Är Sverige på väg mot inbördeskrig?

INRIKES. Bara för att vi har haft fred i 200 år är det inga garantier för att det varar i evighet.

“I mitten av 80-talet arbetade jag som kapten i den internationella FN-styrkan i Libanon. Därefter var jag många gånger i detta underbara land, sönderslitet av så många inbördes strider.

Hur är det möjligt att ett så fantastiskt land med så många goda människor kan begå detta kollektiva självmord?”, skrev Anders Lugn, f.d FN-officer i Aftonbladet 2008.

Då gällde det Libanon, kan det gälla Sverige idag? Likheterna finns utan tvekan.

Lugn pekar ut några orsaker till det som låg till grund för krig och elände i Libanon.

 • Svaga gemensamma nationella värderingar.
 • Svag nationell krigsmakt.
 • Svag nationell polismakt.
 • Extremt god tillgång till vapen.
 • Stor tillgång till droger – alkohol till kristna, hasch till muslimer.
 • Känsla av vanmakt i befolkningen: ”det är ingen idé att kämpa för ett bättre liv… fogdarna tar ändå det jag skrapar ihop”.

Till detta kommer en massinvandring från mena-regionen som fortfarande pågår trots regeringens löften om motsatsen. Närvaron av tusentals radikaliserade muslimer i landet och en låt-gå-attityd från makthavare och deras medlöpare i gammelmedia.

En statsminister ska arbeta för Sverige och det svenska folkets bästa men våra två senaste “öppna er hjärtan” och “mitt Europe bygger inga murar” gör tvärtom, de splittrar landet och sätter utlänningarna främst.

Att hålla ihop ett land där majoriteten av migranterna kommer från underutvecklade, dysfunktionella länder, som är osams inbördes kan visa sig omöjligt.

-Pettersson säger att tro inte för en sekund att det är eliten som kommer till Sverige, mångkultur föder mångkriminalitet och när man som i Sverige blandar de värsta avarterna från flera olika och våldsamma kulturer så bäddar man för en framtida katastrof…

Göteborg 7 juni 2020

Inbördeskriget i Libanon var ett inbördeskrig med varierande intensitet 1975-1990. Det var ett svårgripbart krig mellan olika folkgrupper och politiska partier i landet, vilka ingick allianser med varandra, och med utländska stödtrupper. De inhemska parterna utgjordes av kristna, shiitiska, palestinska, maronitiska, sunnimuslimska och drusiska grupper. Mellan grupperna fanns dock oenigheter och med inslag av utländska trupper. Södra Libanon ockuperades av palestinier som terroriserade Israel som gick in för att köra bort dem från sin gräns.

En blomstrande stad, Beriut, förvandlades till en grushög…

Libanon 1968, före kriget 1975 var de kristna i majoritet och hade makten men sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Är Sverige på väg mot inbördeskrig?

 1. Det har tyvärr redan börjat, är väl våra poliser som nu bakbundna och avväpnade som får gå i främsta ledet och trots allt göra så gott de kan utan regeringens stöd,

 2. Ska vi ha en chans så måste svenska jägarförbundet och hemvärnet stå på svenskens sida eftersom vi har en i stort sett obefintlig krigsberedskap. Om det händer så finns enorma resurser för vår motståndare enär oljan flödar fortfarande och vapentillgången säkrad.
  Vi kan knappast räkna på hjälp från EU eftersom de inte vill stöta sig med sekten just på grund av EU´s oljeberoende.

 3. IS, Al Shabab, socialdemokrater, 7-klövern, AFA, Anti-Rasister (värsta Rasisterna), BLM mm är samma sak för mig…

 4. Men ingen nämner en av de största skälen till
  den situation vi befinner oss i just nu!

  => Det är kontraktet som socialdemokraterna
  skrev med muslimerna 1999!

  – kontraktet säger: ” Socialdemokraterna ska
  bidra till att muslimer får positioner i alla viktiga
  styrelser i Sverige, inklusive REGERINGEN !

  Där föll Sveriges suveränitet som land!
  = det värsta LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid!
  = Socialdemokraterna finns ännu i regeringen!
  = Socialdemokraterna gör ännu samma skada
  för Vårt Fosterland!
  = Socialdemokraterna har stöd av muslimerna!
  = Socialdemokraterna sågar upp hålet i skrovet
  så att Titanic sjunker allt snabbare!
  = Socialdemokraterna stödjer Black Lies Matter!

  Grattis ni unga som kommer att drabbas!
  Min ålder kommer att rädda mig ……..!

  Men tag gärna emot ännu en gratisdrink i baren
  medan Titanic sjunker!
  – eller skaffa vapen!
  – du har kanske familj och barn att försvara?
  => Gör det då —- NU !

  Dina barns framtid ”MATTER” !

 5. Jag tror tyvärr att skribenten kan ha rätt. Vi importerar hundratusentals människor från länder där interna konflikter är vardagsmat. Samma människor börjar nu hata oss och vi dem.

  • Hemvärnet? Måste man inte ha en politisk åsikt som gagnar sossarna för det?

