Det osar 1930-tal, makten beslagtar judiska tillgångar i Sverige…

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Aron Flam är född 1978 i Bergshamra, Solna, och är ståuppkomiker, skribent, manusförfattare, debattör och skådespelare. Nu har Aron Flam fått alla exemplar av sin senaste bok beslagtagna i en polisrazzia. Det berättar han på Twitter.

Det är boken “Det här är en svensk tiger”, en bok som riktar skarp kritik mot Socialdemokraterna och socialdemokratin, som blivit föremål för rättsväsendets intresse. Vid ett polistillslag igår togs samtliga exemplar av boken i beslag.

En svensk tiger är en bild som skapades av Bertil Almqvist som ett annonsförslag till myndigheten Statens Informationsstyrelse och det som blev Vaksamhetskampanjen som bedrevs i Sverige under beredskapstiden.

Anledningen till att Flams böcker beslagtagits är att han hamnat i en rättslig tvist med Beredskapsmuseet i Djuramossa. Beredskapsmuseet som är privat innehar upphovsrätten till verket “En svensk tiger”, en bild föreställandes en blågulrandig tiger, och tigern på på omslaget på Flams bok är likt det verket, men en karikatyr.

-Pettersson misstänker att det ligger politik bakom, normalt får Beredskapsmuseet stämma Aron Flam och får de rätt får Aron betala skadestånd till museet. Det borde inte vara ett polisärende, speciellt inte när polisen har svårt att beslagta kriminella bilmålvakter och andra kriminellas tillgångar.

Det privata museet Beredskapsmuseet har polisanmält Flam för upphovsrättsintrång för att de äger rättigheterna till tigern som illustrerar “En svensk tiger” och en åklagare har inlett förundersökning då upphovsrättsbrott faller inom allmänt åtal generellt, men då måste upphovsrättsinnehavaren polisanmäla.

Ägaren till museet heter Marie Andrée och hon råkar ha en advokatbyrå. Marie Andrée har en lång historia av rättshaverism bakom sig. Läs mer hos Uvell.se

Åklagaren som beslutat om beslaget är inte ens säkert på att det är ett upphovsrättsintrång.

En polis som inte kan utreda våldtäkter ägnar sig åt att med våld konfiskera privat egendom åt en rättshaverist. Det är politik.

Aron Flam är jude och jag minns en annan tid då makten beslagtog och jagade judiska tillgångar, det minns nog socialdemokraterna också…

Om Aron Flam på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Det osar 1930-tal, makten beslagtar judiska tillgångar i Sverige…

 1. Vilken helt felaktig association med nazisterna på 1940-talet. Det urvattnar både historien och framtiden.

  Det räcker att konventionell media och politiker har lyckats förtöra Sverige (och många andra västländer). BLM:s presenteras ensidigt av elefanten Svt med farliga följder för alla.
  Det räcker med den felinformationen och fel-a(s)sociationerna.

  Bara en tidsfråga innan inbördeskrigszoner blir mer legio likt Brazilien/Balkan här.

  Att väga publiceringar sunt o lagom är värt sin vikt i guld nu på 20-talet.

 2. Juridiken avseende Imaterialrätten kan vara knepig för oss som inte arbetet med den men i kontakt med en kollega specialist i EU rätten och Immateriell rätten påtalar han att det Aron Flam utsätts för är rättsövergrepp för oavsett skälig eller sannolik misstanke kränkning eller intrång av Varumärkesskydd, Upphovsrättsskydd, är det endast omslaget En Svensk Tiger, som ligger till grund för prövning.

  Avseende ”kontorshotellet har bekräftat att polis som utan att uppvisa husrannsakningsorder krävt tillgång till Samizdats kontor och förråd och att polisen senare skulle överlämna beslutet om husrannsakan, strider mot lagen.

  Husrannsakan beslag egendom ska föregås av uppvisande av åklagarens beslut husrannsakan.
  Enda undantag avseende husrannsakan är när polis direkt efter frihetsberövande av misstänkt grovt narkotika, vapen brott.

  Beslag av upphovsrätt skyddade konstnärliga verk är egendom med mycket starkare lagskydd och Aron Flam konstnärliga verk har fullödigt skydd i lagen.

  Som uppfattas avser schismen endast omslaget, inte hela hans bok?
  Om så är fallet ska de beslagna böckerna omedelbart återföras och åklagaren kan förvisso av prestige besluta att kvarhålla omslaget, men ansvarar för att böckerna återbördas i oskadat skick till författaren Aron Flam.

  Avseende ” Nu har hon Marie Andrée anmält Aron Flam och fått polisen att hämta hela hans lager av boken”. nämns att Marie Andrée avhandling prisats av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse med i styrelsen hovrättspresidenter, bankdirektörer, fd. justitieråd, riksmarskalker, utrikesministrar, professorer och flera hovrättspresidenter varav en hovrättspresident egen stiftelse gett henne stipendium och den hovrättspresidentens son är åklagare som olagligt konfiskerat flera hundra upphovsrättsskyddad verk!
  Men det är en annan historia som Uvell möjligen vågar gräva i.
  Mvh Robin.

 3. Vem representerar då Beredskapsmuséet?

  Rebecca Weidmo Uvell har grävt lite i denna fråga. Vilket hon är duktig på. Har även haft ett samarbete med Aron Flam, genom sin egna nya bok.

  Här utdrag ur hennes intressanta blogginlägg.

  ” En haverist i tigerkostym”

  “Det gör ägaren till museet som också råkar ha en advokatbyrå. Marie Andrée heter hon och hon har en lång historia av rättshaverism, för att gång på gång hamna i konflikter med folk och driva rättsprocesser är definitionen av det.

  Inte minst mot bakgrund av att tigern inte alls är en kopia av beredskapstigern.

  Men är du advokat har du ju råd att driva långa rättsprocesser för att du kan vara din egen advokat och inte behöver betala den timpenningen andra betalar. Du har visserligen en alternativkostnad i uteblivna intäkter men i övrigt kan du ju lägga tid på vad du vill.

  Hon har inte drivit advokatfirma länge utan representerade väl sig själv tidigare. Den omsätter heller inte särskilt mycket pengar, förmodligen för att den största kunden är hon själv. ”

  https://uvell.se/2020/06/11/en-haverist-i-tigerkostym/

  • Bra genomgång av RWU. Fakta. Jag själv håller med om att den juridiska tvisten är fel.

   Det är normalt att beslagta boklager innan de sänds till kunderna när det är en juridisk konflikt.

   Att dra fram judeofferkortet är lika illa som när svarta gör det.

   • Möjligen har du rätt, men jag har aldrig hört talas om, i modern tid, att polisen beslagtar böcker innan en juridisk tvist är avgjord. Har du några exempel?

    Däremot händer det att förlag drar tillbaka böcker för att undvika att bli stämda.

    Sedan tror jag de flesta förstod att judeofferkortet var en gliring till makten, det vill säga S och vad de brukar kalla andra men det gick tydligen inte hem. Ber om ursäkt för det.

 4. “Det vet väl varje rättänkande människa att.” Misstänkt lika, undrar om jag kan stämma någon som är misstänkt lika mig?
  Vad skulle det göra om den bild han använt är misstänkt lika, nej orsaken är väl naturligtvis att han har givit sig på den heliga kon S.
  Då kommer det medeltida tänkandet fram “vi ska ge den dj-len så han aldrig glömmer” maktens oförsonliga hydra visar klorna. Jag blir så trött och bedrövad, lättkränkta bortskämda varelser härskar i mitt en gång så goda land.

 5. Aaooo nääää…………… det handlar om varumärkesintrång…. judisk narcissism är också jobbig!

   • Anklagelsen är varumärkesintrång och polisen agerar after den anklagelsen.

  • Ja och jag skall också sluta rekommendera det till folk som frågar efter sevärdheter.

Kommentera