Då blir de arga, trots att de själva gjort fel

MEDIA. I välbärgade Västra Hamnen håller konflikten mellan invånare och unga som ”cruisar” i området på att spåra ur. Boende med svart hår har blivit aggressivt stoppade av grannar som vill stoppa alla som de tror kommer utifrån. Samtidigt vansinneskör unga män och är nära att köra på barn. – Det här kommer sluta först när någon dör, säger Frederik Madsen som blev omringad av arton killar när han försökte stoppa fartdårar, skriver Expressen

”Polisen råder folk att inte stoppa bilister på egen hand, för du vet aldrig vem som sitter i den bilen. Och i dag är sånt tändvätska. Då blir de arga, trots att de själva gjort fel”

-Pettersson tycker att Expressen/Kvällspostens artikel har en ton av att de vita privilegierade som bor i Västra Hamnen, Malmö, får skylla sig själva när arabiska “coola invandrarkillar” kör som idioter och väsnas. Flathetens polis väljer att inte göra något och hoppas på att “ungdomsgängen” ska lära sig utan uppfostran.

Vad Expressen väljer att inte nämna är att problemet i stor sätt bara existerar på Västra Varvsgatan, precis bakom Turning Torso i bilden där det körs fort.

20200610_143723

Och kvarteren som ligger i direkt anslutning till parkområden mot Öresund. Det är Västra hamnens “gräddhylla” och resterna av Bomässan Bo01. De bilburna med entourage har en stor förkärlek till att köra runt och längs
med kvarteren till vänster. Höjden av lycka är att köra ut från Turning Torso till den yta som är belagd med röda plattor. Det är där bilarna körs i video nr 1. Det är hur enkelt som helst för polisen att blockera tillfarts vägarna/gränderna och bötfälla alla bilister där endast transport till
fastighet är tillåten.

Men i Malmö väljer polisen att gå försiktigt fram för någon kan bli kränkt. Och det finns risk för “missnöjesyttringar”. Att som boende själv eller i grupp försöka tillrättavisa de bilburna är absolut inte att rekommendera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Då blir de arga, trots att de själva gjort fel

 1. De kanske gillar att det kommer invandrare, bara de inte stökar där jag bor.
  För det mesta så brukar de kunna köpa sig fria från problemen eftersom de bor i dyra områden. Men det kommer att förändras, ingen går säker.

  Hos oss bryr sig inte kommunen eller polisen, samma attityder, de bor inte själva i området. Det är så jävla irriterande när man negligerar dem som drabbas för att man har någon sorts empati med förövarna.

  Det här kan fortgå enbart på grund av likriktningen i media. Idag behöver ingen bry sig för pengarna kommer in genom statens fördelning. Att kalla det ett kapitalistiskt system är bara nonsens, det är ren planekonomi där tillgång och efterfrågan inte existerar.

  Rättslösheten sprider sig med vindens hastighet, det blir som i Beirut.

  • Precis, vi har inte haft fria marknader eller kapitalism. Åtminstone inte de sista 100 åren. Bara faktumet att ett samhälle har en statsbank, Riksbanken, som bestämmer VAD pengar är, samt VÄRDET på pengar (ränta); bara där har du infört kommunism till 70%. Jämför med det kommunistiska manifestet.

 2. Som om detta var ett lokalt problem,i delar av Malmö. Stenbock bor som bekant i ett ghetto i en annan skånsk kuststad,som gärna skryter och skräpper över sina öppna hjärtan.Där pesten flyttar in,flyttar vettet ut !!
  Gatorna i området är av gamla slaget. På båda sidor står parkerade bilar.Detta hindrar inte den nya befolkningen att åka fram/genom i uppskattningsvis 60-90 km med såväl sina bilar,som motorcyklar !
  Väntar enbart på att någon av deras kolleger från Orienten,skall köras ihjäl.
  Nu är detta bara ett av många förändringar som skett,sedan vi tog in dessa vildar.

 3. Vilken jävla kommentar från snuten…. Pinsamt att polisen inte förmår göra sitt jobb. Att effektivt hålla efter det där jävla slöddret….

 4. Jag har bott 17 år i Malmö: det är förlorad terräng ur alla synsätt ; moraliskt, finansiellt, kulturellt, spirituellt och säkerhetsmässigt. Bäst hade varit om man hade byggt en 12 meter hög mur runt om det och spärrat av det.

 5. Här är pudelns kärna. Det funkar INTE med mångkultur. Dom passar inte in här hos oss

 6. Så går det när man är godhetsknarkare, och gör upp sin egna (bristfälliga) regler på vad som är sant/falskt, bra/dåligt. Då får man området infesterat av demonkontrollerade tjuvar o mördare. Galaterbrevet 6:7: …vad människan sår, det skall hon ock skörda. Den som sår i sitt kötts åker, han skall av köttet skörda förgängelse, men den som sår i Andens åker, han skall av Anden skörda evigt liv. ….10: Må vi alltså, medan vi hava tillfälle, göra vad gott är mot var man, och först och främst mot dem som äro våra medbröder i tron.

 7. Ofta förekommande att när dom gör fel och man säger till dom på ett snällt sätt kommer lättkränktheten och rasist kortet fram . Vi är rasister och otrogna hundar i deras ögon sett.Men vilka är det egentligen den som är rasister?

 8. Jag tycker att snart är det bara unga killar med invandrarbakgrund som kör runt i fina bilar man ser i stan, ja frånsett dom som går då!

  Grattis till miljövinsten MP!

 9. Många svenskar, ffa äldre, tror att människor med olika kulturell bakgrund tänker och har samma uppfattning om rätt och fel och hur man beter sig som de själva.

  Så är nu inte fallet. Tex så inom vissa kulturer finns inte en gemensam upppfattning om ”rätt” utan man bråkar om att FÅ rätt. Dvs den som bråkar mest och kan uppbåda mest våldskapital
  FÅR rätt. Glöm kompromissvilja!

  Kulturkrock kallas det.

  • (Om det nu inte gäller någon med högre ställning inom klanen, eller en mäktigare klan.)

  • Alldeles riktigt av Cinna. Enligt vårt sätt att se är 5 mot en feghet, enligt deras sätt att se visar det styrka. Det är därför som de oftast rör sig i flockar.

   • De har lärt sig av djuren, och lever kvar i det stadiet och vägrar lämna det.

 10. Malmö är inte så stort det går att cykla från Rosengård till Västra Hamnen på en kvart med en bil och en avslappnad attityd till trafikreglerna på några minuter.
  Bor säkert många i Västra Hamnen som också har en avslappnad attityd till mångkulturen.

 11. De flesta som bor där tycker nog att mångkulturen är såååå bra så länge den inte kommer för nära.

Kommentera