Afghanen Mohammad Reza Mohammadi med gymnasieasyl körde av vägen med flit – ville döda kvinnlig passagerare

BROTTSLIGHET. Den unga kvinnan tvingades in i bilen. Under färden mot Vimmerby blev hon slagen och sparkad och hotad till livet. Utanför Norrköping körde mannen av vägen i ett försök att ta livet av kvinnan. Det anser tingsrätten i Norrköping som dömer en Vimmerbybo i 20–årsåldern till fängelse i elva år och utvisning efter en rad allvarliga våldsbrott, rapporterar Norrköpings Tidningar

Det unga paret var förlovade. Men kvinnan, som också är i 20-årsåldern, ville bryta när mannen blev alltmer kontrollerande över henne. Enligt domen flydde hon och höll sig undan från mannen som letade efter henne på flera platser i Mellansverige.

I mitten av mars gick hon med på att möta honom på T-centralen i Stockholm tillsammans med en av sina vänner. Mannen lyckades då tvinga med henne i sin bil för att åka tillbaka till Vimmerby.

Under färden ska han enligt tingsrättens dom ha slagit henne blodig och hotat henne upprepade tillfällen. Vid ett toalettstopp försökte hon desperat meddela till omgivningen att hon var kidnappad. Samtidigt hade hennes vän på centralen larmat polisen som efterlyst bilen paret färdades i.

Vid ett stopp i Östergötland ska mannen ha slitit ut henne ur bilen med ett grepp om hennes hår och sen ha sparkat henne upp till tio gånger på kroppen och i huvudet.

När färden fortsatte på en mindre väg än motorvägen förbjöd han henne ha bilbälte och upplyste henne flera gånger om att hon skulle dö. I hög fart körde han av vägen så bilen voltade och började brinna.

Nu döms han för mordförsök, människorov i två fall, olaga hot till elva års fängelse och sen utvisas. Han ska betala 165.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mohammad Reza Mohammadi, enligt domstolen född 1998, dömdes den 10 juni för försök till mord, människorov, tre olaga hot och olovlig körning. Påföljden blev 11 års fängelse och 25 års utvisning.

Enligt offret, NN, lever inte Mohammadi efter de muslimska reglerna, men krävde att hon skulle göra det. NN har uppgett att Mohammadi t ex krävde att hon skulle bära slöja, vilket hon också gjorde i Vimmerby men inte i Örebro. Numera bär hon aldrig slöja. År 2018 träffade parternas föräldrar varandra i Iran för att diskutera parternas, deras barns, framtid tillsammans. Parterna förlovade sig, eller möjligen gifte sig, i februari 2018 genom en ceremoni i Vimmerby där även en religiös ledare medverkade. Enligt NN är en förlovning nästan som att vara gift.

Information om gärningsmannen:

 • Kom till Sverige som ensamkommande 2015 från Iran där han har familj
 • Gick mellan 2016-2018 regelbundet till psykolog
 • Fick avslag på asylansökan och åldern uppskriven, hade uppgett annan åldersuppgift till ungerska myndigheter
 • Trots gällande utvisningsbeslut beviljades han gymnasieasyl för perioden 2019-05-28 — 2020-06-28
 • Flyttade sommaren 2019 till brottsoffrets föräldrar i Vimmerby

-Pettersson säger ännu en afghan från Iran utan asylskäl som härjar runt och orsakar ett enormt lidande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Afghanen Mohammad Reza Mohammadi med gymnasieasyl körde av vägen med flit – ville döda kvinnlig passagerare

 1. Tack till Norrköpings Tingsrätt som dömde personen ifråga till ett längvarigt straff och utvisning! Tyvärr kommer domen att överklagas, och med straffrabatt så är han snart tillbaka på Vimmerbys gator?

 2. Skadeståndsansvaret borde solidariskt delas mellan afghaniraniern och Annie Lööf.
  För varenda en av gymnasieafghanerna som döms att betala skadestånd p.g.a. brottslighet har centerrödskrikan ett mycket stort ansvar för, då hennes väljarförräderi har varit avgörande.

 3. Bra jobbat Annie Lööf! Ytterligare ett lysande exempel på din medmänsklighet.

 4. En glädjens dag äntligen en huligan som blir utvisad. Naturligtvis är det för tidigt att glädjas eftersom när det blir dags så kommer godhetsapostlarna att protestera och utvisningsdomen inhiberas.

 5. Då är det flicka till, som har lärt sig av egen erfarenhet.
  Men i skolan fick flickorna lära sig att de är så fina.

   • Ja i DDR belönades med medaljer,om de följde de styrandes beslut ! Vissa av sådan mängd att de fick framfall,av den tyngd de bar på sina bröst….

 6. Det var tydligen på god väg mot ett ytterligare Wilma-fall. Hur stort är mörkertalet? Märkligt att han är välkommen tillbaks till Sverige efter 25 år. Hur kommer de personerna in i Sverige, som bidragsturister? Vissa är notoriska kriminella redan innan de ens kommit till Sverige. Det verkar alltför ofta vara på denna typ av individer våra ansvariga samhällsarkitekter UPA väljer att bygga nya samhällen. Har man inga urvalsmetoder? Varför politiker och myndigheter sedan dömer skötsamma svenskar att i åratal eller under en livstid betala deras försörjning och uppehälle har ingen myndighet förklarat. Ännu obegripligare är att det finns frivilliga väljare till dessa politiker.

 7. Dömd i TR ?
  Denna på sikt lönsamma raketforskare kan vid överklagan frias av en Hovrätt och vad beträffar utvisning i domen, är ingen garanti att det blir av när det är dags finns många som kämpar för att behålla kriminella parasiter i Folkhemmet !
  Om domen nu vinner laga kraft så ska häktestid räknas bort från 11 år och sedan frigivning efter 2/3 av tiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell.

   • Ja man kan undra varför, mer än tomt prat för att vilseleda de lågbegåvade. Går utmärkt att döma efter dagens straffskala utan avdrag. Men det görs aldrig och 2/3 tillämpas fortfarande fast det skulle vara på prov på 60 talet.

 8. Kastrering och utvisning direkt är bättre och framför allt billigare för skattebetalarna.

Kommentera