Göteborgspolisen tillsätter särskild grupp efter vänsterextremisternas våld

BROTTSLIGHET. Polisen i Göteborg tillsätter en särskild utredningsgrupp efter de våldsamheter som följde efter en Black lives matter-demonstration i söndags, skriver Göteborgs-Posten. Målet är att hitta de personer som utförde brott. – Det är oerhört tråkigt att en viktig demonstration fick ett sådant slut, säger polischefen Anders Börjesson.

Black lives matter i Stockholm 2020. Foto: Frankie Fouganthin

Efter Black lives matter-rörelsen och deras stödtruppers upplopp greps inledningsvis ett tiotal personer. 35 anmälningar om bland annat våldsamt upplopp, blåljussabotage, våld mot tjänsteman och misshandel gjordes.

– Vi ska hitta de skyldiga så att de blir lagförda och förhoppningsvis dömda, säger Anders Börjesson, biträdande polisområdeschef i Storgöteborg.

-Pettersson hoppas de skyldiga döms för terrorbrott, det är inte direkt småbus de sysslar med, inklusive att de riskerar sprida corona-viruset…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Göteborgspolisen tillsätter särskild grupp efter vänsterextremisternas våld

 1. Samma personer som alltid, de grupper som demonstrerar är de som vanligtvis ställer till med sånt här!
  När de försöker ge sken av att det är olika människor så är det bara ännu en cover-up av polis och media.

  De är överrepresenterade i de flesta liknande sammanhang. Polisen har blivit en förlängning av invandringspolitiken och det innebär en minskad tilltro till deras förmåga och objektivitet.
  Nästa gång är det möjligt att den som drabbas tar saken i egna händer och gör processen kort. Det är i så fall med polisens goda minne eftersom de inte agerar gentemot förövaren.

 2. Vad var det för viktigt med denna demonstration/upplopp?
  Varför var det viktigt att ha vänsterpöbel löpa amok i Sverige?
  Verkar mest som det här är förvirrade människor som letar efter något att kämpa för men misslyckas att hitta något på hemmaplan. Därför tar vi upp en enstaka händelse, utan rasistiska förtecken, i USA för att driva agenda/upplopp om inbillade oförrätter. För det finns ingenting i GF död som har med rasism att göra. Enbart olyckliga omständigheter och polisiärt övervåld.
  Se upp för väderkvarnarna.

 3. Samtidigt som en polischef i PK–media säger och tycker att BLM-parasiternas demonstrationer är viktiga !!!!!!!!
  Jojo, det blir säkert en effektiv grupp av korvgrillande vänsterpoliser med knäskydd.

 4. ”En viktig demonstration”, säger Klang själv.
  Det enda viktiga i Sverige är att demonstrera för adekvat vård av våra äldre, samt för dom som jobbar inom skola vård o omsorg.
  Lägg till 350 000 fattigpensionärer.
  Motto ”bränn o plundra”.
  Inte demonstrera för en multikriminell amerikan, hur tänker du, Klang?

 5. Att polisbefäl vill finna de som gjort det är bra, men att bara ha förhoppningar att någon skall dömas låter som vi har mjäkiga åklagare. Klart som korvspad att buset skall dömas helst med livstids utvisning och var det en återfallsförbrytare så ska hela släkten ut.
  Om någon tycker det är ett för hårt straff så följ med den dömde och var en tröstande person och tyck synd om honom som brukligt är i vissa kretsar.

 6. Vänsterextrema snorungar vill hellre ha upplopp än demonstration. Dom fattar inte att lagar o regler även gäller dom. Det är mycket roligare att springa runt o kasta sten på polisen och i skyltfönster.än att arbeta o sköta sig. Slår vad om att de flesta lever antingen på bidrag eller på sina föräldrar. Den som arbetar o betalar skatt begriper att allt som förstörs måste betalas av oss själva.

 7. Göteborgspolisen är allt goa, viktig demonstration. För vem?

  Sverige behöver OMEDELBART nya politiker som representerar folket utan omsvep. Folk är trötta på dessa fula skitapor. Det är ingen ”viktig” demonstration mer än för gratisätarna.

 8. Där är ju nästan inga svarta människor på översta bilden. Nästan bara vita privilegierade kärringar.

 9. När har dom sk.högerextrema iscensatt sådant våld och uppmaning till våld som dessa vänsterblivna ? Man jagar NMR när dom står och delar ut flygblad utanför en ICAbutik t.e.x. Under AFS torgmöten har det blivit våldsamheter av vänsterslöddret.Men all kraft skall läggas på ” högerspöket”.Man måste nu inse vilka det är som STÅR för våldet och vandalismen.Sedan måste man inse att BLMs demonstrationer drar till sig alla som vill passa på att förstöra.AFA jublar när dom får med sig stenkastande yngel som ska visa sin makt.Skulle vänstern ha någon ryggrad så skulle dom ta avstånd från dessa fotsoldater som går deras ärenden,men det gör dom inte.Vänstern kidnappar alla rörelser hur goda avsikter man än har i sina egna syften.

 10. ”Black Lives Matter borde applådera Rasmus Paludans koranbränningar”: skriver Mohamed Omar i en krönika på ”Det Goda samhället”
  https://detgodasamhallet.com/2020/06/11/mohamed-omar-black-lives-matter-borde-appladera-rasmus-paludans-koranbranningar/#more-28580

  Några lösryckta rader ur Mohamed Omars krönika: ”Den islamiska slavhandeln har inte fått någon uppmärksamhet alls av Black Lives Matter. Slaveri var helt normalt i islamvärlden fram tills 1900-talet. Det var vita, europeiska män som kämpade för att avskaffa slaveriet. Koranen tillåter slaveri. 

  Koranen (23:1-6) :Lyckliga äro de rättrogna,
  Som äro ödmjuka i sina böner
  Och som vända sig bort från fåfängligt tal,
  Som erlägga allmosan
  Och som akta sin lem
  För andra än sina hustrur eller de slavinnor, över vilka de råda… 

  I hundratals år härjade muslimska sjörövare…De kapade skepp och tog kristna, vita européer som slavar. Kvinnorna kunde bli sexslavar och låsas in…..Black Lives Matter-anhängarna kanske inte vågar ge sig på Koranen. De kan då råka ut för muslimernas vrede. Men de skulle åtminstone kunna stödja dem som vågar. Som den danske politikern Rasmus Paludan…. ledare för det invandringskritiska partiet Stram Kurs. Koranbränning har blivit något av hans grej.
  Mig veterligen har han inte fått något stöd av Black Lives Matter.”

  P.s. Den tidigare muslimen Mohamed Omar använder sitt tidigare muslimska namn som signatur i sina artiklar. Han är idag ateist och har bytt namn till Eddie Råbock.

Kommentera