Åkesson sågar regeringen: ”En massaker på äldre”


PANDEMI. SD-ledaren Jimmie Åkesson vill se en ”sanningsutredning” kring de höga dödstalen i äldreomsorgen där han anser att många fel begåtts – skulden lägger han på regeringen och Folkhälsomyndigheten, skriver Aftonbladet. Han menar att det är ”ett stort misslyckande” att Sverige inte kunde skydda sina äldre.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare. Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Att runt 4700 personer i Sverige nu har dött av coronaviruset, många av dem inom äldreomsorgen, ser Åkesson som ett stort misslyckande. – Det är en massaker. Tusentals människor har fått dö i förtid till följd av, hävdar jag, att man gjorde allvarliga missbedömningar initialt kring kraften i det här viruset. Man lät det spridas. Man trodde att när vi fått en allmän smittspridning så ska vi kunna skydda riskgrupper. Men det är tydligt att det inte har fungerat någonstans, inte i Sverige heller, säger SD-ledaren.

Coronapandemin har dessutom fördjupat SD-ledarens kontakter med M-ledaren Ulf Kristersson. De hörs varje vecka, enligt Åkesson.

-Pettersson tror att statsminister Stefan Löfven (S) inte är så intresserad av en ”sanningskommission”, möjligen en utredning som blir klar efter valet 2022…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Åkesson sågar regeringen: ”En massaker på äldre”

 • villervalle03

  Tänk om Danmark eller Finland utsatt sin befolkning för samma massavlivning som Sverige lyckats med, Vilka skriverier och reportage medierna skulle ha dragit till med, fördömelse och inkompetent förklarade, kanske till och med en och annan som skulle vilja anmäla det till EU domstolen. Som brott mot de mänskliga rättigheterna, att vägras vård och adekvat hjälp fast man är sjuk. Men eftersom det sker här i Sverige, så höjer man överste bödlarna till skyarna, av hänförelse för den kompetenta hjälpen att låta människor smittas och en hel del måste dö av det. Avlidna samlas på hög i vissa äldreboenden, för att smittan ska spridas vidare, så att vi till vi slut, når en upphöjt status av flockimmunitet. Halleluja.ropen har i vart fall mattats av en del, mot för vad det var för en månad sen. Nu är flockimmunitet ett ord ingen vill erkänna som strategi. Undrar när de slutar säga att de andra länderna snart kommer ifatt oss, och erkänner sitt fatala missbedömning Trots miljoner i årslön för ett uppdrag, som de flesta hade klarat bättre, med bondförnuft.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Fin tanke men tror J.Å verkligen på fullt allvar att detta blir av ?
  Nu gäller röstfiske för alla partier, snart 2022 och val.

  Gilla

  • Pettersson

   Åkesson och SD har större möjligheter att påverka än AfS som 2022 kanske kan plocka någon procent av SD:s väljare men behöver 49 procent till eftersom de enligt Jeff Ahl inte kompromissar i vissa frågor.

   Gilla

 • grunehetgrot

  Flera hundratusen människor skulle absolut tro på om man sade att du har 40 i storlek på höger sko och 45 på vänster.
  Det är hur lätt som helst att psykisk påverka den DUMMA människan att gå på vad som helst.
  Därför är jag helt säker på att antalet döda inte skulle varit mer än häften i corona om man skrivit det. den stora orsaken till de höga siffrorna är psykisk påverkan.

  Gilla

 • Lellego

  Regerigen och FHM förklarar de höga dödstalen med att man misslyckades med att skydda äldreboendena från smitta. Sedan kommer det skäl som arbetsmiljö,anställningsförhållanden för personal mm, dvs klassiska socialistiska frågor.

  Nu är det bara så här. Om vi räknar bort avlidna på äldreboenden och vi gör detsamma med respektive Norge, Finland och Danmark, så kommer Sveriges dödstal ändå vara groteska i jämförelse med våra grannländer.

  Regering och FHM har vidkännts ”misstaget” inom äldrevården. Detta erkända ”misstag” används nu maximalt för att avleda från det faktum att hela hanteringen av corona i Sverige varit katastrofal.

  MSM ställer absolut inga kritiska frågor, utan understödjer snarast den här avledningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: