Stäng

Rekord-mycket snöfall på Grönland i Juni

Juni månad sätter rekord för snöfall på  Grönland. Aldrig tidigare, har det snöat så mycket på Grönland i Juni som i år! ( i Ialla fall inte sedan 1981). Senaste dagarna har det ramlat ned snö, i en myckenhet av 4-5 Gigaton snö per dygn!

Senaste veckan gått och levererat två sådana dagar – 3 juni , och sedan 10 , 11, o 12 juni.. Några dagar i Juni har det alltså, ramlat ned cirka 5 Gigaton snö per dygn. Det har aldrig hänt tidigare, i alla fall inte sedan 1981.

Klassisk värmevarning från Expressen längst ned!

 

 

 

Fortsätt att hålla koll på detta; HÄR

Detta kan väl inte vara något annat än början på en ny istid??

Eller är det bara så att vädret varierar från år till år??

 

Eder FjärranÖsternRapportör undrar: Kommer klimatterietanterna på Expressens klimatredaktion att berätta om detta ?? Dom verkar ha tappat stinget sista tiden, kanske vart för kallt för att köra hysteriska klimatkatastrof-påhitt, så dom kommer nog igen med nya globala katastrof påhitt när sommarvärmen infinner sig, den gör ju så de flesta somrar, kortare eller längre tid.

Klassisk Expressenvarning

Expressens klimattanter varnade i Juli 2019.

6 reaktioner på “Rekord-mycket snöfall på Grönland i Juni

 1. Man kan undra var vattnet tog vägen. Nån höjning av havsytan som är global, märks inte. Man behöver bara gå tillbaka till 30-talet för att hitta varmare perioder.
  Likadana varningar och profetior spreds då också. Sedan kom några år med extrem mycket snö och kyla som varade flera år in på 40-talet.

  Man undviker nogsamt att börja mäta perioder med varmare klimat i sina studier. Fascismen har fått nya metoder att tvinga människor till lydnad.
  Vi beskylls för utsläpp och föroreningar orsakade av kineser och indier i deras hemländer. Problemet är att med invandringen har Sverige blivit skräpigare. På 80-talet var det ovanligt med nedskräpning, idag ser man människor kasta ut skräpet genom bilfönstret. Alltid samma raser som inte sköter sig.

 2. ”Klimatexperten” Morgan Johansson (S) som inte ens klarar av sina ordinarie arbetsuppgifter som justitie- och migrationsminister uttalade sig tvärsäkert och osakligt om smältande is på Grönland den 5:e aug. 2019.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/08/morgan_johansson_.png

  Under -50° på Grönland

  Uppe på den grönländska inlandsisen är det kallt året om. Den 22-23 oktober 2019 sjönk temperaturen där kortvarigt under -50°C.

  Som lägst uppmättes då -50,2° uppe på Geosummit (3280 möh). Det var oktober månads lägsta temperatur på norra halvklotet. Mer om detta i oktoberkrönikan för världsvädret från SMHI. (Publicerad 28 oktober 2019)

  Hoppas justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) noterar nyheterna från SMHI i oktober 2019 och från Polar portal i juni 2020 …

  http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions/

  … om läget på Grönland både vad gäller extrem kyla och den enorma tillväxten av ny inlandsis som en följd av mycket riklig nederbörd i form av snö.

  Morgan Johansson begränsade sin observation förra året till endast en (1) enda månad d v s juli 2019 som är en av de varmaste av årets alla 12 månader på norra halvklotet. De övriga 11 månaderna intresserade sig varken Morgan Johansson eller hans källa DN för.

  Morgan Johansson kan vara lugn. Under den kallare delen av året bildas nya massor av is från nederbörd (regn och snö) som faller i rikliga mängder under den svinkalla delen av vinterhalvåret. Isen som nybildas på Grönland varje år under den kalla årstiden kompenserar gott och väl för den is som smälter under några få sommarmånader.

  Därför finns ismassorna kvar på Grönland år efter år och minskar inte alls i den takt som alarmisterna Morgan Johansson, ”journalisterna” på DN, övriga klimathysteriker m fl vill göra gällande genom att uppmärksamma skeendet endast under en (1) enda sommarmånad, d v s juli.

  Morgan och de övriga alarmisterna borde ha lite is i magen. Då skulle både han själv, hans följare samt de s k ”journalisterna” på DN, dess läsare och klimatalarmisterna t ex Greta m fl mått mycket bättre.

  1. Jo men som Sosse med partibok så klara man allt
   ,tror en sådan sosse hade kunnat ersätta Gud skapare,
   om han nu finns, åtminstone är sossar själva övertygade
   om det!

  2. Du måste inse att absolut ingenting har verklig betydelse för Morgan och regeringen, allt, ALLT är för dem användbart i maktspelet, sanning. lögn, konsekvens, kostnad, dödstal, kreditvärdighet, allt absolut allt saknar betydelse då det ställs mot makten.
   Att tro att Morgan eller någon politiker är på något sätt hederlig, lojal eller arbetar i det svenska folkets intresse är naivt intill infantil nivå, endast oskyldiga barn med tron på tomten kan sätta tilltro till vad en politiker säger eller lovar.
   Det enda sätt du kan bedöma en politiker på är genom att se vad dessa faktiskt åstadkommit, gör du det finner du att vi valt verkligt skrämmande dödgrävare till att leda landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: