säkert lika äkta som någon av oss nu levande svenska medborgare.

 5. I år planterade jag vitlök som nu är ca 30-40 cm höga…
  Bryt av några gröna strån och smaka.
  10 cm räcker till en sallad en grillmatinad…
  Kan rekommenderas för de som gillar vitlök med stark smak…..
  Kommer att pröva frysa in en del om det

 6. Min barndoms omgivningar.
  Barfota i gräset, smultron på grässtrån och en känsla av att Bombi Bitt skulle kunna dyka upp.

  Nakenbad i en tjärn och metspöt redo. Inga tider, inga måsten, pengar behövdes bara ibland. Det dyrbaraste var gratis, friheten!

  Kolbullar i stekpannan, eller nyfiskade abborrar, finns det något godare.
  Det är inte mer än ett halvsekel sedan, men det känns som eoner av tid.
  Det värsta är dock den omvandling som skett, urbaniseringen och med den multikulturen.
  Resten är mest tragiskt!

 7. Vår vackra natur speciellt nu på försommaren är något att glädjas och njuta av.Den kan ingen ta i från oss i alla fall.Lycka sitter inte i dom stora sakerna utan i dom små.T.e.x.nyupptagen egenodlad färskpotatis till sillen eller ett fält av gula kantareller som pötsligt uppenbarar sig på skogspromenaden.Tack för dom fina bilderna Pettersson.

Kommentera