Rappakalja

GP publicerar en debattartikel som jag tror är något av det mest pinsamma jag läst.

“Svarta personer fruktar afrofobins brutalitet mer än de fruktar corona”. Så skriver de tio artikelförfattarna i ingressen och det är bara början.

“Vi var i god dialog med polisen som även uppmärksammat att det var en välorganiserad och bra demonstration”

Hela Sverige har uppmärksammat att långt fler än tillåtna 50 personer befann sig på demonstrationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hela Sverige har också uppmärksammat det som skedde efter demonstrationerna.

“Frustrationen förstärks när vi ifrågasätter tidningarnas vinkling…//…ja, det kanske stämmer att fler personer klickar på artiklar vinklade mot ’kaos’ och ’uppror’ än rubriker som lyfter det känslomässiga trauma som många svarta personer nu genomgår”

Är det några som fokuserat på demonstrationerna i sig, deras uppkomst och historien bakom så är det väl tidningarna. Att afrosvenskar och vänsteraktivister sedan skanderar om att alla poliser är svin, alla vita ska knäböja framför svarta och att många av dem senare vandaliserar, plundrar och misshandlar är varken medias eller någon annans fel. Att detta har ett nyhetsvärde råder det inget tvivel om.

“Tusentals människor i Sverige ser, mitt under en dödlig pandemi, inget annat val än att gå ut och demonstrera mot det systematiska våld som svarta individer utsätts för”

Utsätts verkligen svarta för ett systematiskt våld i Sverige? Belägg för det tack. Synonymer till systematiskt är bl.a. organiserat och regelmässigt. Låter det som ett troligt scenario?

“Synen på svarta har rötter i Sveriges rasistiska historia och koloniala arv som än idag sopas under mattan”

Vad talar vi om för “rasistisk historia”? Vilket är vårt koloniala arv? Ytterligare påståenden som inte befästs med fakta och länkar till detta.

“Budskapen betonade bland annat att Sverige behöver vidta adekvata aktiva åtgärder för att bekämpa den tydliga diskrimineringen av Afrosvenskar på arbetsmarknaden”

Allt negativt som drabbar afrikaner är inte rasism. Varje dag går vita svenskar mist om jobb de söker. Varje dag får vita svenskar se en bostad de söker gå till någon annan. Varje helg nekas vita svenskar inträde till nattklubbar p.g.a. fel kläder, att de är för överförfriskade, att de inte har åldern inne eller att de uppträder stökigt i kön. Även afrikaner kan råka ut för vardagens alla problem utan att det därför är rasism eller diskriminering.

“Vi behöver att Sverige erkänner sin medverkan i den transatlantiska slavhandeln och tar de åtgärder som krävs för att hantera detta arv”

Så svenska slavhandlare begav sig till Afrika och köpte upp afrikaner som sedan skickades med båtar till andra sidan Atlanten. Måste ha sovit bort de lektioner när detta togs upp i skolan.

“När fokus förflyttas från kärnfrågan är det hög tid att adressera de problem som människor riskerar sina liv för att bekämpa”

Efterspelet till dessa demonstrationer i USA, Sverige och andra länder är huvudorsaken till att kärnfrågan försvunnit. Skyll detta på de stollar som plundrade, vandaliserade och misshandlade. Väldigt många av dem är afrikaner. Fråga er varför kärnfrågan försvunnit när svarta nu tvingar vita att knäböja, när de tvingar vita att kyssa deras fötter, när de kräver att monument över vår historia ska rivas, när de skanderar att alla vita är rasister och alla poliser är svin och när många av dem själva uppträder som svin på våra gator och torg.

Till artikelförfattarna och andra som nu höjer BLM till skyarna har jag en fråga. Vad tror ni att det pratas om vid fikaborden runt om i Sverige just nu, förutom pandemin? Svarta vill ha respekt och många förtjänar det. Väntar ni er respekt när ni skriker att alla poliser är svin? Väntar ni er respekt när ni anklagar alla vita för rasism samtidigt som ni själva använder rasistiska uttryck mot just vita? Väntar ni er respekt när ni slår sönder oskyldiga medborgares ägodelar, bränner upp deras bilar och plundrar deras butiker? Väntar ni er respekt när ni kräver att vår historia ska förnekas och att vi ska be om ursäkt för något som skedde på andra sidan Atlanten för hundratals år sedan?