   Man kan undra hur mycket av hemlig åsiktsregistrering medlöparna gör på sidor som denna med hjälp av militären och polisen…

   Mvh

   • Om du är ostraffad och håller en låg profil så är det nog inga problem. Risken är ju att även hemvärnet infiltreras av de dunkla. Där hoppas man verkligen att Säpo håller rent. Om man får för ministern och törs.

 6. Om inte förr, så åtminstone NU, så är det läge att visa var man står och vad man går för. Våra statyer och minnesmärken över forna tiders ära och snillrikhet, löper risk att gå förlorade under den aningslösa vänster-pöbeln. Gå ut och försvara vårt kulturarv ! Mota bort de förtappade ty de ana icke vad de ställer till med. Ställde själv upp då vänstern samlats och hotade med att ställa till jävelskap. Inga gatstenar blev uppbrutna den gången i alla fall. Och hade det inträffat så kan jag garantera att det hade svidit i skinnet.

 7. På väg mot ?
  Det pågår redan en viss form av inbördeskrig i dagens och den landsförädiska 7 klöverns trygga och heligt mångkulturella Sverige.

 8. Om man som pensionär flyttar ut ur landet är man tyvärr fortfarande skattskyldig i Sverige om man uppbär Svensk pension .

  • Det problemet kommer lösa sig av sig självt då får hyperinflation.
   Den sovjetiska rubeln förlorade 99% av sitt värde då Sovjet kollapsade, det finns ingen som helst anledning att inte tro att den svenska kronan skall göra detsamma då Den Humanitära Stormakten skall återföras till verkligheten.
   En månads pension i Ryssland blev värd 1 paket cigaretter.
   De äldre dog i drivor av köld och svält, medelåldern sänktes 10 år.
   Avsäg dig medborgarskapet och börja jobba där du bor, du är som äldre svensk uppskattad arbetskraft i hela världen utom i Sverige.

 9. Det har gått så långt att det är ofrånkomligt. Inte längre om utan när.
  Förmodligen efter mat krisen som kommer senare i höst.
  Redan nu förberedelser för ransonering, så det finns individer som ser framåt och förstår orsak och verkan.

 10. Var det en ren tillfällighet att Black Lies Matter
  inträffade samtidigt i hela världen – eller ?? ?

  – eller var det slutet på västvärldens uppbyggnad
  av en välfärd?

  – eller var det så att de 50% av befolkningen, som
  är dummare än genomsnittet, tror att de ska kunna
  bygga en bättre värld?

  • I en demokrati bestämmer de politiker som kan lura 50.01% av den röstberättigade befolkningen att rösta på dem.
   Därav alla lögner och löften, demokratins svaghet är att den belönar de som ljuger mest och bäst samt luras och lovar mest och bäst, bondfångare och hästskojare för att använda bra uttryck.
   Folk vi i Sverige alltid sett på med förakt, de blev sedan bilförsäljare och, med Palmes nya grundlag, politiker.

 11. En mycket bra artikel av Anders Lugn som är än mer aktuell idag. Sverige är på väg åt h-e. Jag har liksom många andra valt att lämna Sverige och jag kommer inte att bidra med en skattekrona till.

 12. Viktigast är att inte bli kallad för rasist sen är allt lugnt. Så har lejonparten av de urnaiva svenskarna resonerat.

 13. Sverige kommer att bli Europas Libanon frågan är bara när.
  Demonstrationsupploppen understöds och supports från Sveriges högsta politiska ledning och all bidragsberoende media.
  Nästa vecka har SSU i Kristianstad sökt tillstånd för en BML demonstration där de “garanterar” högst 49 personer och “lungn och ordning”. Tro det den som vill.

 14. Sverige håller på med det bygget nu av en outgrundlig anledning. Regeringen kopierar raserade nationers naiva omdöme. Regeringen anser det t.ex. viktigare för utländska invandrare att få komma in i Sverige än risken att de kan sprida dödlig smitta till svenskar. I Sverige skapas kaos genom att bjuda in för många utländska element, som inte är här för ett jobb. Myndigheterna välkomnar kriminella individer, som hyser allmän avsky och likgiltighet till det samhälle de eller deras föräldrar så gärna ville komma till. Det tycks vara regeringens mål. Sverige måste vakna. Många kan behöva se och tro på en radikal förändring, som hindrar att Sverige kopierar Libanons öde. Raset kan gå överraskande fort med alla olagliga vapen i omlopp kombinerat med en i dagsläget underbemannad poliskår. Måste det gå så långt att man behöver fundera på om Sverige har militära insatsstyrkor med färdiga strategier klara att träda in?

 15. Den som inte inser att det kommer att bli inbördeskrig i Sverige måste vara totalt dum i huvudet och helt obekant med historia!

  Man ser ju redan nu tendenserna när så kallade “grupperingar” börjar drabba samman.

  Det börjar också bli väldigt uppdelat. Nu är det så många kulturberikare här, att vissa folkgrupper börjar bo i vissa områden, städer pch byar.

  Än så länge, så länge dumsvensken försörjer dom med bidrag, är det relativt lugnt.

  Men vad tror ni händer den dan vi inte klarar detta längre, för tro inget annat.

  Ryktesspridningen börjar, våldet kommer igång på allvar, sen är det kört!

Kommentera