Så frågan tidigare kvarstår. Vad tror ni det pratas om vid fikaborden runt om i Sverige just nu? Googla på ordet kontraproduktivt och ni är nära svaret. Som det står i en av kommentarerna till artikeln. Varför flyr så många till detta genomrasistiska land, men ingen härifrån?

GP

18 thoughts on “Rappakalja

 1. Om det nu var få att det fanns ett svensk slavfartyg som körde svarta till amerika och västindien för 400 år sedan. Vad har det med dagens svarta att göra? De svarta som finns i Sverige kan knappats hävda härkomst till dessa slavar.
  Hur kan det vara ett kolonialt arv när det pågick under kort tid, i låg omfattning, och sedan totalt föll i total glömska? Ska man gräva upp varenda bortglömd dumhet i världshistorien för att få en anledning att vara kränkt så kommer man aldrig komma någonstans.
  Börja ta ansvar för er egna handlingar i stället för att skylla allt på sedan länge döda.

 2. En gangster i Huddinge gnällde om att han var förföljd och trakasserad av Polisen.Orsaken ansåg puckot berodde på att han var en svart man.Han glömde bort att nämna att han sålde knark och annat smått och gott.Vapen fanns det visst också på hans repertoar.Vilka elaka Poliser det finns !!

 3. Undrar just på varför ser jag så många unga vita flickor i Gretas ålder som demonstrerar mot polisbrutalitet riktad mot svarta. Varför demonstrerar de inte mot överfall av svarta eller andra hudkulörers våldtäkter mot sina medsystrar?
  Varför är det viktigare att känna solidaritet med svarta kriminella i USA än att stötta svenska unga brottsoffer?
  De unga ännu ej tänkande, är vindflöjlar som svänger åt det håll våra tidningar får vinden att blåsa.

 4. Att det fanns privata svenska företag som drev slavhandel mellan Afrika och Amerika efter att England förbjudit det är sant.
  Men då är frågan när blev arvssynd en rättslig utgångspunkt. Handeln var inte så omfattande från svensk sida och idag levande svenskar skulle haft någon som helst nytta av handeln och känna skam är så dumt att det inte är värt att bemöta.
  Finns det något som har spätt på en aversion mot svarta så är det väl de demonstrationer som har ägt rum. Med demonstrationerna nu i coronatider har man lyckats med att marknadsföra svarta som inte förmögna att se konsekvenser av sitt handlande utan endast ha förmågan att tänka för dagen. Men det värsta är alla kriminella aktiviteter som har följt med i demonstranternas spår som omfattande skadegörelse, plundring och misshandel.
  BLM är en simpel våldsbejakande rörelse av vänsterextrema personer där även vita neomarxister huserar.
  Synd om alla de svarta som sköter sig jobbar och sliter för att få vardagen att gå ihop när de får all bedwill från BLM. .

 5. Ryssen vars barn socialen skulle ta ifrån honom var tvungen att fly från Sverige.

  • Hej Anders Nilsson!
   Har du Googlat ”Fallet Axel!”?
   Ett ganska renodlat fall av Sveriges Terrorverksamhet. På 1990 – talet skapades ca trettio tusen sådan fall varje år.
   Ja, jag vet att många sursvenskar tummar ner då det får upplysning av myndigheters brott mot Pursvenskar.
   Med vänlig hälsning
   Tomas.

 6. Argumentationen från afrikanen i filmen nedan bygger bara på att polisen skall backa så han inte kan gripas för det olagliga han håller på med som förmodligen kommer att avslöjas vid en visitering.

 7. Varför kommer det så mycket flyktingar hit till Sverige för, när 85-90% bara tycker att allt bara är fel här.Det är ju så att dom passerar genom ett otal andra länder för att komma hit. Det är väl så att alla andra länder inte vill ha dom och att Sverige inte har någon REGERING.

  • Inte nog med att Sverige är världsbäst på att genom U-hjälp skänka enorma summor till länder med i huvudsak färgad befolkning, nej, vi svenskar är tydligen fullfjädrade rasister och våra förfäder var drivna slavhandlare, enligt artikeln i GP. Historielösheten är monumental !

 8. Det är väl ingen som tvingar alla dessa att bo just här. Allt är så fel och ändå bor dom här ??
  Gör nåt åt det istället för att klaga o gnälla.
  Åk hem till afrika och gör oss alla en stor tjänst

 9. A, B, C mitt hjärta det bankar….du är den bästa i hela klassen…i afrofobi…

Kommentera